סיפור פרברים

הפעם החלטנו להתיישב במסעדה הממוקמת בצלו של עץ אורן מקסים, וליהנות מארוחת בוקר שתנקה אותנו מהלביבות והסופגניות של חנוכה

יעל פז-מלמד | 7/12/2010 11:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שלשום, ביום ראשון בשעת בוקר מאוחרת, נשבה רוח חמימה על שדות היישוב רשפון, ונטיית הלב הייתה לבחון אם מדובר ברוח מזרחית או מערבית. זה היה כמה שעות לפני שהודיעו שכוחות הכיבוי השתלטו סופית על השרפה, כך שעדיין שררה אווירת חירום באוויר. מעין מצב שהוא לא ממש שגרת אסון, אבל גם לא ממש שגרת חיים רגילים.

מאחר שהייתה זו פגישה שנקבעה הרבה לפני שהאש דהרה בין צמרות עצי האורן, ניזונה מהאיצטרובלים הרבים שעליו, שמהווים חומר בעירה רב-ממדים, החלטנו לקיים אותה בזמן ובמקום שנקבע. את הצל לשולחן שלנו, כמו לשאר השולחנות על המרפסת הגדולה המשקיפה אל הנוף, העניק עץ אורן שניטע שם לפני שנים רבות, גידל גזע עבה במיוחד, שלח את ענפיו המחטיים לגובה רב, והעניק למאות האיצטרובלים שעליו בית חם ואוהב.

מסעדת גופרמן ברשפון. מוסד שקיים כבר 13 שנה ברחוב הראשי של המושב-פרבר המקסים הזה, ושוכנת כ-200 מטר מבית העם של מה שהיה פעם מושב חקלאי, נטול כל יומרות נדל"ניות, שחבריו היו מתכנסים באותו בית העם כדי לשמוע הרצאה, לחגוג ביחד, או לראות מופע שהגיע מתל אביב.

יש לי חיבה מיוחדת למקומות שעדיין יש בהם "בית העם" שבימים אלה, כיאה למעמדו החדש של המושב, עובר שיפוץ ניכר. גם תל אביב כבר הפכה קרובה מתמיד. פחות מרבע שעה ארכה הנסיעה מאחת השכונות הצפוניות של תל אביב עד מסעדת גופרמן, שבה החלטנו לבלות בוקר של כיף ומנוחה, אחרי סוף שבוע עמוס במיוחד של ליבובי לביבות במסגרת אירוחים משפחתיים לכבוד החנוכה.
בזכות הקשר

התיישבנו מעל נוף כפרי שובה לב, בצל עץ אורן גדול, והחגיגה החלה. הלכנו על ארוחת בוקר ישראלית
(54 שקל), שכללה סלט ירקות, חביתה משתי ביצים, גבינת שמנת, זיתים, ריבה וממרח חלבה ביתיים, משקה חם ומיץ, הכל מגיע עם "לחם משה", שזה לחם דגנים מעולה, שנאפה כמובן במקום, כמו שאר המאפים.
 

גופרמן. רומנטיקה לילית.
גופרמן. רומנטיקה לילית. עדי זיו אב
גם ארוחת בוקר ים תיכונית הגיעה לשולחננו (58 שקל ), שכללה חביתת פסטו ועגבניות מיובשות, סלט ירקות, פלפלים קלויים, ממרח חצילים, זיתים, גבינת פטה, ריבה תוצרת בית, לחם משה, וכמובן קפה ומיץ. אני הזמנתי את מה שאהוב עלי ביותר-סלט ישראלי קצוץ דק מלווה בקערת טחינה ובלחם משה
(44 שקל).

הכל הגיע בו זמנית, והשולחן הגדול היה צר מהכיל את כל הצלוחיות, צלחות, קערת הסלט הענקית, כיכרות הלחם הקטנות והמושלמות ושאר העניינים ההופכים כל ארוחת בוקר לאחד מהשמחות הגדולות של היום. כל מה שקיבלנו היה טעים מאוד, טרי מאוד, מתובל כהלכה.
 
מנה מנה.
מנה מנה.  עדי זיו אב
לכאורה לא היה בארוחת הבוקר הזו שום דבר יוצא דופן, ובכל זאת היה זה בוקר יוצא דופן. אולי בגלל המקום, שמשרה אווירה נינוחה וביתית מהרגע שנכנסים, אולי בגלל אישיותו המיוחדת של קובי כץ, השותף והשף החדש של המקום, שהגיע רק לפני חודשיים, וכרוח תזזית משנה, מעדכן, מוסיף, גורע, מחליף תפריטים, מלא רעיונות כרימון. איש כבד גוף, חמוש במטפחת גדולה על ראשו, שכבר 17 שנה נמצא בעסקי המסעדות, ולגופרמן הוא הגיע ממסעדת רוקה ההרצליינית, אחרי שעבר בדרך לא מעט מסעדות אחרות, כולל בניו יורק הגדולה.

יותר מהכל, נראה לי שהתשובה לכיף הגדול של ביקור במקום הזה הוא בתחושה שמדובר על מסעדה הרחק מהעיר, כאילו במקום נידח, שקט מאוד, משרה שלווה. גם השירות המעולה והקשוב תורם להרגשה הנפלאה שאחזה בשלושתנו אחרי כמעט שלוש שעות של רביצה בגופרמן.

בערב, כך
מספרים לי, משנה המקום הזה את פניו לחלוטין, והופך למסעדה עם אווירה רומנטית, שמגישה ארוחות מלאות לפי תפריט משתנה שמעצב קובי כל העת. הסועדים מתכנסים לתוך המסעדה, שכן בחוץ כבר קר, ולפי אותם דיווחים מיד שנייה שוררת שם אווירה מיוחדת.

בכניסה מוצגים מאפים וריבות וממרחים, חלקם של אנשי המושב חלקם מעשי ידי המטבח של גופרמן, שניתן כמובן לקנות. יש גם דוכן קטן של ירקות אורגניים של אחד מחקלאי רשפון, והכוונה היא להמשיך את הקשר הפורה הזה בין תושבי רשפון לגופרמן. קשר שהוא תמיד מבורך, אם לשפוט לפי טעמן הנפלא של הריבות, מעשה ידיה של הדודה של מיכל, אחת מבעלי המקום, שהמשק של הוריה שוכן מעבר לכביש.

אולי השילוב הזה בין מושב של פעם לפרבר עשיר של הרצליה הוא שעושה את רשפון למקום כה נחשק ואת הבילוי בגופרמן לשעות של הנאה ונחת.

גופרמן, רחוב הפרחים 22, רשפון . טלפון: 09-9550555.

עדי זיו אב
מסעדת גופרמן. ביתי ומשרה שלווה. עדי זיו אב
מסעדת בלזק: ביסטרו א'- א'

רובע א' באשדוד הוא הרובע הראשון של העיר, ובכך קסמו הרב.  כדי להגיע למסעדת "בלזק" אנחנו צועדים בתוך חורשה עם שבילי הליכה, עד שמגיעים למרכז מסחרי ישן. שם, במבנה עטור עץ, שגם רצפתו עץ, באווירה קסומה שמעניקות מנורות עם אור רך ושולחנות עם מפות צחורות ונרות, אנחנו נכנסים ברגע להרגשה שחו"ל זה כאן, בביסטרו הלא גדול הזה, בשכונה ותיקה של אשדוד, ממש בלב עיר הנמל.
היינו עשרה לא ממש רעבים, ובכל זאת בא לנו לבלות שם ערב. אז הלכנו רק על מנות ראשונות, וכמה שצדקנו. הרבה יצירתיות וכישרון מצאנו במנות של נתי שפריר, השף והבעלים של בלזק, שמתעקש להחזיק את העסק שלו דווקא שם, באשדוד, במרכז של רובע שאינו מהווה מוקד בילויים. המסעדה הזו בהחלט ראויה לתואר המחייב של מסעדת ביסטרו, שרבים מתהדרים בו לאו דווקא בצדק.

בין המנות המומלצות שאכלנו שם היה פאטה כבד, אספרגוס עטוף בגרבלקס, ניוקי עם קונפי ירקות וגבינת עזים, פטריות פורטובלו ממולאות בגבינות, גספאצ'ו עם קלמארי צרוב ושרימפס ברוטב פלפלים. המחירים נעו בין 40 ל-45 שקל למנות גדולות למדי.

מומלץ גם להזמין את אחד מהיינות המשובחים שנתי מחזיק אצלו, שנבחרו בקפידה וגם מחירם הגון מאוד, ולבלות ערב טעים, נעים, וכלל לא יקר.

בלזק, האשל 11, אשדוד. טלפון: 08-8536336.  

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->