מעשה עלים: עלי סלק ירוקים ברוטב סויה

הכנתם אורז מלא, כי אתם לא רוצים בשר לארוחת הצהריים. מה שמים מעליו כדי להפוך אותו למגרה? יועצת התזונה המקרוביוטית, ליאורה (אקוקה) גולדנברג, עם המתכון

ליאורה אקוקה (גולדברג) | 1/11/2010 11:25 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: סלק (אוכל)
התורה המקרוביוטית היתה מהשיטות הראשונות שקישרו בין מחלות לתזונה. נתקלתי בה לראשונה ב- 1981, כשפגשתי בהונג קונג קבוצת מקומיים שנראו מצוין ונידמו צעירים בהרבה מגילם. ראיתי שהם אוכלים טוב, נראים רגועים ומאוזנים ונשארים רזים. מיד הבנתי שיש פה משהו מיוחד ושונה. 

בשנת 1991 עברתי לניו יורק כשאני כבר אמא לשלושה תינוקות. החלטתי שאני צריכה להיות אנרגטית ובריאה והיה חשוב לי לגדל את ילדיי באופן בריא. כשנפתח הקורס הראשון בניו יורק ליועצים מקרוביוטיים ב-1992, נרשמתי והתחלתי את המסע לתזונה מרפאת וטבעית ששינתה את חיי לחלוטין.
היה לי ברור שזה הייעוד שלי. ב-1999 התוודעתי לשיטה הטבעונית ומאז אני משלבת את שתי הגישות לפי הצורך האישי שלי.  המתכון שמצורף היום הוא לתוספת ירקות שמשתדכת נהדר לדגנים.

צילום: יח''צ
עלי סלק ירוקים ברוטב סויה צילום: יח''צ
עלי סלק ירוקים ברוטב סויה

חומרים:
2 חבילות עלי סלק
1 שורש ג'ינג'ר באורך 3 ס"מ
2-3 שיני שום
1 כף סויה
1 כפית שמן שומשום
1 בצל לבן קצוץ
2 גבעולי כרישה
1 כף מלאה של גבישי שורש קוזו (להשיג בחנות הטבע. השורש מעבה רטבים ובעל טעם ומרקם חמאתיים. הוא גם משמש כתרופת פלא למערכת העיכול )

אופן ההכנה:

לשטוף היטב את עלי הסלק, להפריד גבעולים מעלים ולחתוך לרצועות דקות.
לחמם במחבת כפית שמן שומשום, להוסיף ג'ינג'ר ושום לערבב כדקה.
להוסיף את הכרישה ולערבב.
להוסיף את גבעולי עלי הסלק ולהמשיך לערבב.

בצד לערבב את הסויה

עם חצי כוס מים וכף קוזו עד שהקוזו נמס ולהוסיף למחבת ביחד עם העלים הירוקים. לערבב ולהמשיך לחמם על אש קטנה עד שהעלים רכים אבל צבעם עדיין ירוק בהיר (במשך 2-3 דקות). להוריד מהאש ולהגיש מיד על מצע של אורז מלא.


צילום: דן פרץ
ליאורה גולדברג. המסע לתזונה המקרוביוטית התחיל בניו יורק צילום: דן פרץ
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->