ים של דמעות: מתכון לקיש בצל
קיש חובה לאוהבי הבצל ושאר חובבי המעדנים האפויים. השף בן עמי ברתיני שביט עם מתכון קליל לקיש בצל שאפשר לטרוף בהנאה

קיש בצל. סטודיו הדר ודקל
החומרים לבצק:
180 גר' קמח
120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
½ כפית מלח
¼ כפית סוכר
2 כפות מי קרח
כמה טיפות מיץ לימון
החומרים למלית:
750 גרם בצל מאודה (מצב שקוף)
100 גר' גבינה צהובה
250 גרם גבינה 9%
2 כפות שטוחות קמח
1/2 כפיות אבקת אפיה
3 ביצים
1 כפית מלח
1/4 כפית כוסברה
1/4 כפית אגוז מוסקט
ההכנה:
1. לעבד את כל החומרים לבצק בפוד פרוססור (לא יותר מידי).
2. לרדד בתבנית בקוטר 26 ולהקפיא.
3. לאפות אפייה מקדימה של
כ- 15 דקות עד שמזהיב.
4. לערבב את חומרי המלית היטב יחד ולמזוג לקלתיות הבצק.
5. לאפות בחום 175 מעלות כ-35 דקות.
באדיבות השף בן עמי ברתיני שביט, רשת מסעדות "בן עמי".