הזמנה לחגיגה: ביקור ביועזר בר יין

הרבה מעל כל הטרנדים, בלי מנות עם שמות מפונפנים ובלי אוכל פלצני, כבר 15 שנה ש"יועזר בר יין" הוא המקום שאליו הולכים כשאנחנו מחפשים את הכי מוכר, טוב וטעים

יעל פז-מלמד | 16/11/2010 16:36 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בבוקר, בעודי מתנשפת בעליות קשות וחוליות במיוחד, במטרה לשרוף כמה שיותר קלוריות, מגיע ל"שאלות אישיות" של יעקב אגמון ד"ר יהודה מלמד, רופא בכיר, שהיה, כך אני למדה, רופא של השייטת במשך 20 שנה והיום מנהל מחלקה באחד מבתי החולים בחיפה (לצערי ממש לא זוכרת איזה מהם). "שאלות אישיות" היא תוכנית רדיו שמרככת עבורי כמעט בכל שבת את המכה של אימון גופני קשה במיוחד, שהוא תמיד הכנה לתענוג הבלתי נגמר של ארוחת שבת בצהרים.

הישר מחיקו החמים של שאול אברון. מנה ביועזר בר יין
הישר מחיקו החמים של שאול אברון. מנה ביועזר בר יין צילום: דן פרץ
 
מאז שגדלו הילדים של כולנו, ונותרנו חבורה שמחה של אנשים נהנתנים שכבר לא צריכים לחפש מקום ש"מתאים גם לילדים", אנחנו נוהגים להיפגש בשבתות בצהרים בבתים אחד של השני או במסעדות, ובכל פעם לציין מחדש את האושר הגדול שזה גורם לנו. גם ד"ר מלמד, איש מקסים ומרתק, מדבר על ההנאה הגדולה שיש לו ממפגש עם חבריו, שבו יש אוכל טוב, הרבה יין משובח וסיפורים. אם גם הוא, רופא מכובד ורציני, מרגיש שזהו מרכיב חשוב בחייו, גם לי מותר.

הטלפונים נעשים, החבורה מתגבשת די מהר, קובעים ב"יועזר בר יין", או "אצל שאול" כמו שאנחנו מכנים זאת. בשעה הייעודה אנחנו נכנסים לאפלולית המלטפת של "יועזר", ונופלים הישר לחיקו החמים והמחבק של שאול אברון, שיושב כדרכו על הבר, מוקף בחבריו, והם רבים, בדרך כלל לידו אחד השפים היותר מוכרים, ששאול הוא המנטור שלהם, האב הרוחני, האיש שאת סיפוריו על מסעותיו בעולם כדי לאכול ולשתות הם בולעים בצמא.

אין כמו סיפוריו של שאול, שפעם היה עיתונאי כלכלי, ואחר כך כתב במשך שנים מדור אוכל מקסים בעיתון "חדשות" שהלך לעולמו. מדי פעם, כשאנחנו מצליחים לשכנע אותו לעזוב את מקומו הקבוע ולהצטרף אלינו לשולחן לכמה דקות, אני רק מבקשת שלא ילך. שימשיך לספר בקולו הנעים, להסביר, ללמד, להרחיב את אופקינו. בדרך כלל זה נגמר די מהר. סבלנות היא לא הצד החזק שלו. וכך זה נמשך כבר 15 שנה.

קשה להאמין, אבל עם עובדות קשה גם להתווכח. "יועזר" חוגגת יום הולדת 15, שלפחות בעיננו היו כימים אחדים. 15 שנים יושב שאול באותו מקום על הבר, מחבק באותה עוצמה ובאותו חום, מתעקש על אותה רמה של אוכל, זורק לעתים לפח גם חומרי גלם יקרים במיוחד אם הם לא נראים לו מושלמים, בוחר בקפידה את היינות שיוגשו, ובעיקר מהווה הפוסק האחרון בענייני אוכל ויין של הגדולים והמבינים ביותר.

הוא לא איש של טרנדים, לא מנסה לחקות את "מה שהולך היום", לא מכנה את המנות שלו בכל מיני שמות מפונפנים, ומי שקורא לאוכל שלו פלצני, ויש כאלו, לא ממש מבין פלצנות מהי. הדבר האחרון שאפשר להגיד על האוכל של יועזר זה שהוא פלצני. מיוחד, כן. לא שגרתי. גם כן. אבל זה בדיוק כל הסיפור. בשביל זה בדיוק אנחנו שבים ומתכנסים שם שוב ושוב, ואתנו עשרות רבות של אוהבים, שתמיד עושים כאילו הם מחפשים מקום חדש, ולבסוף בוחרים את המוכר והכל כך טעים.
יח''צ
אפלולית מלטפת. יועזר בר יין יח''צ
משוגע מי שמחמיץ

כשהסתבר שכבר 15 שנה יש ל"יועזר" צבא לא קטן של מעריצים, ושהסיפור הזה הוא סיפור הצלחה ולא עניין חולף, התחילו החברים ללחוץ על שאול, על ציפורה, השותפה הנאמנה ואישה מיוחדת במינה, ועל שלומית, שמנהלת את המקום מאז היווסדו, וגם לחיבוק שלה יוצא הלב, לעשות משהו כדי לחגוג את האירוע המשמח. לא ויתרו.

בין הלוחצים הרבים היו ישראל אהרוני, מרגרט תייר, בינו מ"ד"ר שקשוקה", שרי אנסקי, יונתן רושפלד, רפי כהן, ארז קומרובסקי, נעמה אברמוביץ', וכמובן החברים זה שלושים שנה, ד"ר אלי לנדאו וחיים כהן. השלישייה הזו גמאה כבר אלפי, אם לא עשרות אלפי, קילומטרים בשיטוטים במסעדות בעולם, בטברנות, ברי יין, מקומות שמתמחים בהגשת אויסטרים מופלאים או פיצות או סטייקים. כל מסעדה מתאימה להנאות חך אחרות. לא מערבבים.

טוב, אז חוגגים. יום הולדת זה יום הולדת. שתי מסיבות כבר התקיימו, לכן לא ייצא לכם מהן הרבה. האחת הייתה ארוחה משותפת של כל השפים שהוזכרו, ועוד

רבים שלא, ועל מה שהלך שם רק שמענו, כמו גם על היינות הנפלאים שנפתחו שם בלי סוף. עוד אחת חלפה גם היא. זה היה ערב שבו השף יונתן רושפלד בישל ארוחה מיוחדת ליועזר, וגם אליה נבצר מאתנו להגיע. עכשיו תתקיים השלישית, ועליה תכף נרחיב. אליה כבר דאגנו להזמין מקום. אין סיכוי שנחמיץ.

אבל קודם כדאי מאוד לדעת שלרגל החגיגות נעשה המקום קצת יותר נגיש לכולם, הן מבחינת המחירים והן מבחינת התפריטים. בשבועיים הקרובים, עד סוף נובמבר ותחילת חגיגות הבוז'ולה שמתקיימות תמיד במועד הזה, תוכלו להזמין ב"יועזר" שלושה סוגים של תפריטים קבועים, ששאול הרכיב, וכל אחד מהם כולל כמה וכמה מנות.

יש תפריט ב-160 שקל לאדם, יש אחד ב-220, ויש גם את "מצעד הכוכבים של יועזר", שזה תפריט של מנות קטנות מהמבחר של המנות הכי טובות, במחירים החל מ-22 שקל למנה עד 88 שקל. בנוסף בחר שאול את 25 היינות שהוא אוהב במיוחד, והם יוצעו בכוסות בחצי ממחירם. משוגע מי שמחמיץ.

צילום: דן פרץ
נעשה נגיש לכולם. מנה ביועזר בר יין צילום: דן פרץ
איפה אייל שני?

ובימים שלישי ורביעי בעוד שבועיים (30 בנובמבר ו-1 בדצמבר) ישתלטו על המטבח של "יועזר" הרופא, ד"ר אלי לנדאו, והשף חיים כהן, ויכינו את האימא של הארוחות לחבר שהם כל כך אוהבים, ובעיקר למי שיחליט להגיע ולחגוג איתם. ולפי התפריט המתוכנן זו הולכת להיות חתיכת מסיבה.

מי שרוצה משהו טוב - צריך לשלם על זה. מנה ביועזר בר יין
מי שרוצה משהו טוב - צריך לשלם על זה. מנה ביועזר בר יין צילום: דן פרץ
 
אני מביאה את התפריט, כפי שהוא מופיע באתר האינטרנט של חיים ואלי "מבשלים", כדי שגם מי שלא יגיעו ויאכלו יתענגו לפחות על תיאור המנות: סלט עלים ירוקים, מרק ריבוליטה - מרק כרוב שחור, שעועית ולחם, קלמרי של מסעדת "קרן" מוגשים עם טחינה וסלט שומר טרי, סלט תמנון עם שעועית לבנה, בצל סגול ופטרוזיליה, סלט קוביות לחם קלוי עם חלקי פנים של טלה, ריזוטו ארבוריו שחור עם ראגו, לינגוויני של פסטה "יועזר" ברוטב סרטנים וסרטנים שלמים, פסטה ריגאטוני עם ראגו טלה, חצי באגט ממולא בכתף חזיר קצוצה, קציצות טלה וחצי בשמן זית מוגשות עם יוגורט, תבשיל בקר של לחי, לשון ומוח מוגש בתוך בורקס פתוח של בצק עלים. אחרונות: אי צף (איל פלוטן), סברינה עם קצפת ורסק תפוחים, גלידת וניל "אמריקאית" עם אמרנה. כמה הייתי רוצה עכשיו שאייל שני היחיד והמיוחד ייתן איזו מילה שלו לתאר את ההתרגשות שאוחזת כאשר רק קוראים את התפריט.

אין לי מושג כמה תעלה הארוחה הזו. גם לא שאלנו. הטוקבקיסטים מוזמנים להירגע. לכל אחד הזכות להחליט על מה שווה לו להוציא את כספו, גם אם אין לו הרבה. יתרה מכך, בקוראי את התפריט, בהכירי את המחירים של חומרי הגלם שיירכשו עבורו, כבר ברור לי שרווח גדול אין בארוחה כזו, אם בכלל, עוד בלי שחישבנו את שעות העבודה הרבות מיני ספור שיושקעו בה. ככה זה, מי שרוצה פעם בכמה זמן את הטוב ביותר - צריך לשלם על זה. כמו שמוכנים לשלם על קונצרט טוב, הופעה מיוחדת, אופרה במיטבה.

ד"ר אלי לנדאו וחיים כהן מבשלים ליום ההולדת ה-15 של "יועזר", רחוב יועזר 2, כיכר השעון יפו, טלפון: 03-6839115

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->