מבשלת מהאגדות: שי לי ליפא מכינה מעדני פנטזיות
עוגיות שחמט בהשראת עליסה בארץ הפלאות, משקה השוקולד המותסס של הארי פוטר, שהצהיר שזהו המשקה הטעים ביותר ששתה מימיו ותפוח אדום מקורמל בהשראת שלגייה. שי לי ליפא, מבשלת מהאגדות

הארי פוטר טועם בירצפת לראשונה בספר "הארי פוטר והאסיר מאזקבאן" ומציין שזה המשקה הכי טעים שטעם בחייו. מבחינתי הבירצפת האולטימטיבית היא Chocolate
החומרים ל-2 מנות:
6 כפות סירופ שוקולד קר
2/3 כוס חלב כוס וחצי סודה קרה
ההכנה:
1. יוצקים שלוש כפות סירופ שוקולד לכוס זכוכית גבוהה.
2. מוסיפים 1/3 כוס חלב ולבסוף את הסודה. מגישים עם קש.
לא בטוח שצ'רלי מממלכת השוקולד מכיר את העוגות האלה, אבל הוא בטח היה אוהב אותן. לכו על שוקולד איכותי עם 60 אחוז קקאו, כזה שזורם כמו מים במפעל של וילי וונקה.
החומרים ל-8 עוגות קטנות:
לשימון התבניות:
תרסיס שמן
לעוגות:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/3 כוס (45 גרם) קמח רגיל
100 גרם (שקית) אבקת סוכר
100 גרם (שקית) שקדים טחונים
2 ביצים
2 חלבונים
להגשה:
אבקת סוכר
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.
2. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה
ואחידה.
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת סוכר ושקדים טחונים. מוסיפים ביצים, חלבונים ואת תערובת השוקולד ומערבבים היטב..
4. יוצקים לתבנית עד 3/4 מגובה השקעים.
5. אופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.
6. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד ארבעה ימים.
7. זורים אבקת סוכר ומגישים.
רצפת השחמט מ"אליס בארץ הפלאות" מעוררת השראה אצל כולם, ממעצבי אופנה ועד לאדריכלים. לי היא עשתה חשק להכין עוגיות שחמט פריכות וטעימות. תענוג.
החומרים ל-20 עוגיות:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כוס ( 200) גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
שתיים וחצי כוסות (350גרם) קמח רגיל
1 ביצה
2 כפות קקאו
ההכנה:
1. מחממים תנור ל180- מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
2. מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים קמח וביצה ומעבדים לכדור בצק.
3. מוציאים מחצית מהבצק ממעבד המזון ומוסיפים קקאו למחצית הבצק שנותרה במעבד. מעבדים כדקה-שתיים עד לפיזור אחיד.
4. מרדדים כל בצק בנפרד בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי חצי ס"מ. חותכים למלבנים בגודל 3x2 ס"מ.
5. מסדרים שני מלבנים על גבי נייר האפייה שבתבנית: אחד בהיר ואחד חום בצמוד, ומוסיפים שני מלבנים נוספים בצורה הפוכה (פעם המלבן הבהיר בצד ימין, ופעם הוא בצד שמאל.
6. אופים 12-10 דקות עד להזהבה.
7. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום עד שבוע.
התפוח האדום של שלגייה מזדכה על הרעל ומקבל ציפוי קראנצ'י של קרמל. לאוהבי המתוק-מתוק ולבעלי שיניים חזקות.
החומרים ל-4 מנות:
4 תפוחים אדומים שטופים ומיובשים היטב
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 כפות מים
ההכנה:
1. מחממים סוכר ומים בסיר קטן על להבה בינונית (לא מערבבים, אלא רק מטלטלים בעדינות את הסיר מדי פעם) עד שנוצר קרמל. מסירים מהלהבה.
2. משפדים את התפוחים על מקלות עץ (גם צ'ופסטיקס יעשו את העבודה) או מקלות קינמון. טובלים כל תפוח כמה שניות בקרמל ומסובבים אותו מעל הסיר כדי להיפטר מעודף קרמל.
3. מניחים על נייר אפייה ומצננים כעשר דקות.