הניוקי שהפיל אותי: תפריט חדש במסעדת "אדמה" בזכרון יעקב

הם לא מגדירים את עצמם כעוד מסעדה אלא כבקתה קולינרית. הם מחוברים לסביבתם ומציעים חבילה של ארוחה עם טיול היסטורי ומפליאים במיוחד בהכנת ניוקי אוורירי. זיו ארדמן העביר ערב מרגיע במסעדת "אדמה" בזכרון יעקב

זיו ארדמן | 25/10/2010 16:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: זכרון יעקב
למסעדת ADAMA, המוגדרת כ"בקתה קולינארית" וממוקמת ברחובות היפים שמאחורי היקב הגדול של כרמל בזכרון יעקב, הגענו בערב קריר של סתיו. המסעדה שוכנת במבנה אבן עתיק משוחזר מהמאה הקודמת, על גבעת זמרין שבמושבה, ממנה נשקף נוף לאזור כולו. העיצוב כפרי, האווירה קלילה ולא מחייבת, אך מיד בכניסה ברור שההקפדה על איכות ונעימות לא תיעצר בריהוט אלא תימשך גם כשיופעלו בלוטות הטעם.

התפריט של המקום הוא תפריט ביסטרו המבוסס על המטבח הים תיכוני – עם מקום של כבוד לחומרי הגלם הטריים של הצפון, הנבחרים ממשקים שבסביבה. יש במסעדה תפריטי ארוחות בוקר, תפריט עיקרי לארוחת הערב, ואפילו תפריט מיוחד לשעות הקטנות של הלילה, הכולל טעימות אלכוהול מהבר של המקום.
צילום: יח''צ
כמו שניוקי צריך להיות. ניוקי אספרגוס של ADAMA צילום: יח''צ

אנחנו הגענו, כאמור, לארוחת ערב, שנפתחה בסביצ'ה דג מעודן עם קוביות עגבניה, כוסברה ונענע - מנה ראשונה קטנה, טעימה ונעימה, המצטיינת, כמו שנראה גם בהמשך, בפשטות והימנעות מהתחכמויות מיותרות. לצדה טעמנו מנה של חציל קלוי ב(קצת) טחינה גולמית, שלצידו עדשים, פרוסות סלק ובשר טלה. זוהי מנה ראשונה כבדה וגדולה יותר, ונראית כמו ארוחה מזרחית שלמה שהוקטנה למימדי מתאבן. החציל עצמו מצויין, התוספות שגרתיות למדי,

אך מדובר עדיין בפתיחה בטוב טעם.

אופציה נוספת למנה ראשונה הוא סלט אנדיב עם לבבות חסה, נקטרינות, גבינת דנה בלו דומיננטית, אגוזים בכרמל ושומר, וגם תפוח. לטעמי, השתלטה הגבינה על הסלט כולו והפכה אותו למנה הראשונה הפחות מלהיבה מבין השלוש, אך בת הזוג לארוחה, גם היא דומיננטית, לא הסכימה כלל. "חינני ומלא חיים. שילוב טעמים מוצלח, והגבינה - הרי זה טבעי שטעמה יבלוט". כך חרצה, ולקחה עוד כף. 

צילום: יח''צ
פריך, פשוט ומצויין. דג לברק עטוף עלי גפן צילום: יח''צ
העיקר הפשטות

המנות הראשונות באדמה אינן ענקיות, והן משאירות הן מקום והן ציפיה לבאות. גם הלחם מוגש בכמות סבירה, אולי מתוך התחשבות בסועדים, שכן המנות העיקריות של המסעדה בהחלט מצדיקות שמירה זהירה על תיאבון מתמשך. 

ניוקי אספרגוס במרטיני שהגיע לשולחן בקערה עמוקה נראה מושלם. לאחר שני ביסים היה ברור שהוא לא רק נראה כך. הוא באמת מושלם. המנה הלא גדולה היא בדיוק מה שניוקי צריך להיות - נימוח, איכותי, עדין ועם זאת מלא נוכחות. האם זה הניוקי הטוב ביותר שאכלנו אי פעם, תהינו, אך תאי המוח הפסיקו את פעולתם לנוכח החוויה החושית המהממת. לאדמה כדאי להגיע אפילו רק בשביל הניוקי הזה.

יציאה טובה נוספת של מטבח המקום היא דג לברק עטוף עלי גפן וממולא בעשבי תיבול. נשמע פשוט, ואכן כפי שציינו קודם, הפשטות כאן שולטת. המנה טעימה מאד, עלי הגפן פריכים, עשבי התיבול מענגים, ולכל העניין מתלווים שני כדורים של פירה סלק ופירה גזר מתקתקים ומעניינים.

מנה שלישית שניסינו, ניו יורק סטייק, היתה מסעירה פחות מאחיותיה, ולמעשה שגרתית כפי שאפשר לצפות מסטייק ששמו ניו יורק. הסטייק הגדול המלווה בתפוחי אדמה רגילים למדי הוא אמנם מנה שאי אפשר להתלונן עליה, אך אם כבר הגעתם לאדמה אולי תעדיפו את הטעמים המיוחדים יותר.

צילום: יח''צ
קפה ולימון, וגם פירות יער. הפנקוטה צילום: יח''צ

לאחר שאדמה הצליחה להמם אותנו לאורך שעה שלמה, לא נותר לנו אלא להמתין בסקרנות כדי לבדוק את הקינוחים. הרמה, מתברר, נשמרת גם בתחום המתוקים, ושלושת הקינוחים שניסינו קיבלו ציונים גבוהים ביותר.

את תשומת לבנו תפס מרק מלון שבתוכו נח כדור סורבה מנגו. הפשטות של רסק מלון ושזיפים, עם סורבה בטעם מנגו עשיר ואמיתי, עושה את שלה, והקינוח הזה הוא סיום קליל ומרנין לארוחה המעניינת שזה עתה סיימנו. קינוח אחר, שעליו גאוות המקום כנראה, הוא קוביות שוקולד-חלבה עם טחינה גולמית, ואכן מדובר במנה מענגת לאוהבי השוקולד, שגם מצטיינת בהגשה יפהפיה.

קינוח נוסף, פנקוטה קפה לימון עם רוטב פירות יער, הוא המעניין והמיוחד מבין השלושה. שילוב הקפה והלימון יוצר ניגוד נעים שמסיים את הארוחה בהפתעה.

צילום: יח''צ
עיצוב ביתי ולא מחייב, אך איכותי. מסעדת אדמה צילום: יח''צ

ומה עם המחיר? "אדמה" אינה מסעדה זולה, אך כפי שהבנתם מהתיאור שלעיל, היא גם מציעה ברוב המקרים תמורה בעד האגרה. המנות הראשונות מוצעות במחירים של 38-52 שקל, הניוקי המצויין עולה 62 שקל, הלברק בעלי גפן 88 שקל, ואילו הסטייק הניו יורקי 115 שקל. מחירי הקינוחים - סביב 30 שקל. תפריט החורף של המקום, שייכנס לתוקפו בימים הקרובים, כולל גם ספריבס עגל, אוסובוקו שוק טלה בדבש והל,  רביולי ברוטב לימון צלוי, רוזמרין ופרמז'ן, פירות ים ועוד.

אם בא לכם לשלב ארוחה עם סיור באזור זכרון, מציעים לכם באדמה מספר מסלולים בעקבות ההיסטוריה של מייסדי המושבות, סיפורי האהבה של המקום, ובין האתרים המקומיים - גני הברון, בית אהרונסון ועוד. הסיורים, המועברים על ידי מדריכים מקצועיים, מסתיימים כולם בארוחה המסעדה, ומוצעים במחירי "חבילה" מיוחדים.


איפה: מעלה הראשונים 8, גבעת זמרין, זיכרון יעקב
054-4315094, 04-6290896

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->