ערב משפחתי: פסטה אחת, ארבעה רטבים

מה עושים כשלכל אחד מבני הבית יש העדפות גסטרונומיות אחרות? מכינים בסיס של פסטה ולידו ארבע תוספות שיכולות להתמזג זו בזו. נתחיל עם כרישה, בטטה, עגבניות שרי וסלמון

הימן ואסלן | 19/9/2010 13:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כידוע, העולם משתנה (הכוונה אינה לכלי שאהוד ברק נוהג להטיל בו את מימיו, אלא לשינוי שעובר על היקום). אם בעבר הרחוק כל עול עבודות הבית היה מוטל על בעלת הבית, היום המצב שונה. השינוי החל בדור של ההורים שלנו. פתאום ראו יותר גברים עושים קניות בשוק, מתעכבים על ערימת עגבניות ומלקטים ביד חצי רועדת את אלה שסביר שבעלת הבית לא תעקם עליהם את הפנים, ובעקבות כך תתאמץ כדי שהתבשיל ייצא טוב יותר. ככל שעברו השנים המעורבות הגברית בענייני הבית הלכה וגדלה, ובאירופה עקרי בית עם סינר ומברשת לסילוק אבק אינם מחזה נדיר במיוחד.

אותו דבר קרה לשף שלנו עופר אסלן. הוא אמנם לא עומד בבית עם ספריי מיסטר שין ומטלית אבק אבל אגף הגסטרונומיה, מטעמים טבעיים, מופקד בידיו הטובות. אחת הבעיות הגדולות שהוא נתקל בהן קשורה בריצוי כל הגורמים שסועדים על השולחן. יוצא מהכלל הוא הגולדן רטריוור שלא בוחל בשום מאכל; להפך, גם אצטרובלים בוסר זה טוב. הבעיה היא עם הגברות של הבית, אמר אסלן. זאת לא אוהבת ירוק, השנייה סולדת מאדום ולפעמים באים אורחים שילדיהם לא אוהבים תכלת. אז מה עושים?

ובכן, כדי לרצות את כל המשפחה, שלא לומר את העולם, אסלן רקח מזימה מתוחכמת ויחד עם זאת פשוטה מאוד לביצוע: הוא זרק פסטה למים כבסיס לארוחה ומסביבה הכין ארבע תוספות, כך שכל אחד יוכל להוסיף למקרוני מה שבא לו. ואלה היו המרכיבים: נתחים של סלמון, כרישה מטוגנת באריכות עם שורש סלרי, בטטות שלוקות ולאחר מכן מטוגנות על מחבת ברזל וסלט של עגבניות שרי קלופות עם בזיליקום. סועד מסוים אוהב דג אך נרתע מבטטה? אין שום בעיה. העיקרון ברור והנה המתודה.
רוטב כרישה ושורש סלרי

חומרים:

שורש סלרי בינוני
3 גבעולים של כרישה צעירה
חצי כוס ממי בישול הפסטה
שמן זית
מלח

הכנה:

מנקים ושוטפים את שורש הסלרי. חותכים את השורש לקוביות קטנות ומטגנים בשמן הזית. שוטפים את הכרישה, קוצצים לפרוסות דקות וחמש דקות אחרי ששורש הסלרי פגש את השמן, מוסיפים את הכרישה.

מטגנים

לזמן קצר ביותר על אש גבוהה, מוסיפים את מי הפסטה, מאפשרים למים לבעבע רגע ואז מנמיכים ללהבה קטנה ביותר ומבשלים חצי שעה עד שהמים מצטמצמים לגמרי, אך התערובת לא מתייבשת.

רוטב סלמון

חומרים:

 400 גרם סלמון
מלח
שמן זית
לימון

הכנה:


חותכים את הסלמון לנתחים וממליחים. אפשר לטגן את הדג או לחלוט אותו במים. כשהדג מוכן מטפטפים קצת מיץ לימון. בסוף, אם כולם בעניין של סלמון, אפשר לפורר ולערבב עם הפסטה.

צילום: יובל הימן
פסטה סלמון. כולם צריכים להסכים פה אחד צילום: יובל הימן
רוטב בטטה

חומרים:

4 בטטות
מלח
לימון
שמן זית

הכנה:

חולטים את הבטטות בשלמותן, על קליפותיהן, במים עם לימון ומלח. כשהבטטות רכות, אך לא רכות מדי, מחממים מחבת ברזל מחורצת משומנת, ומטגנים את הבטטות עד שנוצרים פסי השחמה נאים.

צילום: יובל הימן
בטטות צלויות עם פסי השחמה נאים צילום: יובל הימן
סלט עגבניות שרי חלוטות

חומרים:


350 גרם עגבניות שרי
7 עלי בזיליקום
לימון
מלח
שמן זית

הכנה:


לוקחים 250 גרם מעגבניות השרי, חורצים בהן חריץ קטן וחולטים במים רותחים ומומלחים למשך 30 שניות. מקררים במים זורמים או בקערה עם מי קרח ומקלפים את קליפת העגבניות. כן, זו עבודת נמלים שגוזלת איזה שבע דקות מהחיים, אבל תאמינו לנו שהתוצאה הסופית שווה את המאמץ. אגב, הסיבה שאסלן קילף את העגבניות היא אי חיבתו לקליפה הקשה שיש בעונה הזאת לשרי.
מכניסים את העגבניות המקולפות בשלמותן לקערה. את מאה הגרם הנותרים חותכים לרבעים ומוסיפים לקערה, הן נמצאות שם בשביל הפריכות והקונטרה.
קוצצים את עלי הבזיליקום ומתבלים את הסלט, עדיף רבע שעה לפני שאוכלים כדי שהמיצים יחדרו לעגבניות השלמות והמלח ירכך במקצת את קליפת העגבניות הטריות.

מכאן והלאה כל אחד יכול להכין מנה לפי רצונו.

צילום: יובל הימן
סלט עגבניות שרי חלוטות. מעט סיזיפי אבל משתלם צילום: יובל הימן
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

הימן & אסלן

יובל הימן והשף עופר אסלן מבשלים יחד ורצים להסביר

לכל הכתבות של הימן & אסלן

עוד ב''הימן & אסלן''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ -->