כפרה עליהן: חווה מיוחדת לפרות מאושרות

בחווה מיוחדת בבריטניה, שממוקמת בביתו הישן של ג'ורג' הריסון, גדלות פרות מאושרות שזוכות להאזין למזמורים בסנסקריט ולנהל קשר אוהב עם החולב. התוצאה: חלב עשיר יותר, טעים יותר והרבה יותר יקר

שחר שילוח | 8/12/2010 15:25 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חלב פרה נחשב למוצר שנוי במחלוקת. יש הטוענים שאין לצרוך אותו מכיוון שבני אדם אינם אמורים לאכול חלב אחרי שהם מסיימים לינוק ולא יכולים לעכל אותו היטב. טיעון נוסף הוא, שמספיק מבט אחד בתנאי הגידול והמחייה של הפרות כדי להבין שמהחיות המסכנות האלה לא יכול לצאת שום דבר בריא, אחרי עשורים של מניפולציות גנטיות שהפכו אותן למכונות חלב מתבוססות בזבל.

אז מה עושים אנשים שחולקים על הטיעון הראשון וחושבים שחלב דווקא יכול להיות בריא מאוד, אבל מסכימים עם הטיעון השני ומואסים בהתעללות בבהמות חסרות הישע? הם הופכים את הפרות שלהם לפרות המאושרות בעולם, חולבים ללא רגשות אשם ועל הדרך גם מייצרים את החלב הכי יקר בבריטניה.

בימים אלה, מודאגים שוחרי סביבה וזכויות בעלי חיים בבריטניה מחוות חלב מתועשת שעומדת לקום ובה ישהו יותר מ-8,000 פרות בהאנגר סגור. במקביל קמה בממלכה האנטי-תזה המוחלטת לגישת "פרה היא מכונת חלב". במקום שבעבר שכנה אחוזתו הכפרית של חבר הביטלס ג'ורג' הריסון הקימה תנועת הארי קרישנה בבריטניה חווה שזכתה לכינוי "מלון הילטון לפרות קרישנה".

החווה, ששמה הרשמי הוא "בהאקטיוודנטה מנור", פועלת תוך מימוש עקרונות של שמירה על הסביבה. היא נחנכה בתחילת נובמבר בנוכחות הפרקליט הראשי של ממשלת בריטניה, כהן הדת הבכיר סוואמי בהאקטי קארי ושורה של מכובדים. החווה מאכלסת עדר של 44 פרות ושוורי בוטיק שזוכים לכבוד כמו שרק פרות קדושות יכולות לזכות בו.
צילום: SXC
למי יש חלב יותר טעים? פרה מאושרת צילום: SXC

מכיוון שאצל כל ההינדים, כולל חסידי קרישנה, פרה נחשבת לחיה קדושה, אף אחת מהן אינה נשחטת. הזכרים משמשים לעיבוד האדמה ולהנעת כלי הרכב של החווה, והנקבות, כמובן, נותנות חלב. כשבן או בת הבקר מגיעים לגיל 15 (גיל 60 אצל בני אדם) הם פורשים לגמלאות וחופשיים לרעות להנאתם בעשב עד היום שבו ימותו, או בהקשר הזה - יעזבו את גופם, באופן טבעי.

נהנות מהחיים. פרות חופשיות
נהנות מהחיים. פרות חופשיות צילום: אי-פי
 
לכל פר ופרה יש שם, הם מאזינים באופן קבוע למזמורים בסנסקריט והעגלים זוכים לינוק מאמותיהן עד גיל חמישה חודשים. הפרות נחלבות ביד ולא במכונה, מה שנחשב כפעולה מציקה פחות מחליבה אוטומטית. חסידי קרישנה מדווחים שהפרות חשות קשר אל החולב הקבוע ואף נהנות מהתהליך. החולבים עצמם נמנעים מחליבת יתר וקשובים לצרכיה האישיים של כל פרה. בנוסף, מניבה פרת קרישנה כ-13 ליטר חלב ביום, לעומת הפרה הישראלית שהממוצע שלה עומד על 30 ליטר ביום.

החלב של פרות קרישנה מכונה Ahimsa Milk. אהמיסה היא מילה בסנסקריט שמשמעותה אי-פגיעה, כשכאן הכוונה לכך שהפרות אינן נשחטות לאחר שיורדת תפוקת החלב שלהן והעגלים הזכרים אינם מגויסים בעל כורחם לתעשיית הבשר. ב-2011 החלב הטהור
הזה יצא לשוק ויהיה החלב היקר ביותר בבריטניה: שלושה פאונד לבקבוק של פיינט, שזה בערך 28.5 שקל לליטר.

כדי לבדוק האם באמת כדאי לבזבז כל כך הרבה כסף על חלב, יזם "הגרדיאן" הבריטי מבחן טעימה להשוואה בין החלב של פרות קרישנה לבין חלב מרפת מתועשת. צוות הטועמים כלל שף-מסעדן, שפית-סופרת ואת עורך העיתון לענייני סביבה. ואכן, החלב שלהן הוגדר "עשיר הרבה יותר, טעים יותר ובאופן כללי נעים יותר. יש לו טקסטורה משיית מדהימה". בנוסף, צוין שניתן להבחין בהבדלים בין שני סוגי החלב רק ממראה עיניים.

חסידי קרישנה שמטפחים את העדר ומתכננים להגדיל את החווה לאור הביקוש לחלב אהימסה אומרים שהדרך שלהם היא החקלאות העתידית ולא זאת של הרפתות המתועשות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->