לאכול תה: כי רק חסרי דמיון יסתפקו בחליטה

השף אורן לוקסנבורג משתומם: למה רק לשתות תה, אם אפשר לבשל איתו? מתכונים נפלאים עם תה, שמלבד סגולותיו הבריאותיות גם יתרום לדיאטה שלכם

אורן לוקסנבורג | 19/7/2010 9:11 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הוא אחד המשקאות הכי פופולארים עלי אדמות. אנחנו שותים אותו חם בערב סגרירי, וקר עם קוביות קרח בבוקר קיצי. אבל מה בעצם אנחנו יודעים עליו, ולמה רק לשתות אותו? הרי יש כל כך הרבה סוגי תה ולכל אחד מהם טעמים וסגולות משלו. אפשר להכין ממנו כל כך הרבה דברים, מלבד לחלוט אותו בכוס מים רותחים. אז בואו נעשה סדר בבלגן ונוציא מקצת תמצית תה אוכל שונה ומיוחד.

לתה ובמיוחד לתה הירוק סגולות בריאותיות רבות. הוא מכיל כמות גבוהה של פוליפנולים, נוגדי חמצון חזקים במיוחד המקילים על פעולת מערכת החיסון, מאיטים תהליכי הזדקנות ומסייעים במניעת מחלות כמו טרשת עורקים וסרטן, ומחקרים חדשים מצביעים על קשר ישיר בין האנטי אוקסידנטים שבתה לבין הסיכוי לחלות בפרקינסון.

תה גם משופע גם בחומצה פולית ובוויטמינים מקבוצה B ועשיר מאוד בוויטמין K התורם לתהליכי הקרישה בגוף ולבניית כלי דם. לפי השמועה וגם כמה מחקרים עדכניים, שתיית 5 כוסות תה ליום משפיעה מאוד על ירידה במשקל כמובן ללא תוספות של סוכר או דבש ויכולות להביא לירידה מתונה של עד 4.5% במשקל בתקופות של כשלושה חודשים, רק משתיית התה.
צילום: אורן לוקסנבורג
תה מדגמן בשמש. בעל נוגדי חמצון חזקים במיוחד המאיטים את תהליכי ההזדקנות צילום: אורן לוקסנבורג
הסיפור על סבתא ושלושת העלים

התיאור הכי רומנטי, שהוא גם לא מאד רחוק מהמציאות, הוא של סבתות סיניות שקוטפות ביד את שלושת העלים הצעירים ביותר, אלה שצמחו בראש הצמח ואחר כך הן מפזרות את העלים על מגשי במבוק ענקיים ומייבשות אותם תחת קרני השמש במשך מספר שעות.

אחר כך מעבירים את העלים לסירי קלייה ענקיים כדי לאדות את שארית הלחות ומיד לאחר מכן, העלים מגולגלים

באופן ידני. לאחר הגלגול מחזירים אותם לסירים לייבוש נוסף ולעיתים גם לגלגול נוסף, שנועד להקנות להם את צורתם הסופית. 

כדי לקבל תה ירוק עוצרים בנקודה הזאת ושולחים את העלים לאריזה ומכירה. כדי לקבל תה שחור על סוגיו הרבים מעבירים את העלים תהליך תסיסה אשר מחמצן את העלים ומשחיר אותם ונותן להם טעם יותר מובחן ומריר.

צילום: אורן לוקסנבורג
תה. חליטה טובה נמשכת ארבע דקות לפחות צילום: אורן לוקסנבורג
הבסיס של הבסיס של הבסיס – איך מכינים כוס תה אידיאלית

ראשית עדיף להשתמש בתה בתפזורת ולא בשקיות, השקיות לרוב צפופות מדי ומונעות יציאה של שמנים אתרים וטעמים רבים שנשארים לכודים בשקיק. יש היום הרבה כפות חליטה או קנקני חליטה עם מסננות שאוגרות את העלים בתוכם ומונעות מהם להתפזר בכוס.

לתה חם - הרתיחו 2 כוסות מים. כשהמים רותחים שפכו את המים על 2 כפיות עלי תה (כמות של כ-2 תיונים, והניחו  למשך 4 דקות ארוכות אך חיוניות. בתום הזמן הזה, חום המים יורד והחליטה אידיאלית. סננו את העלים והמתיקו לפי הטעם. המהדרין יוסיפו דבש, לימון וחלב (לאו דווקא שלושתם ביחד).

לתה קר- עם כמות ומגוון חליטות התה שקיימות היום בשוק אפשר להכין תה קר בטעמים כה רבים כך שכל יום תשתו משקה שונה לחלוטין ותיהנו מחדש. הרתיחו 2 כוסות מים, והניחו למים להתקרר במשך 5 דקות. שפכו אותם על 2 כפיות חליטת תה לפי טעמכם, המתיקו ותנו לתה להתקרר לגמרי במקרר. הגישו עם קוביות קר ופלחי תפוז או לימון או עלי נענע רעננים.

צילום: אורן לוקסנבורג
חזה עוף במרינדת תה ירוק, ארל גריי ומיץ תפוחים צילום: אורן לוקסנבורג
חזה עוף במרינדת תה ירוק, ארל גריי ומיץ תפוחים

בחרתי כמה סוגי מתכונים שיכולים קצת לפתוח את הדמיון ולהראות מה אפשר לעשות עם תה. אל תתייחסו אליהם בכובד ראש. שחקו איתם, שנו את סוגי התה, במקום ארל גריי, החליפו לאינגליש ברקפסט, במקום תה ירוק לקמומיל. איך שבא לכם, אתם תלמדו לזהות את הסוגים האהובים עליכם עם הזמן.

למרינדה חשוב מאוד להוסיף מלח וסוכר (כאן הסוכרים מגיעים ממיץ התפוחים אבל אם משתמשים בנוזל אחר לא ממותק, למשל מים, צריך להוסיף לתערובת כמות של עד 5% סוכר ולהמיס אותו בשלב בישול המרינדה.

המלח תורם לעסיסיות החזה עוף, שהוא נתח שעלול להתייבש בקלות. בזכות המלח בתערובת המרינדה הנוזלים נספגים בחזה העוף והוא שומר על לחות בבישול.

אפשר להשתמש במרינדה הזאת לעופות, דגים, פירות ים, טופו ועוד. החליפו את מיץ התפוחים במיץ תפוזים, מנגו או כל מיץ שתרצו. כל עוד תשמרו יחס של 3% מלח ו-5% סוכר בכמות הנוזלים הכללית תוכלו להרכיב איזה מרינדה שתרצו.

מצרכים ל- 4 מנות:
4 כפות גדושות עלי תה ירוק
כף גדושה של מלח גס
כוס מים (200 מ"ל)
500 מ"ל מיץ תפוחים (או 500 מ"ל מים + כף וחצי סוכר)
4 יחידות של חזה עוף טרי טרי
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לתיבול

אופן ההכנה:
1. מבשלים את התה עם המלח והמים בסיר קטן על אש בינונית במשך כ־10 דקות. מוציאים מהסיר, מסננים היטב ושומרים את התמצית בצד.
2. מחזירים את התמצית לסיר ומצמצמים עוד כ־10 דקות עד שנותרות כ־3 כפות של סירופ תה.
3. מערבבים את הסירופ עם מיץ התפוחים ומשרים בו את חזה העוף למשך 3 שעות עד לילה.
4. מוציאים את חזה העוף מהמרינדה, מסננים ומייבשים היטב.
5. מחממים מחבת טלפון או מחבת פסים עם כף שמן זית וצורבים את חזה העוף משני הצדדים עד שהוא משחים, מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם ירקות.

צילום: אורן לוקסנבורג
חצילים אפויים עם דבש שקדים ותה צילום: אורן לוקסנבורג
חצילים אפויים עם דבש שקדים ותה

כן כן, הרבה אנשים ירימו פה גבה, אבל חציל הוא אחד הירקות הכי מדהימים שיש שבאמת מסוגל לספוג מתיקות של דבש ממש כמו מליחות של דברים אחרים.

במתכון הזה אנחנו נאפה את החצילים ולא נטגן אותם. אם אתם בכל זאת מתעקשים לטגן, קמחו אותם קלות לפני הטיגון והסירו את הקמח המיותר וכך החצילים יספגו קצת פחות שמן בטיגון.

את תמצית הארל גריי מקבלים מהרתחת כף עלי ארל גריי בכוס מים. מסננים ומצמצמים את הנוזל עד שמתקבלות כ-2 כפות של סירופ ארל גריי. במתכון נשתמש רק ב-2 כפיות ואת השאר אפשר לשמור למתכונים אחרים.

מצרכים לשתי מנות:
1 חציל גדול מוצק ומבריק
2 כפות שמן זית להברשה
4 כפיות דבש
2 כפיות תמצית תה ארל גריי
1 כף שקדים פרוסים
1 כף עלי נענע קצוצה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. שוטפים את החציל ופורסים אותו לפרוסות עגולות בעובי של כ-1 ס"מ, מחממים תנור ל-230 מעלות ואופים את פרוסות החצילים כ-20 דקות עד שהם משחימים.
2. בסיר קטן מחממים את הדבש עם תמצית הארל גרי והשקדים, רק עד שהתערובת מתחממת קלות, אך לא רותחת (כדקה אחת של בישול).
3. מוציאים את החצילים ומסדרים על צלחת הגשה ובעודם חמים, מפזרים את תערובת הדבש והתה על החצילים, מקשטים בעלי הנענע. מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

צילום: אורן לוקסנבורג
עוגה הודית צילום: אורן לוקסנבורג
עוגת שוקולד וצ'אי הודי

הצ'אי הוא תערובת תה מתובלת שנהוג להגיש בהודו, על בסיס חלב, ציפורן, קינמון, הל ועוד.

את העוגה הזאת אפשר לאפות בתבניות מאפינס אישיות ואז מקצרים את זמן האפייה כמובן. ואם צ'אי זה לא כוס התה שלכם, גם חליטת הדרים, או תה נענע, או ארל גריי יעשו את העבודה וישתלבו היטב עם השוקולד.

מרכיבים לתבנית 24:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן קנולה
3 כפות תמצית צ'אי הודי מוכנה
3/4 כוס סוכר דמררה
3 ביצים
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס קמח מלא
2 כפות אבקת שקדים (טחונים דק)

גנאש לציפוי העוגה:
100 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס חלב

אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד בסיר בבאן מארי (בקערה מעל סיר מים) יחד עם תמצית הצ'אי, בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים את השוקולד המומס והשמן עד שהתערובת אחידה, מקפלים לתוך התערובת את הקמח והשקדים
3. משמנים תבנית קפיצים ומעבירים את הבלילה לתוכה, אופים במשך 15-20 דקות, כאשר העוגה צריכה לצאת כשהיא עוד לחה.
4. מכסים את התבנית עם צלחת כדי לכלוא את האדים בפנים.
5. מחממים את החלב וממיסים בתוכו את השוקולד, כשהעוגה קרה לגמרי מצפים אותה בגנאש.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->