פינוק לשבת: מוס שוקולד לגדולים

המוס הזה מיועד למבוגרים בכלל ולאורחים בפרט. מחזיקים אותו מעודנות בכוסות שמפניה גבוהות ודקות רגל והוא לא דורש כוס ברנדי ליד, כי האלכוהול כבר בפנים

nrg מעריב | 26/6/2010 9:46 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מוס שוקולד שיכור בכוס שמפניה

מצרכים ל- 6 מנות אישיות:

3 ביצים
חצי כוס סוכר דק
חצי כפית תמצית וניל
חצי כפית נס קפה נמס
קורט מלח
מיכל שמנת מתוקה
350 גרם שוקולד מריר איכותי
חצי כוס אלכוהול משובח לפי הטעם למשל- גרנד מרנייה, ברנדי, טריפל סק, אמרטו, אייריש קרים
100 מ"ל שמנת מתוקה
כף סוכר דק

אופן ההכנה:
מקציפים יחד במערבל את הביצים עם חצי כוס סוכר, וניל, מלח והנס קפה לתערובת תפוחה ואוורירית.

בסיר קטן מרתיחים את מיכל השמנת המתוקה, ומורידים מהאש.

מוסיפים לשמנת את השוקולד שבור לקוביות ומערבבים לקבלת קרם חלק.

מוסיפים את האלכוהול הנבחר ומצננים לטמפרטורת החדר.

מקפלים

לתערובת הביצים את תערובת קרם השוקולד והשמנת, בעדינות.

מקציפים במערבל 100 מ"ל שמנת מתוקה וסוכר לקצף יציב ומקפלים אותו לתערובת שאיחדנו קודם.

מקררים את התערובת במקרר ולאחר מכן מעבירים לשק זילוף ומזלפים לכוסות שמפניה אישיות.

המשקיעים יקשטו בפס מרנג או במיני נשיקת מרנג.


מתכון של חברת סוגת שיצר שף מסעדת אוליב ליף, צ'רלי פדידה. בסוגת ממליצים כמובן להשתמש למתכון הזה בסוכר הדק-דק החדש שלהם שמיועד ספציפית לקינוחים ואפייה.

צילום: דן פרץ
מוס שוקולד שיכור. גם אם תוותרו על מקל המרנג זה בסדר צילום: דן פרץ
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים