אל תקרא לי קישוא: מטעמי זוקיני נוחים לתפעול

עברית שפה קשה, אבל לפעמים היא מדייקת - למשל בהבחנה המבורכת בין קישוא רופס לזוקיני זקוף ומעורר חשק. הצעות קלילות לקיץ כבד: סלט, פסטה, לביבות טעימות ואפילו צזיקי

שי לי ליפא | 28/7/2010 8:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עברית שפה יפה: כשאומרים זוקיני בעברית מתכוונים אך ורק לקישוא שצבעו ירוק כהה או צהוב, וקליפתו קשה יותר מזו של הבהיר. באנגלית הכוונה לכל החמולה, וזו ללא ספק הפעם הראשונה שאני בעד הז'רגון הישראלי, כי ההבחנה הקולינרית בין הסוגים מבורכת. הקישוא הרגיל מימי ורופס, לעומת הזוקיני הקשיח, בעל הטעם המודגש והטעים יותר. נסו לאכול זוקיני טרי, כמו שהוא, ללא שום בישול מקדים, ממש כמו מלפפון. נכון פינוק? עכשיו, בקיץ, כשהזוקיני במיטבו כדאי להכין ממנו סלט, פסטה, צזיקי ואפילו לביבות. בתיאבון.
צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט זוקיני ועוף צילום: דניה ויינר. סטיילינג: דיאנה לינדר
סלט זוקיני ועוף

הזוקיני חייב להיות טרי ביותר כי הוא לא עובר בישול או טיגון מראש, רק נכבש קלות במיץ לימון ושמן זית.

החומרים ל‭4-2-‬ מנות:
‭1/4‬ כוס ‭1 +‬ כף שמן זית
 ‭1/4‬ כוס מיץ לימון
 4 זוקיני קטנים (או 2 בינוניים) חתוכים לעיגולים דקיקים
 מלח ופלפל שחור גרוס
 1 כף חומץ בלסמי
 1 חזה עוף (פרפר) משוטח לשניצל וחצוי

להגשה:
‭3/4‬ כוס אגוזי פקאן 20 עלי נענע קטנים

ההכנה:
‭.1‬ משרים את הזוקיני: מערבבים רבע כוס שמן זית ומיץ לימון בקערה. מוסיפים זוקיני, מלח ופלפל, מערבבים ומשרים כעשר דקות.
 ‭.2‬ בינתיים מכינים את העוף: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מורחים את חזה העוף בכף שמן זית וחומץ

בלסמי, ממליחים, מפלפלים ומטגנים שלוש-ארבע דקות מכל צד עד שהעוף זהוב ומוכן. ‭.3‬ פורסים לפרוסות בעובי ‭1/2‬ ס"מ, מוסיפים לזוקיני ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
 ‭.4‬ מפזרים אגוזי פקאן ונענע ומגישים.

צזיקי זוקיני

גרסה פרטית לסלט היווני - במקום מלפפונים אני מוסיפה ליוגורט קוביות זוקיני מוקפצות. נפלא.

החומרים ל‭4-‬ מנות:
2 כפות שמן זית
 2 זוקיני בינוניים חתוכים לקוביות בגודל ‭1/2‬ ס"מ
 2 גביעים ‭400)‬ גרם) יוגורט כבשים או עזים
 1 גביע ‭200)‬ גרם) שמנת חמוצה
 ‭2-1‬ שיני שום כתושות
 ‭1/4‬ כוס נענע קצוצה
 מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
שמן זית

ההכנה: 

1. מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית וקוביות זוקיני ומטגנים כחמש דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד להזהבה. מעבירים לקערה ומצננים היטב.
 ‭.2‬ מוסיפים יוגורט, שמנת חמוצה, שום, נענע, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
 ‭.3‬ מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה למיזוג טעמים.
 ‭.4‬ מזלפים שמן זית ומגישים קר.

פסטה ברוטב זוקיני, עגבניות וזיתי קלמטה

קיצית, ססגונית וטעימה - הפסטה המושלמת לימי הקיץ הדביקים.

החומרים ל‭6-4-‬ מנות:
1 חבילה ‭500)‬ גרם) פסטה

לרוטב:
‭1/4‬ כוס שמן זית
4 זוקיני בינוניים חתוכים לעיגולים בעובי ‭1/2‬ ס"מ
 30 עגבניות שרי חצויות
 1 כף גדושה רסק עגבניות
 ‭1/2‬ כוס מים (עדיף מי בישול הפסטה)
 10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
 מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
שבבי פרמזן

ההכנה:
‭.1‬ מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית וזוקיני ומקפיצים כעשר דקות עד להזהבה.
 ‭.2‬ מוסיפים עגבניות ומקפיצים כשתי דקות עד שהן מתחילות להתרכך. מוסיפים רסק עגבניות ומים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כדקה-שתיים עד להסמכה.
‭.3‬ מוסיפים זיתים, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
 ‭.4‬ בינתיים מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים מיד למחבת עם הרוטב. מערבבים ומבשלים כדקה למיזוג טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.
 ‭.5‬ מפזרים שבבי פרמזן ומגישים.

לביבות זוקיני, תירס ופרמזן

לביבות מפתיעות, פריכות וממכרות שתרצו להכין עוד ועוד.
החומרים ל‭18-‬ לביבות:
1 קופסה קטנה ‭340)‬ גרם) גרגרי תירס, מסוננים מנוזלים
 2 זוקיני בינוניים מגוררים גס וסחוטים היטב
 2 ביצים טרופות
 ‭1/3‬ כוס קמח
 ‭1/3‬ כוס פרמזן מגורר דק
 מלח ופלפל שחור גרוס
לטיגון:
שמן קנולה
ההכנה:
‭.1‬ מערבבים תירס, זוקיני, ביצים, קמח, פרמזן, מלח ופלפל בקערה.
 ‭.2‬ מחממים מחבת גדולה עם שמן בגובה ‭1/2‬ ס"מ על להבה בינונית יוצקים כף מהתערובת ומטגנים שתיים-שלוש דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->