הממולא שבממולא: עלי מנגולד עם בשר
בשר טחון מתובל בבהרט ואגוז מוסקט מחביא בתוכו פטה עזים, והכול עטוף בעלים חמצמצים של מנגולד רענן. זה הזמן לקנות מנגולד טרי ולמלא אותו
תכף נגיע לטעמים שמתמזגים לתוך המנה הזאת, אבל לפני כן כמה מילים על המנגולד. זה הזמן הנכון לקנות מנגולד. העלים בשרניים, עומדים בזכות עצמם וטובים מאוד במילוי. אבל מעל הכול, וזה מה שעושה אותם כל כך טובים במנה, עומדת החמיצות של המנגולד. אני לא יודע אם זו העונה בשנה אבל יש למנגולד עכשיו חמצמצות כאילו מהנדסי מזון הזריקו לדנ"א של המנגולד סחיטה מחצי לימון עסיסי ואמרו שמרגע זה אין צורך לסחוט לימון על העלים. ועכשיו בואו נדמיין איך החמצמצות הזאת משתלבת עם האקזוטיקה של הבשר המתובל וחתיכת פטה שנותרת חצי קשה–חצי נוטפת בלב כדור בקר עתיר מיצים.
היו ימים שבהם המנגולד היה בבחינת נעלם בעיני מרבית האנשים בארץ, למעט בשלניות שהשתמשו בו באופן קבוע ואצלן הוא נקרא סלק עלים או פזי. ואכן, מדובר בעלים מאותה משפחה. בחו"ל נותנים לעלים של שורש הסלק לגדול לממדים של המנגולד המוכר אצלנו ואז מתקבלים עלים גדולים ובשרניים עם גוונים עזים של בורדו ולפעמים גם צהוב וכתום זוהר. כאמור, אצלנו הזן הנפוץ של המנגולד הוא זה עם הגבעול הלבנבן שאולי אינו היפה מבין כל הזנים אבל הוא טעים ביותר, ואם אתם מצליחים לתפוס צרור חמצמץ - זכיתם.

חומרים:
2 צרורות מנגולד
1 ק"ג בשר טחון
בצל גדול
5 בצלים ירוקים
גבינת פטה
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
בהרט
יוגורט
הכנה:
מבקשים מהקצב תערובת של מכסה כתף וצוואר, טחונה פעמיים. אפשר להשתמש בנתחים אחרים כמובן ובלבד שהתערובת תהיה שמנמנה במקצת. מעבירים את הבצל על פומפיה וסוחטים את הנוזלים. קוצצים לגודל מיניאטורי את הבצלים הירוקים. מכניסים את הבשר הטחון, הבצל המגורר והבצלים הירוקים לקערה ומוסיפים מלח, פלפל שחור, ארבעה גירודים של אגוז מוסקט וכפית בהרט. מערבבים היטב ומניחים במקרר למנוחה בת שעה לפחות כדי שכל הטעמים יתמזגו.
שוטפים את עלי המנגולד ומסירים את הגבעולים. מכניסים לקערה ובינתיים מרתיחים מים בקומקום. שופכים את המים הרותחים על המנגולד ומחכים שהעלים יתרככו, בלי להפוך לסמרטוטיים מדיי. בשלב הזה עוצרים את בישול המנגולד או תחת זרם מים קרים או בקערה עם מי קרח.
האפשרות השנייה טובה יותר בגלל מחיר המים
מוציאים את עלי הסלק הממולאים בכדורי הבשר הממולאים ונותנים להם לנוח חמש–עשר דקות. חותכים באמצע ומגישים עם יוגורט שמתאים לגבינה שבתוך הכדור.

