מומחית בהישרדות: סלט אצות של ליאורה גולדברג

גם אנחנו רוצות לוק כמו של יועצת התזונה ליאורה גולדנברג ולשם כך היא פתחה בפנינו את ספר המתכונים שלה. נפתח בסלט אצות שמאריך ימים, מנקה מעיים ומעמיק את היופי

nrg מעריב | 3/8/2010 12:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ליאורה גולדברג, שהפכה לאייקון נשי בולט, חזק וחטוב בעונה השלישית של "הישרדות הפיליפינים", היא יועצת מוסמכת לתזונה מקרוביוטית ומומחית למטבח הטבעוני.

על סלט אצות ההיזיקי היא ממליצה במיוחד. הסלט נחשב בתרבויות המזרח כסגולה לבריאות וחוזק, בזכות הערכים התזונתיים הגבוהים של האצות, שמוסיפים לגוף מנה גדולה של ברזל, מסייעים בניקוי המעיים ובהרחקה של חומרי פסולת מהגוף ומוסיפים למערכת מינרלים התורמים לאיכות עור הפנים ולחיזוק השיער, הציפורניים והעצמות.

"מתכון פשוט מאוד להכנה", אומרת ליאורה, "וחשוב במיוחד לנשים מעל לגיל ארבעים, שמבקשות לחזק את העצמות, לשמור על היופי והחיות ולהקפיד על איזון הורמונלי.

"צריך רק לדאוג שהמצרכים הבסיסיים יהיו בבית (להשגה בכל חנות לחומרי המזרח וטבע), ולהתחיל לשלב את הסלט בתפריט כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית" 
צילום: דן פרץ
ליאורה אקוקה גולדברג. שורדת טבעונית צילום: דן פרץ
סלט אצות ים היזיקי

חומרים:
חבילת אצות ים היזיקי
שמן שומשום בכבישה קרה
רוטב סויה
חצי לימון חתוך לחתיכות קטנות
חצי בצל אדום בפרוסות
חופן בצל ירוק קצוץ
1 גזר חתוך לרצועות דקות

הכנה:
משרים את האצות במים במשך כשעה או עד שהאצות מתרככות.
מסננים את האצות מהמים, ומוסיפים 1 כף שמן שומשום.
מוסיפים את הסויה, הלימונים, הגזר ופרוסות

הבצל האדום ומערבבים היטב.
מגישים בצלחת הגשה, עם קישוט של בצל ירוק.

מקרו טיפ: את סלט האצות ניתן לאכסן במקרר עד שבוע ימים מיום ההכנה.

צילום: דן פרץ
סלט אצות. מחזיק שבוע במקרר צילום: דן פרץ
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->