המנה הסקסית: חזה אווז עם פירות יער

מנה שיכולה לרגש ומתאימה לארוחה רומנטית. הצבעים היפים בצלחת יחייבו שתאכלו את האווז המעושן עם שמלה אדומה וחולצה גברית טובה, שתוכתם מהרוטב, בחושניות

nrg מעריב | 9/6/2010 13:25 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מנת אצולה סקסית שמשדכת חזה אווז מעושן עם פירות יער שנמצאים עכשיו בשיא העונה. הטעם מתקתק, המנה עסיסית וההכנה לא מאומצת.


חזה אווז מעושן ופירות יער מקורמלים ביין פורט

 מתכון ל-2 אנשים.

מצרכים :
- חצי כוס פירות יער.
- 1 כפית סוכר חום
- 120 גרם חזה אווז מעושן חתוך לפרוסות.
- כף שומן אווז.
- חצי כף עלי טימין קצוצים.
- 3 כפות רוטב טריאקי.
- מלח, פלפל לפי טעם.
- חצי כוס יין פורט.
- חצי כוס יין אדום
- חצי כוס ציר מרק בקר.

הכנת רוטב:
שמים כף שומן אווז במחבת, שופכים למחבת את פירות היער ומקפיצים אותם יחד עם כפית סוכר חום.

מוסיפים כפית טימין קצוץ, מוסיפים שליש יין פורט ושליש יין אדום,3 כפות של
רוטב טריאקי וממתינים שהרוטב מעט מצטמצם.

מוסיפים שליש כוס ציר בקר, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

מנמיכים את האש ל-4-5 דקות עד שהרוטב נהיה סמיך ומניחים בצד.

הכנת הבשר:
מחממים תנור ל-180 מעלות, פורסים את האווז לפרוסות מפזרים מעל טימין ומעט יין פורט ומכניסים לתנור ל-7-8 דקות.

הרכבת המנה:
מסדרים על צלחת את פרוסות האווז ויוצקים את הרוטב למעלה.


מתכון של השף תאמר חדאד ממסעדת סודפה בנצרת.
צילום: יח''צ
חזה אווז מעושן עם יין פורט ופירות יער מקורמלים. דמיינו שהטעם כולל גם טימין, סוכר וטריאקי צילום: יח''צ
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים