אל תקרא לי קישוא: מטעמי זוקיני נוחים לתפעול
עברית שפה קשה, אבל לפעמים היא מדייקת - למשל בהבחנה המבורכת בין קישוא רופס לזוקיני זקוף ומעורר חשק. הצעות קלילות לקיץ כבד: סלט, פסטה, לביבות טעימות ואפילו צזיקי

הזוקיני חייב להיות טרי ביותר כי הוא לא עובר בישול או טיגון מראש, רק נכבש קלות במיץ לימון ושמן זית.
החומרים ל4-2- מנות:
1/4 כוס 1 + כף שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
4 זוקיני קטנים (או 2 בינוניים) חתוכים לעיגולים דקיקים
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף חומץ בלסמי
1 חזה עוף (פרפר) משוטח לשניצל וחצוי
להגשה:
3/4 כוס אגוזי פקאן 20 עלי נענע קטנים
ההכנה:
.1 משרים את הזוקיני: מערבבים רבע כוס שמן זית ומיץ לימון בקערה. מוסיפים זוקיני, מלח ופלפל, מערבבים ומשרים כעשר דקות.
.2 בינתיים מכינים את העוף: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מורחים את חזה העוף בכף שמן זית וחומץ
.4 מפזרים אגוזי פקאן ונענע ומגישים.
גרסה פרטית לסלט היווני - במקום מלפפונים אני מוסיפה ליוגורט קוביות זוקיני מוקפצות. נפלא.
החומרים ל4- מנות:
2 כפות שמן זית
2 זוקיני בינוניים חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
2 גביעים 400) גרם) יוגורט כבשים או עזים
1 גביע 200) גרם) שמנת חמוצה
2-1 שיני שום כתושות
1/4 כוס נענע קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
שמן זית
ההכנה:
1. מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית וקוביות זוקיני ומטגנים כחמש דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד להזהבה. מעבירים לקערה ומצננים היטב.
.2 מוסיפים יוגורט, שמנת חמוצה, שום, נענע, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
.3 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה למיזוג טעמים.
.4 מזלפים שמן זית ומגישים קר.
קיצית, ססגונית וטעימה - הפסטה המושלמת לימי הקיץ הדביקים.
החומרים ל6-4- מנות:
1 חבילה 500) גרם) פסטה
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
4 זוקיני בינוניים חתוכים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
30 עגבניות שרי חצויות
1 כף גדושה רסק עגבניות
1/2 כוס מים (עדיף מי בישול הפסטה)
10 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
שבבי פרמזן
ההכנה:
.1 מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית וזוקיני ומקפיצים כעשר דקות עד להזהבה.
.2 מוסיפים עגבניות ומקפיצים כשתי דקות עד שהן מתחילות להתרכך. מוסיפים רסק עגבניות ומים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כדקה-שתיים עד להסמכה.
.3 מוסיפים זיתים, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
.4 בינתיים מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומעבירים מיד למחבת עם הרוטב. מערבבים ומבשלים כדקה למיזוג טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.
.5 מפזרים שבבי פרמזן ומגישים.
לביבות מפתיעות, פריכות וממכרות שתרצו להכין עוד ועוד.
החומרים ל18- לביבות:
1 קופסה קטנה 340) גרם) גרגרי תירס, מסוננים מנוזלים
2 זוקיני בינוניים מגוררים גס וסחוטים היטב
2 ביצים טרופות
1/3 כוס קמח
1/3 כוס פרמזן מגורר דק
מלח ופלפל שחור גרוס
לטיגון:
שמן קנולה
ההכנה:
.1 מערבבים תירס, זוקיני, ביצים, קמח, פרמזן, מלח ופלפל בקערה.
.2 מחממים מחבת גדולה עם שמן בגובה 1/2 ס"מ על להבה בינונית יוצקים כף מהתערובת ומטגנים שתיים-שלוש דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.