בשיא המתיקות: עוגות שוקולד מנצחות לימי הולדת

רותי רוסו נפרדת מהמדור שלה ואת הטור האחרון היא מקדישה למתכון שאליו היא נדרשה הכי הרבה פעמים מאז שהוא קם: עוגת שוקולד ליום הולדת. אז הנה שלושה מתכונים לכל מי שיש לו ילדים, לכל מי שיהיו לו ילדים, לכל מי שהוא ילד בנפשו

רותי רוסו | 22/7/2010 8:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אנשים שלא נוהגים ברכב איטלקי בטח לא מכירים את זה: מגיע החורף, אתה רוצה להחליף את הגומיות במגבים, אין לך ברירה אלא לגשת למוסך מורשה והם מבקשים שם שתשאיר את האוטו ללילה. אחר כך אתה מקבל טלפון מהמוסכניק. הוא מסביר שיצאה הבוקר הזמנה באמצעות יונת דואר אל אמן המגבים הטוסקני של לנצ'יה, והוא יחל בחציבת הגומיות מיד עם מולד הירח. המחיר שווה לכל נפש. כלומר שווה לנפש של הבן שלך, שאותו תיאלץ למכור. הוא הרכוש האחרון שנשאר לך מאז שחרט איטלקי קשיש גילף למענך ביד פנס וינקר חדש.

ככה זה אצל האיטלקים. אחרונת הדדרות המתפרקות שלהם מתוחזקת בעלויות של רכב אספנות. הם פשוט יודעים שמי שכבר מחזיק ביד לנצ'יה - שבמחיר המחירון שלה יש פחות אלפים מאשר בשלושת אלפים - קשור לאוטו המטופש שלו ומאמין שגם המכונית קשורה אליו. לנצ'איסטים הם אנשים רפי שכל, ואני מודה שאני נמנית עמם. אני אוהבת את הלנצ'יה שלי אהבה אמיתית גם עכשיו, כשסך החלקים המקולקלים שבה שווה כמעט לסך כל החלקים שבה. לאחרונה סירבתי למכור אותה לשני לנצ'איסטים משוגעים, שאשכרה הציעו כסף על ערימת האזיקונים והאיזולירבנד שבה אני נוהגת.

אבל אז הכל השתבש. עם גל החום הראשון המזגן הפסיק לפעול. זה כבר קרה, והנחתי שגם הפעם הנפח הסיציליאני, שאחראי על סיטוט פיוזים ושיופם, ישלים את מה שצריך תמורת נתח נכבד נוסף מהפנסיה שלי. אך לא. במוסך הסבירו שהמזגן הלך, שאין יותר חלקים, ושהנפח עליו השלום לקח איתו לקבר את הידע (כנראה‭.(‬ אחרי 14 שנה קיים סיכוי שהלנצ'יה ואני ניאלץ להיפרד. אני בוכה מהמחשבה.

רגע, זה לא הכל. לפני חצי שנה החלטתי לקחת אחריות על החיים שלי, אשר מאוחסנים במחשב נייד רע. בהמלצת טובי המומחים רכשתי זיכרון נייד של חברת ‭,LG‬ חברה שאני ממליצה בחום לכולם לא להכיר אותה. הורדתי לתוך המכשיר את כל מה שהיה ברשותי מאז המצאת המצלמה הדיגיטלית. אחסנתי אותו במקום בטוח, יבש, חשוך וקריר, וטיפלתי בו ממש טוב עד היום שבו הוא מת - שלושה חודשים מיום קנייתו - וחלקים נרחבים מהחיים שלי איתו. LG הציעו שיפוי: מכשיר חדש. שחזור המידע שהיה על המכשיר הישן עולה בערך כמו שתי לנצ'יות חדשות מהקופסה. LG העדיפו להתנער מאחריות.

בפאנג שוואי ממליצים בחום על סשנים של ניקוי מצבורי זיכרונות. אבל מה הסינים האלה מבינים. תמונות של הריונות, לידות, עז וכבשה שגידלתי שבוע במרפסת, חגים, ימי הולדת וכ‭150-‬ מדורי אוכל שצולמו על פני שלוש שנים ומאות שעות עבודה - כל הדברים הקטנים, שהתמהיל שלהם הוא כל מה שאני, קבורים בגוויית המתכת הזו שנתתי בה כזה אמון.

כנראה הגיעה עונה כזו של פרידות. ממכונית, מזיכרונות ועכשיו גם מהמדור שלי. זה המדור האחרון שאכתוב פה, והוא יוקדש למתכון שאליו נדרשתי הכי

הרבה פעמים מאז שהוא קם: עוגת שוקולד ליום הולדת.

בהמשך מופיעים שלושה מתכונים. כולם מתאימים לימי הולדת לילדים, אבל גם לגדולים. הם מיועדים להורים חסרי כל ניסיון באפייה (להם כדאי לשים לב במיוחד לעוגה של יעלה‭.(‬ באף אחת מהן אין שוקולד אמיתי אלא רק קקאו, למעט בציפוי (עם אפשרות להוסיף שוקולד בבראוניז ובעוגה של יעלה‭.(‬ שלושתן פשוטות, נפלאות וקלות להכנה. לכל מי שיש לו ילדים, לכל מי שיהיו לו ילדים, לכל מי שהוא ילד בנפשו: לגזור ולשמור!

צילום: רובי קסטרו
עוגת שוקולד של יעלה. אף אחד לא ישים לב לתרמית הקטנה צילום: רובי קסטרו
התרמית של יעלה

העוגה שלפניכם היא לא פחות מגאונית. כבר שנים שיעלה מכינה אותה לכל יום הולדת, לא משנה באיזה גיל מדובר, ואין פעם שלא מתעלפים מולה מעונג. אנשים שונאים שעובדים עליהם, וכאן זה בדיוק המצב. לא חייבים לגלות. מובן שאפשר להחליף את הבסיס במתכון של עוגה אחרת, אבל מכאן אנחנו מתנערים מאחריות.

החומרים:

1 חבילה של תערובת עוגת שוקולד של פילסברי + החומרים שהיא דורשת לשם הכנתה (אפשר להחליף את המים במתכון בחלב)
200 גרם שוקולד מריר מעולה ‭60)‬ אחוז מוצקי קקאו ויותר)
 250 מ"ל שמנת מתוקה ‭15%‬ שומן
אפשרות: שברים של חטיף שוקולד אהוב לבחירתכם (פסק זמן, מאלטיזרס, מארס ואפילו חתיכות של חלבה הוכיחו את עצמן כהצלחה)

ההכנה:

‭.1‬ עוקבים אחר הוראות ההכנה של העוגה ומכינים אותה בתבנית קפיצית עגולה בינונית ‭21-24)‬ ס"מ ‭.(‬ כשהעוגה מוכנה מניחים לה קצת להתקרר ואז מוציאים אותה מהתבנית לצלחת הגשה. בעזרת סכין לחם גדולה פורסים את העוגה לרוחב (לשתי שכבות‭.(‬ מעבירים בעדינות ובזהירות את הפרוסה העליונה לצלחת שטוחה. ממסים את השוקולד על סיר כפול (כשבסיר התחתון יש מים רותחים‭.(‬ מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שהתערובת סמיכה, אחידה ומבריקה.

 ‭.2‬ מפזרים על השכבה התחתונה של העוגה את שברי החטיף שבחרתם. בעזרת מרית מורחים בשכבה נדיבה של שוקולד חם. מחזירים בזהירות את הפרוסה העליונה של העוגה מעל התחתונה. יוצקים את השוקולד החם שנותר מלמעלה ובעזרת מרית מפזרים אותו גם בצדדים. כשהשוקולד מתקרר אפשר לקשט בסוכריות או בכל דבר אחר שרוצים.

צילום: רובי קסטרו
אל תגזימו עם השוקולד המריר. ילדים מעדיפים קקאו צילום: רובי קסטרו
עוגת השוקולד של סבתא של איתן צרפתי

הגננות טעמו כבר מאות עוגות שוקולד במאות ימי הולדת, אבל רק המתכון הזה תלוי בגן על המקרר. העוגה הזאת פשוטה, רכה ולא מתייבשת. גם לי השוקולית והשמנת נראו קצת מוזרים, אבל חבל להתווכח עם מה שמצליח.

החומרים:

 1 כוס קמח תופח
1 כוס סוכר
‭3/4‬ כוס שמן
2 ביצים
4 כפות קקאו
4 כפות שוקולית
1 מיכל של שמנת חמוצה 9 אחוז שומן
לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר ו‭1/2-‬ כוס שמנת מתוקה 15 אחוז שומן

ההכנה:

‭.1‬ מחממים מראש תנור לחום בינוני-גבוה ‭180)‬ מעלות‭.(‬ מערבבים את כל החומרים יחד. משמנים תבנית ‭30X20‬ ס"מ. יוצקים את התערובת לתבנית, ומכניסים לתנור לכ‭20-‬ דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

 ‭.2‬ כשהעוגה יוצאת מהתנור מניחים לה קצת להתקרר. בינתיים ממיסים את השוקולד בסיר כפול. מוסיפים את השמנת ומערבבים. מצפים את העוגה בציפוי השוקולד. אפשר לפזר סוכריות מלמעלה.

בראוניז של דרה

מהסוג העשיר מבפנים עם הציפוי הפריך המושלם.

החומרים:
‭3/4‬ כוס חמאה נמסה
כוס ורבע סוכר
 1 כפית תמצית וניל
 3 ביצים
 ‭1/2‬ כוס קקאו
 ‭3/4‬ כוס קמח
‭1/2‬ כפית אבקת אפייה
 1 כפית מלח
אפשרות לאוהבי טעם שוקולד עשיר במיוחד: 1 כוס של מטבעות (או שברים) של שוקולד מריר איכותי לעוגה שלא מיועדת לילדים: 1 כוס אגוזי מלך קלויים קלות, במחבת או בתנור, ושבורים

ההכנה:

‭.1‬ מחממים מראש תנור לחום בינוני-גבוה ‭180)‬ מעלות‭.(‬ משמנים תבנית בגודל ‭30X20‬ (בערך‭.(‬ מערבבים בקערה את החמאה הנמסה, הביצים, הסוכר ותמצית הווניל. מוסיפים את היבשים: הקקאו, הקמח, אבקת האפייה והמלח. בוחשים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד ו/ או את האגוזים (מי שרוצה‭,(‬ ויוצקים לתוך התבנית המשומנת. אופים את הבראוניז במשך ‭20-17‬ דקות כמעט עד הסוף על מנת שהעוגה לא תתייבש.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

רותי רוסו

צילום: רובי קסטרו

הבשלנית שעושה את העבודה בשבילכם. מנסה כמה פעמים, מוסיפה תבלין, מורידה את האש, מחליפה תבנית. המסקנות לפניכם.

לכל הכתבות של רותי רוסו

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ -->