ניו יורקית בגלילות: מסעדת שף מושקעת נפתחה בסינמה סיטי
"החיים לא צפויים, איכלו את הקינוח קודם" - התפריט הקריאטיבי של מסעדת מייז הענקית והמושקעת שנפתחה בסינמה סיטי מפתיע כמו הבחירה להתמקם שם. מנכ"ל המקום: "יבואו אלינו במיוחד"
שני המקסימים שבהם הם: "החיים לא צפויים, איכלו את הקינוח קודם" ו"כל אחד צריך להאמין במשהו. אני מאמין שאני אזמין עוד משקה".
כרגע בראש הפירמידה הקולינרית של המתחם הגדול עומדים כמובן ההמבורגרים של צחי בוקשתתר ב- Black'n burger והטמפל בר עם תפריט הבירות הענק והטעים שלו. אבל היזמים שמאחורי מסעדת מייז הגדולה והחדשה מאמינים שבתור לקופות של 21 בתי הקולנוע שבסינמה סיטי עומדים גם אנשים שהם לא בהכרח טיפוסים של בירה, המבורגר וגרעפס - כאלה שיעדיפו לפתוח ארוחה עם סביצ'ה בורי טרי עם אבוקדו (39 שקלים) או דים סאם ממולאים בבשר סרטנים ושרימפס מאודים (41 שקלים), ולעבור משם לעיקריות מתוחכמות כמו רביולי שרימפס (69 שקלים), קוביות סינטה מצופות בצמחי תבלין, שום, צ'ילי, מלח ים ופלפלים גרוסים עם יין אדום (105 שקלים) ועוד.

כדי לסמן שהם אחרים, עוצבו החזית והכניסה למסעדה כמו רחוב ניו יורקי עם פנס רחוב וברז מים ציבורי תואמים. בפנים, על הקירות, נתלו צילומי ענק של פנים מעדנייה ניו יורקית, של חנות יין ושל ספרייה, בגודל אמיתי, מהכרך האופנתי הגדול.
התכנית הראשונית היתה גם להשמיע במקום את קולות הרחוב הניו יורקי ולהציב מצלמות
המנות מושקעות והשף מחבב במיוחד קערות וצנצנות. לצנצנות הזכוכית הוא יוצק רטבים ובקעריות הוא מניח חלק ניכר מהמנות. את כל מה שאפשר כמעט. את הסביצ'ה, שהיא לימונית במיוחד, הוא לא פורס על צלחת שטוחה כמו כולם, אלא חותך בצורת סלט ומגיש בכוס מרטיני עם מיקרו רוקט. גם הצ'יפס ליד שניצל הילדים המושקע (דק במיוחד ועם נגיעות של שומשום שחור ומעט ירוק), מגיע בקערית.
המגוון בתפריט גדול וכל אגף (פסטה, ים, בשר, סלטים) מיוצג עם בין שלוש לשש אופציות מבטיחות. טעמנו מנות טובות של של דים סאם ורביולי שרימפס והתפעלנו פחות מהרביולי האפוי (טיפול אינטיליגנטי אבל למה לאפות רביולי? הוא הופך לאמפנדס) ואז הגיע השוס של הקינוחים.

הקינוח המוצלח ביותר של המקום, זה שעשוי להיהפך למיתולוגי הוא מנה של פחזניות חלווה (36 שקלים) שמגיעות קרירות וממולאות בקרם מסקרפונה וחלווה. את הטמפרטורה שלהן מאזן גנאש חמים וממכר של ריבת חלב שמגיע בצנצנת (כמובן) בצד. מדובר ברוטב לא מתוק מדי ומנחם לחלוטין, שיכול להשכיח כל עצב דק וטרוניה. ערימת הפחזניות מתחסלת מיד אחרי שהן מקבלות טיפטוף מהרוטב. מה שמוכיח שאסור להשאיר את הפחזניות הטובות של "מתוקה" ושל מסעדת "מייז", לבד במערכה. הציבור אוהב פחזניות ורוצה מהן עוד.
גם עוגת הגבינה הניו יורקית האפויה (39 שקלים) שמגיעה, שלא במפתיע בקערית זכוכית ולא בצלחת שטוחה, היא טובה מאד. מעליה יש גלידת גבינה טרייה וקצפתית וקראמבל שקדים. לצידה בצנצנת, מוגשת מחית פסיפלורה שהיא הברקה.
מהמטבח שלחו גם ארטיק אשכולית אדומה וגרניטת סלרי (36 שקלים). את הארטיק האלכוהולי יכול להיות כיף לאכול במסיבת חוף וקצת מוזר ללקק אותו במסעדה. גרניטת הסלרי היא סורבה שטעמו מזכיר נענע דווקא, ועושה חשק לחבק את השף.

מנכ"ל המסעדה מאמין שהמיקום של המסעדה אולי המוני משהו, אבל שמגרשי החניה הגדולים שיש מחוץ לסינמה סיטי והאווירה וההשקעה באופי הניו יורקי, יהפכו את המקום למבוקש. "בעוד עשרה ימים אנחנו פותחים בצמוד למסעדה גם קפה-גן איטלקי עם צילום בגדול אמיתי של פיאצה איטלקית ואז נהפוך למתחם", מוסר רפי מלכה, מנכ"ל מייז, "גם בניית בית האופרה הישראלי מתחילה במתחם סינמה סיטי בקרוב וכל האזור עוד יתפתח לכיוון מסחרי-תרבותי מבטיח".