ימי הכתום: מה עושים במטבח עם אפרסמונים

אפשר למלא אפרסמונים בקינואה, לעטוף בטמפורה ולטגן ולהכין מהם לביבות כתומות. קצת על הפרי שישראל מייצאת לארה"ב, אירופה, אפריקה והמזרח ומתכונים לארוחה שלמה

nrg מעריב | 12/10/2010 16:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בין הפירות שישראל מייצאת למדינות אחרות נמצא האפרסמון שנחשב למבוקש בחלקים רבים של הכדור. בין האפרסמונים הבולטים בארץ יש את האפרסמור. לא הכלאה בין אפרסמון לפרי אחר, כמו שקל לחשוב אלא אפרסמון רגיל שמיתגו החקלאים יאיר קפלן ובני זוהר שהקימו את חברת מור פירות השרון ב-1984. אפרסמון ממותג יקל על הצרכנים לזהות שמדובר בפרי מתוצרת כחול-לבן, הם חשבו, ויגדיל את הקנייה של תוצרת מקומית.

חברת מור פירות השרון מתעסקת גם בפיתוח ולפני שנתיים הוציאה לשוק את האפרסמון המיובש. האנשים האלה מביאים לכם את המתכונים הבאים במטרה להגדיל את הנוכחות של הפרי הכתום במטבחים.
סלט ירוק עם אפרסמור, אגוזי קשיו וגבינת רוקפור

החומרים ל-6 סועדים:
2 חסות משי קטנות
צרור ארוגולה
חופן עלי תרד צעירים
3 אפרסמור
1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים
100 גרם גבינת רוקפור מפוררת
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1 כף שמן שומשום
3 כפות חומץ בן יין אדום
1 בצל ירוק קצוץ דק
מלח ופלפל שחור


ההכנה:
• בקערה גדולה שמים את החסות, הארוגולה ועלי התרד.
• בסכין חדה מרחיקים את חלקו העליון של האפרסמור וחותכים לרבעים. פורסים דק לרוחב ומוסיפים לקערה.
• להכנת

הרוטב, מערבלים יחד את השמנים והחומץ. מוסיפים את הבצל, מלח ופלפל ומערבלים. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות. מפזרים מעל את האגוזים והגבינה ומגישים.

צילום: איתיאל ציון
סלט ירוק עם אפרסמור וקשיו צילום: איתיאל ציון
אפרסמור עם לבנה, זעתר ושומשום קלוי

החומרים הדרושים ל-6 סועדים:

6 אפרסמור
1 כף מיץ לימון
6 כפות לבנה עזים משובחת
עלי זעתר טריים
1 כף תערובת זעתר עם שומשום
2 כפות שמן זית
מלח גס
3 כפות שומשום

ההכנה:
• בעזרת סכין חדה מסירים את חלקו העליון של האפרסמור, עם העלים. חוצים את הפירות, כל חצי חותכים לרבע ופורסים דק. מזליפים על הפרוסות מיץ לימון.
• מורחים 6 צלחות קטנות בלבנה, כמו חומוס, במרכז משאירים מקום לפירות.
• בקערה קטנה מערבבים יחד את עלי הזעתר, תערובת הזעתר, שמן הזית ומלח גס.
• עורמים את פרוסות האפרסמור במרכז הצלחות ויוצקים מעל רוטב, גם על הלבנה.
• במחבת יבשה קולים את השומשום על אש נמוכה עד שהוא מזהיב, מבלי לחרוך. מפזרים על המנות ומגישים.

צילום: איתיאל ציון
לבנה עם טוויסט כתום מלמעלה צילום: איתיאל ציון
אפרסמור במילוי קינואה

החומרים ל-6 סועדים:

6 אפרסמור
2 כפות מיץ לימון
למילוי:
1 כוס קינואה
2 כפות שמן קנולה
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
1/4 כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
1 שן שום כתושה
1/2 לימון קצוץ דק בקליפה
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפות שמן זית
2 כפות עלי נענע ופטרוזיליה קצוצים
מלח גס

ההכנה:
• שוטפים היטב את הקינואה במסננת דקה. מעבירים לסיר, מכסים במים, בערך כוס וחצי, מוסיפים מעט מלח. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 20-15 דקות. מסירים מהאש. מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים לקערה את כל מרכיבי המילוי ומערבבים.
• בעזרת סכין חדה מסירים את חלקו העליון של האפרסמור, עם העלים. בעזרת כף מרוקנים את הפירות מבלי לפגוע בחלק החיצוני. מזליפים על הפירות מיץ לימון.
• קוצצים דק את תוכן הפרי ומוסיפים מעט מיץ לימון.
• ממלאים את הפירות ומניחים כל אחד על צלחת אישית. מגישים עם סלט ירוק. מקשטים בפירות הקצוצים ומגישים.

צילום: איתיאל ציון
אפרסמור ממולא בקינואה צילום: איתיאל ציון
לביבות אפרסמור עם גבינה צהובה ואגוזי מלך

החומרים ל-6 סועדים:

6 אפרסמור
100 אגוזי מלך קלויים קצוצים
2 ביצים
2 כפות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח גס ופלפל שחור גרוס גס
שמן קנולה לטיגון
להגשה:
1 גביע יוגורט טבעי
1 גביע שמנת חמוצה לבישול

ההכנה:
• מגררים את האפרסמור במגרדת גסה לתוך קערה. מוסיפים את האגוזים, הביצים, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את הגבינה המגוררת ומתבלים במלח ופלפל.
• במחבת טפלון גדולה מחממים שמן בעומק 1 ס"מ. כשהשמן חם מטגנים משני הצדדים לביבות בגודל בינוני. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהשמן ומניחים על מגבות נייר. מגישים מיד עם תערובת של יוגורט ושמנת חמוצה.

צילום: איתיאל ציון
לביבות כתומות צילום: איתיאל ציון
אפרסמון מטוגן במעטה טמפורה

החומרים ל-6- סועדים:

6 אפרסמור
מיץ מלימון
2 ביצים מופרדות
1/4 כוס סוכר דק
50 גרם חמאה רכה
1/2 כוס יין לבן
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
שמן או חמאה לטיגון
אבקת סוכר


ההכנה:
• בעזרת סכין חדה מסירים את חלקו העליון של הפרי. חותכים את הפירות לרבעים ופורסים לפרוסות עבות. מזליפים מעל מיץ לימון.
• מערבבים יחד את החלמונים, הסוכר, החמאה, היין, הווניל והקמח.
• מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב אך לא יבש ומקפלים עם תערובת החלמונים.
• טובלים את קוביות האפרסמור בבלילה ומטגנים במחבת עם שמן או חמאה חמים, עד שיזהיבו. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהמחבת, מניחים על מגבות נייר. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים מיד.



***
 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->