אצל פיני במותג

מיתוג, עיצוב וצבעים טרנדיים אינם ערובה למזון מהיר ובנאלי. ב"פיניונס" הצליח פיני לוי ליצור אנטיתזה לעצמו ולהצליח עם פאסט פוד איכותי, מקורי וטעים

יובל הימן | 2/1/2011 13:53 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תיכף אחרי הדלת, בצד ימין, מבינים ש"פיניונס" הוקמה בידי אנשים שמבינים דבר או שניים באוכל. מעידים על כך ערימות הפטרוזיליה הטרייה, ולידן גבעת פרוסות דקות של פיג'ל, הידוע כצנון, ובסוף קונטיינר נאה של כרובית, לפת וכרוב צבועים ורוד חיוור וכבושים בעדינות.

יש שישאלו מה העניין הגדול. מי שישאל שאלה כזאת, סביר שלא אכל ארוחה פרסית כהלכתה מימיו. אחד המראות היפים בשולחן הפרסי יושב על צלחת בדיוק באמצע השולחן. הצלחת מעוטרת צנוניות ורדרדות, קטנות ויפות, טרחון טרי מפיץ ריח אניס, פטרוזיליה רעננה בטעם של דשא שנקצץ הרגע ורשאד חצי מפולפל חצי חרדלי, והחגיגה גדולה.
 
הקבב של פיני.
הקבב של פיני.  צילום: פלאש 90
זאת הדרך להתחיל סעודה טובה, וגם הנתיב הנכון להקל על העיכול באמצע ובסוף הארוחה. הטריו הזה שנלקח מהמטבחים העירקי (החמוצים) והפרסי עומד זמין לכל סועד, והוא עוזר לפתוח את התיאבון לפני ההזמנה.

"פיניונס" של פיני לוי, למי שעדיין לא מכיר, היא מסעדה קטנה של קבבים, ואנטיתזה לכל מה שפיני לוי ייצג אי פעם. היא אנטיתזה ליוצר שלה משום שהיא כמעט טרנדית, בנויה בידי מעצבי מותג וצבועה בצבעים הנכונים לבית אוכל -ההפך מכל מה שפיני של "פיני בחצר" ייצג אי פעם, בכל מקום שהיה לו.

ואולי אלה השנים בתל אביב והחיבור בין יזמי מסעדות ובין השם שהלך לפניו בפלופ במתחם הרכבת בירושלים. מי יודע. בכל מקרה, פיני לוי מתפרנס היום ממקום שאם היו אומרים לו לפני עשר שנים שהוא יעמוד בראשו בגאווה, הוא היה זורק לדוברים צוואר טלה מבושל בפול ירוק על הפרצוף. אבל החיים דינמיים.

שימי נכטיילר
שינה כיוון. פיני. שימי נכטיילר
לא אמריקה

25 שקל עולה פיתה עם קבב, לאפה עולה 35, ויש גם מעורב וסטייק עוף ב-30 ואפשרות יקרה יותר - לקחת בחמגשית. התחלנו את הארוחה - שעלתה 87 שקל ונוסף למה שיפורט בהמשך כללה בירה ושתייה קלה - במרק עדשים נחמד אך לא חם. אם נתעלם מהעובדה שהמרק לא היה חם, היה בו שילוב די מוצלח בין טעם של עדשים לכמון וכורכום, וזה מקום שהמון מסעדות נופלות בו; ברוב המקרים תמצאו או מרק אנמי או מרק כמון.

כיאה למקום ממותג ומעוצב שבקלות יכול להפוך לרשת, הבחור שמכין את הקבבים מוציא אותם מגולגלים מראש מהמקרר, על ידו האחת כפפת ניילון. ככה הוא עורם על גריל הגז צמדים-צמדים של קבב סורי, עשוי תערובת של בשר עגל וטלה, קבב פיני עשוי עוף, קבב מרוקאי חריף או קבב עירקי-פרסי עם בצל.
 

על האש. קבבים מצויינים.
על האש. קבבים מצויינים. שימי נכטיילר
לקחנו פיתה אחת עם קבב סורי ואחת עם עירקי-פרסי. לפני כל זה מקבלים צלוחיות חד-פעמיות עם צ'יפס טעים, חתוך לרוחב, ומג'דרה נחמדה וצהבהבה מכורכום. רגע לפני שהבחור פותח את הפיתה ומכניס לתוכה את הקבבים, כולם אגב זהים בגודלם ובצורתם, הוא מבקש לדעת מה ירצה הסועד להכניס לכיס הבצק. יש טחינה, שני סוגים של חריף, סלט עגבניות בעמבה, לימון כבוש, סלט ירוקת בטחינה ויסלחו לי הסלט או שניים ששכחתי. עם הפיתה מקבלים גם צלוחית של חצי עגבניה וחצי בצל על האש.

לפני שנגיע לפואנטה אני מרגיש צורך להחמיא לגישה המרעננת בתוספות. בסך הכול, עבור 25 שקל (בלי שתייה) אדם יכול
ליהנות כאן מארוחה משביעה ומהירה שאינה על טהרת הדרעק. משהו דומה באחת מרשתות ההמבורגר יעלה 40 שקל ויהיה טעים הרבה פחות.

הפיתות היו טריות, שמנמנות ומצוינות, והן שימשו אכסניה מוצלחת לקבבים שהיו מצוינים, בעיקר הסורים. העירקים-פרסים היו טובים פחות ממה שניתן למצוא במסעדות הפרסיות הטובות בארץ. בכל זאת, צמד הקבבים היה טוב מאוד, גם אם הסורי היה עז טעם, בולט יותר וערב יותר. בקיצור, הקבבייה של פיני היא יופי של מקום, ומספק אוכל הגון במחיר הוגן. מעל הכול טעים שם מאוד, וודאי שהאוכל מתעלה מעל המבורגר עלוב ומדובלל מפס ייצור של רשת אמריקאית. 

פיניונס, יפו 30, ירושלים. טל': 057-9416447.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->