הארוחה הצרפתית: מורשת עולמית
מומחי אונסק"ו קבעו: "הארוחה הגסטרונומית" הצרפתית היא חלק ממורשת התרבות האנושית ומסייעת לציין את הרגעים החשובים ביותר של חיי הפרטים והקבוצות

מורת תרבותית. קרואסון נאור רהב
לפני כשנתיים, פתח הנשיא את המערכה להכרה ההיסטורית הזאת, במסגרת "האוצרות הלא מטריאלים של האנושות", משום שלדבריו "המטבח הצרפתי הוא הטוב בעולם". כעת העניקו המומחים בקביעתם הכרה לארוחה הצרפתית, אך לא למאכלים.
במסגרת ההכרה, קבעו המומחים כי "הארוחה בצרפת היא פרקטיקה חברתית מסורתית, המיועדת לציין את הרגעים החשובים ביותר של חיי הפרטים והקבוצות". לכן היא "מחזקת
את הזהות הקולקטיבית ותורמת לגיוון התרבותי בעולם".
אלא שההחלטה לא התקבלה בקלות. יו"ר הוועדה קריסטין קיוטמה סיפרה כי היה ויכוח ממושך בנושא, בין השאר מתוך חשש לשימוש מופרז בתווית של אונסק"ו לצרכים מסחריים. אם כן, אונסק"ו ימשיך מצדו לפקח על השימוש בשמו, אבל השפים הגדולים בצרפת כבר הביעו את שביעות רצונם ובהחלט מתכוונים לעשות בו שימוש. כמו כן, השפיים המקומיים מקווים כי התווית היוקרתית תחזיר את הסועדים למסעדות היוקרה.
אולי כדי למנוע תחושת גאווה מוגזמת בצרפת, הכיר אונסק"ו גם בעוגות הדבש של צפון קרואטיה ובמטבח המסורתי של מקסיקו.