קשה לעיכול: רשת גרג משיקה משקאות קפה יקרים שעשויים מגללי נמיות

בקרוב על הדלפק: קפה ב-90 שקל לכוס. מה הופך אותו לכל כך יקר? מסע במערכת העיכול של נמייה וייטנאמית מעניק למשקה, שנקרא קפה צ'ון טעם בלתי נשכח. רשת קפה גרג משיקה היום אטרקציה חדשה

שחר שילוח | 17/2/2011 8:56 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
רשת קפה גרג משיקה היום (17/2), בסניף נמל תל אביב משקה חדש ויוקרתי - קפה צ'ון (chon cafe).

הקפה, שמחירו יעלה כ-90 שקל לכוס, עשוי מפולים שעברו במערכת העיכול של נמייה שנקראת wild civet. הנמיה אוכלת את פירותיו הטריים דמויי הדובדבן של שיח הקפה, ומפרישה את הפולים בגללים שלה. הפולים נאספים מתוך הגללים, מנוקים, נקלים ונטחנים והתוצאה היא אחד ממוצרי המזון היקרים ביותר שיש – מחיר הקפה הוא דולר לגרם.
מארז הקפה. בצד ימין גללי הנמיה.
מארז הקפה. בצד ימין גללי הנמיה. יחצ
לדבריו של יאיר מלכה, מבעלי רשת קפה גרג, קפה צ'ון מתאפיין בטעם קרמי, מעודן ומתקתק ששווה את מחירו היקר, ממש כפי שיין משובח או סיגר משובח שווים את מחירם הגבוה.

מה גורם לקפה צ'ון להיות טעים כל כך?

יאיר מלכה מסביר שהנמייה אוכלת רק את הפירות הבשלים והטריים ביותר של שיח הקפה. הפירות נקטפים מדי יום והנמיות אוכלות רק אותם ולא שום מזון אחר. "המעבר במיצי הקיבה משדרג כנראה את הטעם. את הגללים מנקים, קולים בטמפרטורה של 200 מעלות, טוחנים ומקבלים קפה מתקתק בטעם של צוף פירות".

מלכה מציין שכמות פולי הקפה שהנמיות מפרישות קטנה מאוד ובגלל שהביקוש גובר על ההיצע, המוצר מתומחר ביוקר. לפני הבאת הקפה לארץ, ביקר מלכה בחווה בווייטנאם שבה מחזיקים את הנמיות ומייצרים את הקפה. מכיוון שהמוצר כה יקר, אפילו אצל היצרן הוא חויב ב-20 דולר עבור טעימה, סכום לא מבוטל במדינה כמו וייטנאם.

חוץ מווייטנאם, הנמיות האוכלות וגדלות בעוד שני מקומות בעולם – אינדונזיה ומדגסקר.

קפה למורעלים בלבד

עד לבוא הצ'ון, לאומת הצמחונים, הטבעונים ואוהבי בעלי החיים לא הייתה בעיה עם שתיית קפה, אך המוצר החדש מעלה תהיות. מלכה אומר שהנמיות מגודלות בתנאים טובים ונהנות ממרחבים גדולים. לדבריו מדובר בחיה ידידותית, מטופחת עם גינונים של חיית מחמד.

הנמיה מסוג wild civet. מפעל של חיה אחת.
הנמיה מסוג wild civet. מפעל של חיה אחת.  יחצ

בכל זאת, מדובר במוצר מהחי שמופק ממעי של חיה המוחזקת בשבי.

"מה תגידי על דבש של דבורים?" מגן מלכה על הצ'ון. " לא מתעללים בחיה. זה מוצר שהיא רגילה לייצר בצורה טבעית, אחרת היא לא הייתה מצליחה להתקיים כל כך הרבה זמן".

למי שמוטרד מעניינים תזונתיים, מלכה מציין שעבור כוס קפה צ'ון אחת לא נדרש הרבה קפה טחון ושאחוזי השומן והקלוריות במשקה נמוכים. בקרוב תעביר רשת קפה גרג את הצ'ון למומחים בתחום התזונה שייתנו חוות דעת מקצועית על ערכיו התזונתיים של הקפה היוקרתי.

כאמור, כוס קפה צ'ון תעלה לכם 90 שקלים. שאלתי את מלכה
האם הוא צופה ביקושים גבוהים בימים אלה של מחירים שגם ככה יצאו מפרופורציה. "אני חושב שאחוז גבוה מהלוקוחת לא יזמינו את המשקה כי המחיר גבוה," הוא אומר, "אבל לא חסרים מורעלים שירצו להתנסות. אנחנו רוצים להביא לרשת דברים שאין ברשתות אחרות. אני חושב שיש בארץ קהל לדברים חדשים ולמוצרים ייחודיים".

אם בכל זאת בא לכם להתנסות, בסניפים של קפה גרג בנמל תל אביב, בגראנד קניון בחיפה ובקניון ארנה בהרצליה יהיו שלוש פעמים בשבוע טעימות של קפה צ'ון, סדנאות והרצאות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->