מועדון סיפורי הבשר: נתחים עם סיפור במסעדת פורטרהאוס
שף בוגר הקורדון בלו בצרפת, מגיש בתל מונד נתחי בשר שנחתכו מהמקום המשלב את שיוש האנטרקוט עם טעמי סינטה חזקים, לובסטר מקנדה בשילוב סטייק ועוד. ביקור עם אורח דמיוני
ברור שהוא מתרגש. לא בכל יום מגיע למסעדה שלו לורד ציוני, שקנה לפני יותר מתשעים שנה 2500 דונם אדמה באיזור השרון ואחראי להקמה של חברת החשמל, לפסל האריה השואג בתל חי ובעקיפין גם למסעדת פורטרהאוס, שממוקמת בסמוך לישוב תל מונד.

בשר עם בירת "פורטר לונדון" שמיובאת מאנגליה צילום: יח''צ
אני והלורד במסעדה של אשרף, אחרי שני בקבוקים של בירה 'פורטר לונדון', בירה בוטיק שמיובאת מאנגליה. הבירה כהה וצוננת כמו שצריך. ברור שהלורד נהנה כאן עד השמים. גם יוסי שבע רצון. מלבד העצם של הפורטר האוס, הצלחות שלנו ריקות. יוסי מסביר על הפילה ועל הסיבות שהובילו לטעם המשובח של הסינטה, אבל אני מבחין שהלורד לא מרוכז. הוא כנראה מפליג בזכרונות אל שנות השלושים. הוא בטח נזכר שאז לא היה קרפ'ציו בקר ולא היו עלי ארוגולה טריים ובטח שלא היו שפים דור רביעי לתנועה הציונית, שגם יודעים לצרוב שקדי עגל על הפלנצ'ה.
המנות האחרונות מגיעות, טירמיסו וקרם ברולה ומיד אחריהם מגיע גם החשבון. אני מצפה שהלורד ישלוף את הארנק וישלם, אבל הוא בוחר להתעלם. הוא נשען לאחור ושולף סיגר עבה. הוא ממתין כמה שניות ארוכות ואז שואל בתמיהה למה אף מלצר לא ניגש להדליק לו את הסיגר. אני מסביר לו שמאז שהוא הקים את המדינה השתנו די הרבה דברים ושהיום אסור לעשן במסעדות. הלורד מגדף בחרישיות, אבל יוצא בצייתנות אחרי אל המרפסת, שמשקיפה אל פרדסי ההדרים של השרון. לידנו יושבים יובל וגלי שניר, מהבעלים של "בר לחם" בתל אביב. יוסי מכבד אותנו בגראפה. גלי מחייכת אל הלורד ואומרת לו שהיא בת קיבוץ יגור, שנוסד ב 1922 ויובל מספר שהוא גדל בנהלל, מושב העובדים הראשון בישראל. הלורד לוגם מהגראפה ואז מוצץ בהנאה מהסיגר ומתבונן בשניהם בגאווה. 'יש דברים שלא משתנים', הוא אומר.
אחרית דבר
הכותב ואורחו הדמיוני ביקרו במסעדת פורטרהאוס בת החמש שבתל מונד - סטייק האוס מודרני באווירה ניו יורקית -ישראלית. המנות בפורטרהאוס מבוססות על הנובל קוויזין (המטבח החדש) ומתאפיינות בחוסר כבדות ופשטות.
שלוש מנות דגל של המקום: מנת ה-surf & turf, שילוב של לובסטר וסטייק שהגיע מהחוף המזרחי של ארצות הברית. הלובסטרים של הפורטרהאוס מגיעים בטיסה מקנדה ולכן רצוי להזמין את המנה מראש.
"דלמוניקו" סטייק - נתח בשר הקרוי על שם מסעדת דלמוניקו המקורית משנת 1846 בניו יורק, במסעדה, מחלוצות מסעדות הגורמה האמריקאיות שמרו בסוד את האינפורמציה
לגבי מהיכן נחתך הסטייק המיוחד. מדובר בנתח הנחתך מחיבור בין הסינטה לאנטריקוט, ומשלב שיוש גבוה של אנטריקוט עם טעמים חזקים של סינטה.
מנת ה"ספיישל קאט" משתנה לפי האזור הספציפי של הבשר שיש באותו היום במסעדה. מאיזור מסוים בעצם או בצלעות.