מזילים ריר: 3 מתכוני במיה

הבמיה היא ירק שמעורר רגשות חזקים: או שאוהבים או ששונאים. אדישים - לא נשארים. במיה פיקנטית, למי שאוהב אותה פריכה וספייסית, כבושה וביחד עם עבגניות. לא לבמיה-פובים

שי לי ליפא | 14/7/2010 12:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ארבעת המתכונים הבאים מיועדים לאוהבי הבמיה, והשאר מוזמנים לעבור לעמוד הבא. הבמיה משתייכת למשפחת הכוסברה, לא מבחינה בוטנית, כמובן, אלא רק בזכות התגובות הכל כך שנויות במחלוקת שהיא מקבלת: ככה זה - או שאוהבים או ששונאים אותה. וכל זה בגלל הריר שלה. מי שממש סולד מהריר, אבל אין לו שום דבר נגד במיה, יכול לפזר את הירק השטוף על מגש ולייבש כשעתיים בשמש. אבל היא לעולם לא תהיה נטולת ריר לגמרי, וגם האמת היא שלא כדאי, היות שכל היתרונות הבריאותיים גלומים דווקא בו. אז כדי למזער נזקים יש לקטום את גבעול הבמיה בבסיסו, בלי לפצוע את התרמיל, לשטוף, לסנן היטב ורק אז להתחיל לבשל.

שי-לי ליפא צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
במיה עם עגבניות. מנה פשוטה ומנצחת שי-לי ליפא צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
במיה ברוטב עגבניות טריות

שני כוכבי קיץ, במיה ועגבניות, נפגשים יחד למנה פשוטה ומנצחת.

החומרים ל‭4-‬ מנות:
500 גרם במיה טרייה
3 כפות שמן זית
 ‭1/4‬ כוס מים
 4 עגבניות חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ
 1 כפית סוכר
 מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:

1. מסירים בזהירות בעזרת סכין חד את גבעולי הבמיה, מבלי לפצוע את התרמיל. מעבירים למסננת, שוטפים ומסננים היטב.

‭.2‬

מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ובמיה ומקפיצים כשתי דקות.

‭.3‬ מוסיפים מים, עגבניות, סוכר, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים שמונה עד עשר דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבמיה רכה, אך נותרת פריכה. טועמים ומתקנים תיבול.

במיה כבושה

לא רק למלפפונים מגיע, גם במיה כבושה היא שוס.
החומרים לצנצנת בנפח 1 ו‭1/2-‬ ליטרים:
500 גרם במיה טרייה
 2 כפות מלח גס
 חופן גבעולי שמיר
לתחמיץ:
2 כוסות ‭480)‬ מ"ל) חומץ בן יין לבן
2 כוסות ‭480)‬ מ"ל) מים מינרליים
1 כף סוכר
1 כפית גרגרי פלפל אנגלי
‭1/2‬ כפית גרגרי פלפל שחור שלם
2 עלי דפנה
ההכנה:
‭.1‬ מסירים בזהירות בעזרת סכין חד את גבעולי הבמיה, מבלי לפצוע את התרמיל. מעבירים למסננת, שוטפים ומסננים היטב.

 ‭.2‬ מפזרים מלח גס ומשהים לעשר דקות.

 ‭.3‬ שוטפים היטב את המלח ומסננים.

 ‭.4‬ מניחים שמיר בתחתית צנצנת מעוקרת ועליהם את הבמיה.

 ‭.5‬ מבשלים את חומרי התחמיץ בסיר, מערבבים עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה.

 ‭.6‬ יוצקים את התחמיץ המורתח על הבמיה וסוגרים את הצנצנת. הבמיה תהיה מוכנה כעבור שלושה ימים. ביומיים הראשונים יש לפתוח את הצנצנת ולדחוס בעזרת כף את הבמיה אל תוך התחמיץ, כי יש לה נטייה לצוף מעליו.

במיה פיקנטית

למי שאוהב את הבמיה שלו פריכה וספייסית.
החומרים ל‭4-‬ מנות:
500 גרם במיה טרייה
 3 כפות שמן זית
 ‭1/2‬ פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים דקים
 ‭1/4‬ כוס מים מלח ופלפל שחור גרוס
 4 גבעולי בצל ירוק פרוסים לעיגולים דקים
 1 שן שום כתושה
 ‭1/4‬ כוס מיץ לימון
ההכנה:
‭.1‬ מסירים בזהירות בעזרת סכין חד את גבעולי הבמיה, מבלי לפצוע את התרמיל. מעבירים למסננת, שוטפים ומסננים היטב.

 ‭.2‬ מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, במיה ופלפל ירוק חריף ומקפיצים כשתי דקות.

 ‭.3‬ מוסיפים מים, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.

 ‭.4‬ מנמיכים את הלהבה ומאדים שמונה עד עשר דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבמיה רכה, אך נותרת פריכה.

 ‭.5‬ מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

במיה מטוגנת

במתכון הזה כדאי לעשות שימוש בבמיה הגדולה, שאורכה כעשרה ס"מ. מצפים, מטגנים ונהנים.

החומרים ל‭4-‬ מנות:
300 גרם במיה טרייה גדולה
 2 ביצים
 2 כפות חלב
 1 כוס קמח
 1 כוס קמח תירס (פולנטה)
1 כפית מלח ‭1/4
‬ כפית פלפל שחור גרוס
לטיגון:
שמן קנולה
להגשה:
רבעי לימון
ההכנה:
‭.1‬ מסירים בזהירות בעזרת סכין חד את גבעולי הבמיה, מבלי לפצוע את התרמיל. מעבירים למסננת, שוטפים ומסננים היטב. ‭.2‬ מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק.

 ‭.3‬ בינתיים טורפים ביצים עם חלב בקערה. בקערה נפרדת מערבבים את שני סוגי הקמחים עם המלח והפלפל.

 ‭.4‬ מנגבים את הבמיה בנייר סופג, טובלים בתערובת הביצים ולאחר מכן בתערובת הקמח.

 ‭.5‬ מטגנים בכל פעם שליש מכמות הבמיה, שלוש עד ארבע דקות עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.

 ‭.6‬ מגישים חם עם לימון.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים