ליד השמפניה: ארוחת טאפאסים רומנטית
ערב רומנטי בבית יכול להיות גם קליל. לכבוד ליל השנה החדשה קבלו מתכונים לארוחת טאפאסים שאפשר לנשנש ליד השמפניה כשאתם מסתכלים אחד לשני בעיניים, באדיבות השף איגור וינברג מהננה-בר

המרכיבים:
לפטריות:
3 יחידות פטריות פורטבלו סוג א'
100 גרם קפונטה
3 עיגולי גבינת עיזים "פרומעז"
60 גרם קונפיטורת שרי
שוט מרטיני ביאנקו
60 גרם ארוגולה טריה ושטופה
2 כפות שמן זית
10 גרם חומץ בלסמי מצומצם
גרגרי כוסברה כתושים
חצי לימון
לקפונטה:
50 גרם חציל
30 גרם פלפל גמבה אדום
60 גרם עגבניות
רבע בצל סגול
10 גרם סלרי
10 גרם זיתים ירוקים
5 גרם צלפים
5 גרם צנובר קלוי
20 גרם שמן זית
8 גרם חומץ בן יין אדום
לקונפיטורת שרי:
10 יחידות עגבניות שרי
כוס סירופ סוכר
כף טימין קצוץ
2 כפות חומץ בלסמי
ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות וצולים את הפטריות עם שמן, מלח, פלפל וגרגירי כוסברה כ- 10 דקות.
2. מחממים מעט שמן זית לטיגון בסיר קטן ומטגנים את כל מרכיבי הקפונטה לדרגת "AL DENTE".
3. לסלט ארוגולה: מערבבים את הארוגולה עם שמן
4. לקונפיטורת שרי: מכניסים את עגבניות השרי לסירופ, עם טימין וחומץ בלסמי ומבשלים עד קבלת מרקם קונפיטורה
5. בצלחת הגשה מניחים את סלט הארוגולה, מעל פטריות ממולאות ומעל את הקונפי ומרטיני ביאנקו.

המרכיבים:
4 ביצים עלומות
2 פרוסת בריוש
תרד טרי
חזה אווז מעושן
רוטב הולנדייז
8 חלמונים
2 כף מיץ לימון
2 כף יין לבן
2 כף מים
מלח לפי הטעם
1/2 כפית סוכר
200 גר' חמאה מזוקקת
ההכנה:
1. מניחים בקערה את החלמונים עם יין לבן ומים.
2. את הקערה מעבירים לתוך סיר עם מים על הגז (שיטת בן מארי). אין לתת לקערה לגעת במים, בוחשים מעט. מוסיפים מלח ופלפל, בוחשים בבלנדר ידני עד לקבלת תערובת סמיכה.
3. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה תוך כדי בחישה, מוסיפים בהדרגתיות עד לקבלת רוטב במרקם שמנת.
4. מוסיפים מיץ לימון ליצירת "שמנת חמוצה".
5. ביצים עלומות: בסיר מוסיפים 1 ליטר ו-3 כפות חומץ בן יין לבן ומלח. מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מחליקים את הביצים לתוך המים הרותחים, לאט ובזהירות. מבשלים עד 3 דקות ומוצאים לתוך מי קרח.
6. הרכבת מנה: צולים את לחם הבריוש במחבת עם חמאה עד קבלת צבע חום. מאדים את התרד ומוסיפים מעל הבריוש. מוסיפים 3 פרוסות חזה אווז מעושן לכל מנה, מעל מניחים ביצה עלומה חמה ומוסיפים רוטב הולנדייז.

המרכיבים:
לגרוולקס:
2 חתיכות של 120 גרם פילה סלמון טרי
40 גרם מלח גס
30 גרם סוכר חום דמררה
10 גרם ג'ינג'ר טרי
20 גרם שמיר
30 גרם שמן זית
מיץ לימון מלימון
10 גרם קוויאר אדום
40 גרם קרם פרש
ללביבת תפו''א:
700 גרם פירה תפו''א מוכן
2 ביצים
100 גרם קורנפלור
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה:
1. מכסים את הפילה סלמון עם מלח, סוכר חום מערבבים עם ג'ינגר, שמיר קצוץ ומחזיקים במקרר כ- 24 שעות.
2. לאחר כבישת הדג מנקים מהמלח והפלפל וחותכים לרצועות דקות
3. ללביבה: בקערת הפירה מוסיפים את הביצים, קורנפלור, מלח ופלפל (לפי הטעם) ומערבבים. בעזרת שתי כפות או בעזרת הידיים יוצרים לביבות וצולים במחבת בשמן זית.
4. להגשה: מניחים במרכז הצלחת לביבת תפו''א, פרוסת גרוולקס מעל, מקשטים עם כדורי קוויאר אדום וענבי שמיר.

המרכיבים:
ראש חסה עגולה
4 עיגולים גבינת עיזים מעז
חצי חופן טבעות בצל סגול
40 גרם שקדים פרוסים קלויים
יחידת אגס פרוס צלוי על הגריל
רוטב ויניגרט בלסמי:
50 מ"ל שמו זית
16 מ"ל סירופ סוכר 16
¼ כפית טימין קצוץ
חצי כפית שום כתוש
10 גרם חומץ בלסמי
מלח, פלפל שחור, סוכר לפי טעם
ההכנה:
1. רוטב ויניגרט בלסמי: בבלנדר מערבבים יחד סירופ סוכר, חומץ בלסמי, טימין ושום כתוש. לאחר שהתערובת הופכת אחידה מוסיפים שמן זית בזילוף איטי עד קבלת רוטב סמיך ומבריק.
2. מערבבים בקערה את העלי חסה עם רוטב ויניגרט בלסמי.
3. מניחים על צלחת ההגשה ומוסיפים את האגסים מעל וגבינת העיזים. מוסיפים מעל את הטבעות והשקדים הקלויים.