65 דרכים לאכול בריא: 3 מתכונים מגרים של פיליס גלזר

ספר הבישול הבריא החדש של פיליס גלזר יירגש לא רק את מעריצי הבשלנית היצירתית. 65 מתכונים שילמדו אתכם לאכול בריא ואורגני, בלי לוותר על הטעם ובלי לרושש את חשבון הבנק. הנה שלוש דוגמאות

nrg מעריב | 16/9/2010 8:28 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ריזוטו גריסים עם סימפוניית פטריות

הספר החדש של פיליס גלזר "בישול בריא בקלי קלות" - אוכל בריא וגם אורגני" מחולק לפרקים הבאים: בוקר, סלטים, מרקים, עוף ובשר, צמחוניות, ילדים, מתוקים ומשקאות. משולבים בו טיפים לתזונה בריאה והצילומים שבו מגרים באופן חד משמעי. נביא מתוכו מתכון צמחוני עשיר ומתכון לקציצות עוף.

על המנה הצמחונית המעניינת  גלזר כותבת בספר: "מנה מיוחדת ועשירה בטעמים, שאפשר להגיש כמנה צמחונית עיקרית או (אם מחליפים את החמאה בשמן זית) או כתוספת למנה עיקרית בשרית. מומלץ להשתמש במבחר פטריות טריות ומיובשות, כמו שמפיניון ופורטבלו הטריות ושיטאקי ופורצ'יני המיובשות".

נעריך תמיד את מי שמשקיע מחשבה בתבשילי גריסים מפתיעים. ריזוטו פטריות וגריסי פנינה
נעריך תמיד את מי שמשקיע מחשבה בתבשילי גריסים מפתיעים. ריזוטו פטריות וגריסי פנינה צילום: אנטולי מיכאלו


חומרים ל-4 מנות (כמנה עיקרית):
500-4500 גרם פטריות מסוגים שונים: יער, שמפיניון, פורטבלה
4 פטריות שיטאקי גדולות, מיובשות
2 כפיות חמאה
1 כוס בצל, קצוץ
1 כוס גריסי פנינה
2 כפיות תימין טרי או 1 כפית תימין יבש
1 עלה דפנה
כ- 5 - ½ 5 כוסות ציר ירקות (מתכון בהמשך)
2 כפיות שמן זית כתית מעולה
1 שן שום גדולה, כתושה
2 כפות עירית, קצוצה במספריים (או פטרוזיליה או כוסברה)
מלח ופלפל שחור גרוס

לציר ירקות:
 3 גזרים בינוניים, חתוכים גס
1 בצל גדול, חתוך לרבעים
3 גבעולי סלרי (עם העלים)
2-1 גבעולי שמיר או פטרוזיליה
7 כוסות מים
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
לקישוט: (לא חובה)
שבבי גבינת עזים או פרמזן

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הציר: מערבבים את כל החומרים לציר בסיר בינוני. מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה על אש בינונית-קטנה 45-30 דקות, עד שהירקות רכים והנוזלים מצטמצמים וזהובים. מסננים היטב ומחזירים את הנוזלים לסיר. מתבלים במלח ופלפל שחור וטועמים. אם הטעם מימי במקום עשיר, מצמצמים עוד, ובלבד שבסיר יישארו לפחות 1/2 4 כוסות נוזלים. מסירים מהאש, מכסים ושומרים חם.
2. להכנת הריזוטו, משרים את הפטריות המיובשות בכוס מים רותחים כ-15 דקות, או עד שהן תפוחות ורכות. מסננים, סוחטים את הפטריות לתוך המים ומוסיפים את המים לציר. פורסים את השיטאקי לפרוסות דקות ומניחים בצד.
3. בסיר כבד, ממיסים 2 כפיות חמאה ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומזהיב קלות.
4. שוטפים את הגריסים ומסננים היטב. מוסיפים לסיר עם הבצל יחד עם התימין, עלה הדפנה ו-2 כוסות מהציר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים
על אש בינונית-קטנה תוך כדי בחישה מתמדת כ-5 דקות, עד שרוב הנוזלים נספגים. מנמיכים את האש.
5. מוסיפים לסיר בהדרגה את שאר הציר חוץ מ-1/2 כוס. מוסיפים כל פעם 1/2 כוס, מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים נספגים, ורק אז מוסיפים עוד ציר. הגריסים צריכים להיות רכים ודביקים כמו ריזוטו. מכסים.
6. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש גבוהה. מוסיפים את הפטריות הטריות והמיובשות ומקפיצים עם השום כ-3 דקות, עד שהפטריות מתחילות להשחים. מנמיכים את האש לבינונית, מכסים ומבשלים עד שהפטריות מוכנות, כ-3 דקות. מערבבים מדי פעם.
7.  מוסיפים לסיר הגריסים את תערובת הפטריות ו-1/2 כוס הציר שנותר. מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה 10-8 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים. מערבבים מדי פעם. טועמים ומתקנים תיבול.
8. מוסיפים עירית קצוצה ומערבבים. מפזרים מעל שבבי פרמזן ומגישים מיד.

טיפ: במקום להשתמש באבקת מרק, טוחנים פטריות פורצ'יני (או פטריות מיובשות אחרות) ומוסיפים כף-שתיים לתבשיל.

קציצות עוף ובורגול ברוטב רימונים ומייפל

"אחד המתכונים האהובים עליי בספר", כותבת גלזר על מתכון העוף הזה. "רוטב הרימונים והמייפל הופכים אותו לחגיגי, הוא מהיר וקל להכנה, וזכה להצלחה רבה בקרב כל הגילאים. מומלץ להגיש לצד סלט קולסלאו אמריקאי"

על הבורגול המופיע במתכון כותבת גלזר: "אחד הדגנים המהירים ביותר להכנה. בדרך כלל, אין אפילו צורך לבשל אותו; די בהשריה במים לחצי שעה, והוא מוכן. בורגול הוא השם הערבי לחיטה מלאה שעברה בישול חלקי, ייבוש וגריסה. ככזה, הוא מכיל את כל היתרונות התזונתיים של חיטה מלאה, בתוספת הבונוס של זמן הכנה קצר.

אף שרובנו קונים בורגול, בכפרים ערביים עדיין אפשר למצוא משפחות שמגדלות את החיטה, מבשלות ומייבשות אותה בדרך המסורתית, ומחכות לביקור החודשי של הטוחן שעובר מכפר לכפר וטוחן את הבורגול אצל כל משפחה. אפשר למצוא בורגול טחון דק, בינוני או עבה. הדק ביותר משמש להכנת קובה, והבינוני והעבה - לסלטים ולתבשילים".

צילום: אנטולי מיכאלו
קציצות עוף ובורגול כל כך עסיסיות עד שמתחשק לנגב עם מפית את מסך המחשב צילום: אנטולי מיכאלו

חומרים ל-10-8 קציצות גדולות:
1 כוס בורגול גס
2 כוסות מים
1/2 ק"ג חזה עוף טחון
2 שיני שום, כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/4 כוס בצל אדום (או לבן), קצוץ דק
1/2 1 כפות שמן זית כתית מעולה

לרוטב:
1/2 כוס תרכיז רימונים
1/2 כוס מים חמים
1/4 כוס סירופ מייפל טהור

אופן ההכנה:
1. מניחים את הבורגול בסיר ויוצקים עליו 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 8 דקות, עד שהבורגול מוכן. מסירים מהאש ומשהים את הסיר מכוסה 10 דקות. מסננים, אם יש צורך. מצננים לטמפרטורת החדר.
2. מערבבים את כל החומרים לקציצות ויוצרים 10-8 קציצות. מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים, עד שהקציצות משחימות משני הצדדים.
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הקציצות. מבשלים על אש בינונית-נמוכה 15 דקות ומגישים.

טיפ:
לקיצור זמן ההכנה, אפשר להשרות את הבורגול ב-2 כוסות מים קרים או רותחים עד שהוא מתרכך, במקום לבשל אותו.

סירות תפודים במיקרוגל

רעיון מנצח להגשה: במקום גבינה מגוררת, השתמשו בפרוסת גבינה חתוכה למשולשים. בעזרת קיסם, העמידו אותה על ה"סירות" כמו מפרש.

טיפ: אם כבר סירת מפרש, אז עד הסוף: הציבו בתוך התפודים צנוברים או מקלות שקדים מולבנים
קלויים על תקן מַלחים.

חומרים ל-4 מנות:
4 תפוחי אדמה בגודל בינוני
1/2 כוס יוגורט (לא חמוץ)
2 כפות חמאה
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
2 כפות עירית או בצל ירוק, קצוצים
1/2 כוס גבינת עזים קשה או צ'דר, מגוררת (אפשר גם גבינה צהובה מסויה)

לקישוט:
צנוברים או פיסטוקים, קלויים

אופן ההכנה:
1. שוטפים את תפוחי האדמה היטב ומקרצפים את הקליפה עם מברשת. מנקבים עם מזלג חורים בכל תפוד.
2. מניחים את תפוחי האדמה בכלי זכוכית ומכסים אותו בצלחת. מכניסים למיקרוגל ואופים כ-10  דקות בעוצמה בינונית. עוצרים ובודקים אם הם מוכנים (צובטים אותם קלות - הם לא צריכים להיות רכים לגמרי). אם הם לא מוכנים, אופים עוד כ 2- דקות.
3. חוצים כל תפוד ומרוקנים את תוכנו. שימו לב לא לפגוע בקליפה! מועכים את התפודים במזלג. מוסיפים יוגורט, חמאה, מלח ופלפל שחור.
4. טורפים את התערובת במערבל חשמלי או במטרפת יד, עד שהיא חלקה ואוורירית. ממלאים את התפודים. אם רוצים, מפזרים מלמעלה גבינה קשה ועירית או בצל ירוק קצוצים. לחלופין, משתמשים בפרוסות גבינה קשה ויוצרים ממנה "מפרש" לסירות, לאחר השלב הבא.
5. מחזירים את התפודים הממולאים למיקרוגל ומחממים בעוצמה בינונית במשך 2-1 דקות, עד שהגבינה נמסה.

צילום: אנטולי מיכאלו
סירות תפודים. מנה שילדים ישמחו לאכול צילום: אנטולי מיכאלו
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->