הפרולטריון: פשטידות במינימום מאמץ
הרבה אנשים רוצים ואוהבים לבשל, אבל מה לעשות שלפעמים אין זמן, כוח או בייביסיטר כדי לעבוד לפי מתכון מסובך מדי. מדור חדש ינסה לעבוד נגד הזמן ובעד הכיס במתכונים טעימים וקלים להכנה
ההודעה זו התבססה כמובן על נסיונה (הדל למדי, אם יורשה לי להלשין) במטבח. כשניסיתי לרדת לעומקה של ההצהרה, גיליתי שימים ספורים קודם לכן ניסתה חברתי להכין פשטידה של שף מפורסם מאוד.
הדרך למנה כללה מתכון עם מספר בלתי נלאה של שלבים, חומרים יקרים ששווה להקים בגללם אוהל בשדרה, וזמן הכנה יקר. כל אלה הפכו את הכנת פשטידת הגורמה למייגעת ומייסרת למדי.
אלו בדיוק הגורמים לזריעת בהלה ופחד בקרב אלה שאינם בשלנים מדופלמים. כי אחרי יום עבודה, ילדים, לימודים, זוגיות וכל השאר - למי יש כוח לעמול שעות במטבח ולהוציא את תקציב האוכל השבועי על ניוקי כבד אווז עם ביצי שליו ונגיעות חמאת מרווה?!
אז בשביל זה אני פה! בשביל לספר לכם שאין שום צורך להשתעבד למטבח כדי להכין אוכל נפלא, טעים ומזין! ושבישול לא חייב להיחשב כטרחה אלא להיפך, הוא למעשה תרפייה מרגיעה. למעשה אפשר ליצור אוכל קוצר מחמאות בפחות מ-20 דקות מחומרים פשוטים וזמינים.
כמחווה לחברתי ולכל אוהבי הפשטידות בכלל, צירפתי שני מתכונים קלים ביותר - ברוקולי ובצל. את פשטידת הברוקולי מכינים ללא בצק (מה שהופך אותה לזריזה אף יותר) אך אין כל בעיה להשתמש בבצק של פשטידת הבצל אם רוצים. כמו כן, ניתן להחליף את הברוקולי בכרובית.

החומרים:
לבצק:
1 כוס קמח
100 גרם חמאה (רכה)
2 כפות שמנת חמוצה
1/2 כוס מים
1/2 כפית מלח
לבלילה:
500 גרם קוטג’
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת (אפשר גם גבינה צהובה חזקה אחרת אם רוצים)
50 גרם פרמזן מגוררת (או בפירורים)
3 ביצים
2 גביעי שמנת חמוצה
4-3 בצלים בינוניים פרוסים דק
ההכנה:
1. הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק ומשטחים בתבנית פאיירקס. אופים 10 דקות ב-180 מעלות ומניחים בצד להתקרר.
2. הבלילה: מטגנים את הבצלים במחבת עם קצת חמאה או שמן עד שמזהיבים. מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר החומרים.
3. מערבבים ושופכים מעל הבצק באפוי.
4. אופים בערך 45-55 דקות (עד שמזהיב) ב-180 מעלות.

החומרים:
1 שקית ברוקולי קפואה (600-800 גרם)
2 גביעי שמנת חמוצה
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת (או מפוררת)
ביצה אחת
3 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה:
1. מפשירים את הברוקולי בקערה עם מים רותחים וקצת מלח. מסננים ומפזרים בתבנית פאיירקס בינונית. מהדקים היטב עם מזלג. מפזרים מלמעלה מלח ופלפל. (אפשר להשתמש גם בברוקולי טרי ולבשלו במים חמים על הגז).
2. בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים לעיסה חלקה.
3. שופכים מעל הברוקולי.
4. מכניסים לתנור למשך 30-45 דקות בחום של 180 מעלות. כשהפשטידה משחימה מלמעלה מוציאים מהתנור.
הילה גוטמן, חיה ועובדת בטורונטו למעלה מעשור.
בשנת 2003 סיימה בהצטיינות לימודי אמנות קולינרית בקולג’ צרפתי-קנדי.