מה רבו מעשייך

MARABOO מצטיינת במנות העיקריות ובקינוחים, והשף יואב בר, שזכה באליפות המסעדות של ישראל, כמעט נוגע בשמים

אלון צרפתי | 6/2/2011 15:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
זה מלצר? זו מארחת? זה  עובד זר לא חוקי העובד במסעדה, כמו זה שתפסו אצל מירי בוהדנה, צביקה פיק ואסתי גינזבורג? לא, זהו השף! גבר נמוך קומה, לבוש בהידור מה, עובר עם סמרטוט, מסיר את השאריות מהשולחן, עורך את הסכו"ם ומבקש מהאורחים להתיישב.

תכירו את יואב בר, אחד משני הבעלים של מסעדת MARABOO (השני הוא חיים עמשלום), וכך הוא עובד בשגרה. מנקה, שוטף, מקרצף, לא בוחל בשום עבודה שעשויה לעזור לצוות שלו לבצע את העבודה מהר יותר, חזק יותר, טעים יותר. כולם בשביל אחד, אחד בשביל כל המלצרים, כל הטבחים וכל שוטפי הכלים. בר, שזכה באליפות המסעדות בתכנית הריאליטי "קרב סכינים" ז"ל, מוכיח שבשביל כבוד צריך לעבוד, אפילו קשה מאוד.
 
פרוסות סינטה צרובה. לא העיפו את הסכך.
פרוסות סינטה צרובה. לא העיפו את הסכך. אנטולי מיכאלו
MARABOO כמעט תמיד מלאה עד אפס מקום ולכן העבודה בה תובענית. גם צפוף בה, אפילו מאוד. למעשה, קשה שלא לשמוע את ויכוחי בני הזוג בשולחן לידינו. רק המכובדים - כמה מבכירי המשק הישראלי האוכלים במקום דרך קבע - זוכים לפרגון בדמות תא פתוח, שמחיצה מפרידה בינו ובין השולחנות סביבו.

האוכל כאן הוא ישראלי ים-תיכוני, והוא מושפע מאלף ואחד טרנדים, עדות והמצאות, למשל פטה הכבד
(48 שקל), המוגש כאן בתוך צנצנת סגורה. אנחנו פחות אהבנו את הגימיק-לנו זה נראה כאילו מישהו פשוט הוציא את הצנצנת מהמקרר והגיש לנו אותה כך (מה שלמעשה טכנית נכון), תחושה של "זה נראה כאילו קניתם את זה בסופר" אפפה אותנו.

בסוף הארוחה בר סיפר לנו שהוא דווקא מאוד מחבב את צורת ההגשה הזו. זכותו, זכותנו לחלוק. אנחנו משערים שגם הוא פחות מחבב את ה"סלט" שהוגש לצדו - שני עלי חסה לא שטופים, כשבכל נגיסה הרגשנו איך גרגירי החול משורבבים בין שינינו. למנה צורף טוסט בודד ומאכזב, וחבל. צורת הגשה שונה ומעט אכפתיות במטבח היו משווים למנה את איכויות חומרי הגלם שלה.

גם פרוסות הסינטה הצרובה (במחיר מופרז של 58 שקלים) לא העיפו לנו את הסכך ללפלנד. רוטב איולי החרדל שנמזג לצדו היה בינוני בטעמו, לסלט הייתה את אותה בעיה שלא נחזור עליה מחמת הבושה, וצ'יפס הקסביה, הלוא הוא ארטישוק ירושלמי, היה, ובכן, טוב ברמת הגימיק, פחות ברמת השורה התחתונה.

אנטולי מיכאלו
עובדים קשה בשביל הכבוד. מאראבו. אנטולי מיכאלו

אחרי פתיחה מאכזבת עלינו על רכבת הרים שנעה מעלה עד גובה העננים. מדליון פילה בקר (92 שקל), במשקל של 100 גרם בלבד, היושב על פסטת פטריות יער, ציר בשר ופרמזן הוא אחת המנות האיטלקיות המשובחות ביותר שאכלנו בשנה האחרונה. הרטבים הנלווים עשירים, הפסטה עשויה במצב בישול מדויק, והמנה כולה היא עונג צרוף. שווה להגיע למקום ולו רק כדי לטעום מהמנה המבריקה הזו.

גם הפרטנר נהנה ממנת דג הים על פירות הים (125 שקל) שלו, מנה שמלווה בעגבניות לחות, בביסק סרטנים ובזיתי קלמטה. המנה נדיבה, הרוטב בה עשיר, וכפי שהתבטא זה שליקק

את הצלחת בסופה - "מלאת הפתעות".

הקינוחים גם הם היו לא פחות ממושלמים. התותים המסוכרים (46 שקל) הרתיעו אותנו הן מפאת שמם והן מפאת מחירם, אולם המלצתה העקשנית של המלצרית שכנעה אותנו - ואכן לא התחרטנו. זביון וקציפת גבינת צאן משלימים את העבודה, והופכים את הקינוח לכזה שאי אפשר לעמוד בפניו.

גם פאדג' השוקולד (45 שקלים) התברר כפרפקט של קינוח-פה הוא מגיע עם קרם נוגט, פרלין פיסטוק וגלידת שוקולד. אנחנו מקווים שאחר לכתנו לא השארנו יותר מדי בלגן לאיש הניקיון יואב בר. אנחנו, בכל אופן, עוד נשוב.

MARABOO , אבא הלל 14, רמת גן, 073-7142828.

alonz@maariv.co.il

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->