סיפור פרברים
הפעם החלטנו להתיישב במסעדה הממוקמת בצלו של עץ אורן מקסים, וליהנות מארוחת בוקר שתנקה אותנו מהלביבות והסופגניות של חנוכה
מאחר שהייתה זו פגישה שנקבעה הרבה לפני שהאש דהרה בין צמרות עצי האורן, ניזונה מהאיצטרובלים הרבים שעליו, שמהווים חומר בעירה רב-ממדים, החלטנו לקיים אותה בזמן ובמקום שנקבע. את הצל לשולחן שלנו, כמו לשאר השולחנות על המרפסת הגדולה המשקיפה אל הנוף, העניק עץ אורן שניטע שם לפני שנים רבות, גידל גזע עבה במיוחד, שלח את ענפיו המחטיים לגובה רב, והעניק למאות האיצטרובלים שעליו בית חם ואוהב.
מסעדת גופרמן ברשפון. מוסד שקיים כבר 13 שנה ברחוב הראשי של המושב-פרבר המקסים הזה, ושוכנת כ-200 מטר מבית העם של מה שהיה פעם מושב חקלאי, נטול כל יומרות נדל"ניות, שחבריו היו מתכנסים באותו בית העם כדי לשמוע הרצאה, לחגוג ביחד, או לראות מופע שהגיע מתל אביב.
יש לי חיבה מיוחדת למקומות שעדיין יש בהם "בית העם" שבימים אלה, כיאה למעמדו החדש של המושב, עובר שיפוץ ניכר. גם תל אביב כבר הפכה קרובה מתמיד. פחות מרבע שעה ארכה הנסיעה מאחת השכונות הצפוניות של תל אביב עד מסעדת גופרמן, שבה החלטנו לבלות בוקר של כיף ומנוחה, אחרי סוף שבוע עמוס במיוחד של ליבובי לביבות במסגרת אירוחים משפחתיים לכבוד החנוכה.
התיישבנו מעל נוף כפרי שובה לב, בצל עץ אורן גדול, והחגיגה החלה. הלכנו על ארוחת בוקר ישראלית
(54 שקל), שכללה סלט ירקות, חביתה משתי ביצים, גבינת שמנת, זיתים, ריבה וממרח חלבה ביתיים, משקה חם ומיץ, הכל מגיע עם "לחם משה", שזה לחם דגנים מעולה, שנאפה כמובן במקום, כמו שאר המאפים.

(44 שקל).
הכל הגיע בו זמנית, והשולחן הגדול היה צר מהכיל את כל הצלוחיות, צלחות, קערת הסלט הענקית, כיכרות הלחם הקטנות והמושלמות ושאר העניינים ההופכים כל ארוחת בוקר לאחד מהשמחות הגדולות של היום. כל מה שקיבלנו היה טעים מאוד, טרי מאוד, מתובל כהלכה.

יותר מהכל, נראה לי שהתשובה לכיף הגדול של ביקור במקום הזה הוא בתחושה שמדובר על מסעדה הרחק מהעיר, כאילו במקום נידח, שקט מאוד, משרה שלווה. גם השירות המעולה והקשוב תורם להרגשה הנפלאה שאחזה בשלושתנו אחרי כמעט שלוש שעות של רביצה בגופרמן.
בערב, כך
בכניסה מוצגים מאפים וריבות וממרחים, חלקם של אנשי המושב חלקם מעשי ידי המטבח של גופרמן, שניתן כמובן לקנות. יש גם דוכן קטן של ירקות אורגניים של אחד מחקלאי רשפון, והכוונה היא להמשיך את הקשר הפורה הזה בין תושבי רשפון לגופרמן. קשר שהוא תמיד מבורך, אם לשפוט לפי טעמן הנפלא של הריבות, מעשה ידיה של הדודה של מיכל, אחת מבעלי המקום, שהמשק של הוריה שוכן מעבר לכביש.
אולי השילוב הזה בין מושב של פעם לפרבר עשיר של הרצליה הוא שעושה את רשפון למקום כה נחשק ואת הבילוי בגופרמן לשעות של הנאה ונחת.
גופרמן, רחוב הפרחים 22, רשפון . טלפון: 09-9550555.

רובע א' באשדוד הוא הרובע הראשון של העיר, ובכך קסמו הרב. כדי להגיע למסעדת "בלזק" אנחנו צועדים בתוך חורשה עם שבילי הליכה, עד שמגיעים למרכז מסחרי ישן. שם, במבנה עטור עץ, שגם רצפתו עץ, באווירה קסומה שמעניקות מנורות עם אור רך ושולחנות עם מפות צחורות ונרות, אנחנו נכנסים ברגע להרגשה שחו"ל זה כאן, בביסטרו הלא גדול הזה, בשכונה ותיקה של אשדוד, ממש בלב עיר הנמל.
היינו עשרה לא ממש רעבים, ובכל זאת בא לנו לבלות שם ערב. אז הלכנו רק על מנות ראשונות, וכמה שצדקנו. הרבה יצירתיות וכישרון מצאנו במנות של נתי שפריר, השף והבעלים של בלזק, שמתעקש להחזיק את העסק שלו דווקא שם, באשדוד, במרכז של רובע שאינו מהווה מוקד בילויים. המסעדה הזו בהחלט ראויה לתואר המחייב של מסעדת ביסטרו, שרבים מתהדרים בו לאו דווקא בצדק.
בין המנות המומלצות שאכלנו שם היה פאטה כבד, אספרגוס עטוף בגרבלקס, ניוקי עם קונפי ירקות וגבינת עזים, פטריות פורטובלו ממולאות בגבינות, גספאצ'ו עם קלמארי צרוב ושרימפס ברוטב פלפלים. המחירים נעו בין 40 ל-45 שקל למנות גדולות למדי.
מומלץ גם להזמין את אחד מהיינות המשובחים שנתי מחזיק אצלו, שנבחרו בקפידה וגם מחירם הגון מאוד, ולבלות ערב טעים, נעים, וכלל לא יקר.
בלזק, האשל 11, אשדוד. טלפון: 08-8536336.