ארוחות גרילה, הארוחה המחתרתית שתרצו להיות מוזמנים אליה

דן לב, צלם אוכל ותיק ולאחרונה גם שף חובב, עורך סעודות גרילה מחתרתיות בסטודיו שלו לצילום. כ-20 אנשים שלא מכירים האחד את השני מתיישבים סביב שולחן ארוך ועם הרבה קאווה מעבירים ארוחת קונספט

פלורה צפובסקי | 21/10/2010 15:04 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מה האסוציאציה הראשונה שלכם עם guerilla cuisine? אם זו ארוחה במנהרה חשוכה לצד כורי הפחם מצ'ילה, תחשבו שוב. דן לב, צלם אוכל עם ותק של כ-20 שנה ("על השולחן", סדרת ספרי הבישול "ששת", ספר הבישול "מטבח צמחוני", אינספור צילומים לחברות מסחריות ופרסומות) החליט להכניס קצת עניין במפת האוכל התל  אביבית ולערוך "סעודות גרילה" "באווירה גראנג'ית" בסטודיו לצילום שלו, שממוקם באזור של מוסכים ובתי מלאכה.

"אני מבשל הרבה שנים, ובשנה האחרונה הפכתי את התחביב לעיסוק צידי. הקונספט הוא ארוחות שחיתות מחתרתיות, אליהן אנשים הגיעו עד לא מזמן מפה לאוזן. האורחים מגיעים, מקבלים כמה מנות פתיחה עם קאווה, ואז נפתח הסטודיו ועוברים לשבת סביב שולחן ארוך. התפריט הקונספטואלי מורכז מ-6-7 מנות בהגשה מרכזית, ומנה אחת אישית, ומלווה בעיצוב שולחן ווידיאו ארט ומוזיקה תואמים", מספר לב על המיזם החדש והמסקרן.

את האוכל לב מכין יחד עם איתי בר, שהרכיב לאחרונה את התפריט בבית הקפה החדש והמוצלח "דורסיה", וגם את תפריט הטייק אוויי ברשת הסופרמרקטים "אורגניק מרקט". "שנינו מבשלים פשוט, עם דגש על רכיבים איכותיים, במטרה שהאווירה תיתן טוויסט אחר, סביב המוטיב הים-תיכוני שתמיד מוביל אותנו".
צילום: דן לב
סביב השולחן הזה נוצרות לפעמים גם אינטראקציות חברתיות מעניינות צילום: דן לב

אילו קונספטים היו לכם עד כה?
עד כה היום שתי אורחות, ארוחה איטלקית וארוחת פירות ים – לכבודה הלכתי וצילמתי במיוחד אימג'ים מהים, אותם הקרנו על הקיר בשילוב וידיאו. הארוחה הקרובה תהיה סביב "ים-יבשה", ויהיו בה מנות כמו קרש עץ

ועליו חתיכות סינטה צרובה עם טונה צרובה, פילה סרדינים אפויים עם פולנטה ופרמז'ן עם רוטב מעושן, סלט שרימפס עם חזה עוף אורגני ואצות, פילה בקר ברוטב ביסק סרטנים, פילה ברבוניה עטוף בפנצ'טה ועוד.
 
מנה מארוחת פירות הים
מנה מארוחת פירות הים צילום: דן לב

מי מגיע לארוחות כאלה?
מי שאוהב לאכול ומחפש תוספת למסעדה הרגילה, ריגוש חברתי. מגיעים בודדים, זוגות, קבוצות של כמה זוגות, משפחות, לרוב בגילאי 30 פלוס, אך היום גם בני 70 פלוס. אנשים נרשמים מראש במייל, ובדרך כלל בשבוע של האירוע מבקשים להוסיף עוד חברים ומוזמנים, כאשר סך המוזמנים מוגבל ל-40 איש מקסימום.

לא קצת מביך לשבת סביב שולחן עם זרים מוחלטים?
בארוחות שעשינו, אנשים מתיישבים זה מול זה וזה ליד זה, ובהתחלה האינטראקציה היא סביב "תעביר לי את הסלט", ואז בהמשך הערב קצת מדברים, ואז יוצאים לסיגריה. נוצרים מפגשים אישיים, עסקיים ועוד.

אם הקונספט המעניין, במסגרתו תוכלו להחליף רפליקות מסעירות עם חברים חדשים מעל מנות מתוחכמות בלופט ניו יורקי מבודד מדבר גם אליכם, תוכלו להירשם לארוחה הקרובה, ב-11 בנובמבר, במייל: 202tlv@gmail.com, ותמורת 250 שקל לאדם, תוכלו לספר לחבריכם שהשתתפתם ב"ארוחת גרילה" למופת. בקרוב יעלה האתר הרשמי, ועד אז ניתן למצוא את הארוחות ברשת החברתית הכי לא מחתרתית בעולם – אתם יודעים איזו. 

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->