שקוף: סלט כרוב עם עוף ואטריות זכוכית
אטריות זכוכית הופכות בבישול לשקופות ואלסטיות וכיף לאכול אותן בתוך סלט. מתכון לסלט קל ולא מכביד עם טעמים תאילנדיים מובהקים שאפשר להכין כמנת פתיח וגם כמנה עיקרית קלילה
1/4 חב' אטריות זכוכית חלוטות ל-10 דקות במים רותחים ומסוננות
360 גר' חזה עוף נקי משומן וגידים
1/2 גזר צעיר חתוך לגפרורים
1/8 כרוב סגול חתוך דק
4 עלי כרוב סיני חתוך דק
4 בצלי שאלוט פרוסים דק
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי חתוך לגפרורים דקים
לרוטב:
1 שן שום כתושה טריה
1 גבעול למון גראס פרוס דק מאוד לאלכסונים
1 פלפל צ'ילי טרי (שאטה) קצוץ
4 כפות נאם פלה (רוטב דגים, ניתן להשיג בחנויות המזרח הרחוק)
3 כפות סוכר דקלים מגורר על פומפייה גסה
מיץ טרי מ-2 ליים או לימונים קטנים
1 כף שמן סומסום
2 כפות בוטנים קלויים לא מומלחים קצוצים

סלט כרוב סיני עם עוף של קייטרינג בראף.
יחצ
ההכנה:
1. בסיר גדול ובו מי מלח רותחים מבשלים את חזה העוף כ-5 דקות בלבד או עד שמוכן, מסננים מייד ומצננים לטמפרטורת החדר, קורעים בעזרת הידיים לפיסות בגודל שקד גדול.
2. מערבבים
את כל חומרי הסלט לרבות העוף. בנפרד מערבבים – טורפים היטב את כל חומרי הרוטב.
3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.
4. מחלקים למנות, בוזקים בוטנים קצוצים ומגישים מיד.
באדיבות השף עופר מעוז, קייטרינג בראף, רחוב גשר העץ 14, אזור תעשייה עמק חפר, 04-6222930.