לדוד יו הייתה חווה

התכנית של הסלבריטי שף יו פרנלי-וויטינגסטול היא הדבר הכי סימפטי, מעורר קנאה והשראה בטלוויזיה. בדרך לאורח חיים טוב יותר בכל הקשור למזון, הוא מראה מה זה להיות מאסטר שף אמיתי

יובל הימן | 6/12/2010 13:09 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בכל מה שקשור לדרך ההגשה ולאינטונציה, יו פרנלי-וויטינגסטול הוא דייויד אטנבורו של תכניות האוכל. בקולו החצי שלו חצי מתלהב, הוא מצליח להדביק את מי שצופה בתכנית באני המאמין שלו.

כבר כמה שנים טובות שהאיש מנסה להוביל מהפכה באי הבריטי באורח חיים טוב יותר דרך מזון. התכנית, שנקראת "ארבע העונות" ומשודרת בערוץ האוכל, מצולמת בחווה קטנה באנגליה בשם ריבר קוטג'.

בחווה פרנלי-וויטינגסטול מנסה לנהל אורח חיים גסטרונומי, שלא תלוי ברשתות שיווק ומכולות. הוא מגדל ירקות, פירות ותרנגולות, ובאחד הפרקים ששודרו לאחרונה הוא רכש עגל מזן נורת' דבון וזיכה אותו בחיים טובים, הכוללים מזון איכותי וכרי מרעה נרחבים, עד שהעלה אותו על עגלה בדרך לשוחט.
 
שקועים בתבשיל. סלבריטי שף בפעולה.
שקועים בתבשיל. סלבריטי שף בפעולה. באדיבות ערוץ האוכל

מזונות שהוא לא מגדל בעצמו מגיעים אך ורק מחקלאים ויצרנים קטנים מאזור מגוריו. לא תראו אצלו פירות אקזוטיים שהוטסו באריזות ניילון ממדגסקר וכדומה, או תותים כשברור שזאת לא עונת התותים באנגליה. הגינה שלו מלאה בפירות וירקות טריים ויפים, וכמו שזה נראה באל- סי- די גם טעימים במיוחד.

השפע הירוק הזה מושך אליו גם אורחים בלתי רצויים. באחד הפרקים פרנלי-וויטינגסטול מכריז מלחמה נגד גדוד ארנבים שפלש לקרקע שלו, על אף שגידר אותה כראוי כדי להרחיק את המכרסם החמוד. אלא שהארנבים מצאו פרצה בגדר ואיימו לחסל ערוגות של חסה, תרד, כרוב וברוקולי.

במקום להרים ידיים, פרנלי-וויטינגסטול גייס שני שכנים, מומחים בצייד ארנבים, והביא אותם למה שהפך בפרק הספציפי לערוגת הריגה. במשך חצי לילה, כשהוא חמוש בזרקור והם ברובי ציד מכוילים, הם הצליחו למגר את המטרד הצמרירי והמקפץ שטחב את אפו החמוד למקום לא לו במקום להמשיך להשמין ביער הסמוך.

מבחינת המגיש, הציד לא נועד למטרות הריגה ומיגור נזקים בלבד. הארנבים לא מתו לשווא. בבוקר הוא כינס את נשות ויצ"ו המקומי והציג בפניהם את השלל. אלה שמחו ומיד התחילו במלאכת הפשטת העור. בסוף התהליך נשאר פרנלי-וויטינגסטול  עם הארנבים ונשות ויצ"ו עם המעטפת. נקבע כי לכבוד האירוע תיערך מסיבה שבה כל אחד יכין משהו מהפרווה, ושפרנלי-וויטינגסטול עם עוד שתי נשים, יכינו תבשילים מהבשר. זה הקטע אצל פרנלי-וויטינגסטול: הוא לא מבזבז אף חלק, לא בירקות ופירות ולא בחיות.
באדיבות ערוץ האוכל
מהיצרן לצרכן. מתוך ''ריוור קוטג'''. באדיבות ערוץ האוכל
גן עדן פראי

בסדרה אחרת, שלא משודרת בינתיים, "קוקינג און דה וויילד סייד", פרנלי-וויטינגסטול  מסייר בג'יפ דיפנדר ברחבי אנגליה, ומתקיים ממה שגדל וחי בצדי הדרכים וביערות.

רואים אותו צד סנאים, משפד אותם ומספר כי הוא מבין ללבם של צמחונים שעשויים להירתע ממראה סנאי משופד, ומוכן לקבל את הביקורת שלהם. אבל הוא אינו יכול להסכים לביקורת מאנשים שאוכלים תרנגולות שעוברות גיהינום אצל המגדלים בדרך לצלחת. בתגובה לתכנית הוא זכה לכינוי
"Hugh Fearlessly –Eatsitall" - זה שאוכל כל דבר שזז.

אחד הפרויקטים היותר מעניינים שבהם הוא שותף, קשור בשיתוף קרקע לצרכים חקלאיים של הקהילה. התנועה, שנקראת לנדשייר ומונה היום כמעט 60 אלף איש, משדכת בין בעלי קרקע פנויה לבין אנשים שרוצים לגדל פירות, ירקות ובעלי חיים בקנה מידה קטן, לשימוש עצמי.

במהלך התכנית רואים איך קרקעות מוזנחות, שאיש לא ידע מה לעשות

איתן, הופכות לגן עדן פורח ובעיקר אכיל. באחת התכניות מגיעים לבעל אדמה שמספר כי כל מה שרצה זה לגדל ירקות ופירות ועל הדרך הוא הרוויח 25 חברים טובים, ששותפים ליוזמה המבורכת.

פרנלי-וויטינגסטול הוא מה שנקרא סלבריטי-שף, והוא מנצל את מעמדו לא רק כדי לעשות טוב לחשבון הבנק שלו או לכמות הפעמים שיראו את פרצופו הסימפטי בטלוויזיה, אלא בעיקר כדי להוביל פרויקטים חשובים וללמד את הבריטי הממוצע שאפשר לחיות ולאכול טוב יותר. עכשיו מעניין יהיה לראות אם מישהו מהסלבריטי~שפים שלנו יצליח להרים כפפה כזאת ולחשוף את הציבור בארץ לאורח חיים בריא וטוב יותר.

אני התמכרתי לתכנית של השף המוזר, המפוזר והמצחיק, ובכל פעם אני נתקף בקנאה באורח החיים שהאיש מנהל ובזמינות שלו למזון איכותי. ובכל מקרה, זה הרבה יותר כיף ובטח פחות מפחיד מלראות את רפי גינת מדבר על מרגרינה וביצים.  




כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->