4X4: מדור חדש עם הקונדיטור בן עמי

ארבעה מרכיבים חוזרים בארבעה מתכונים. על הבסיס הזה תוכלו לשחק, לשנות ולהוסיף כך שכל פעם יצא לכם משהו אחר. השף - קונדיטור בן עמי ברתיני שביט עם מדור חדש

בן עמי ברתיני שביט | 28/2/2011 8:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אפשר לעשות כמעט הכל ממרכיבים פשוטים שאפשר למצוא כמעט בכל בית. במדור החדש אכין בכל פעם ארבעה מאפים על בסיס של ארבעה מרכיבים.

הפעם נכין ארבע עוגות שמתבססות על שוקולד מריר, שמנת מתוקה, סוכר וביצים.
יחצ
השף בן עמי ברתיני שביט. יחצ
עוגת מוס קוקוס

המצרכים:

תבנית אפייה בקוטר 26
5 חלבונים
½1 כוסות סוכר
150 גרם קוקוס טחון

למוס:

200 גרם שוקולד מריר
5 חלמונים
250 מ"ל שמנת מתוקה
½1 כפות סוכר

הכנת הבסיס:

1. מקציפים את החלבונים והסוכר עד שמתקבל קצף קשה ומבריק, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
2. משמנים תבנית אפייה, מעבירים לתוכה

את המרנג ומשטחים.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 20 דקות עד שהחלק העליון מתקשה. מוציאים ומקררים.

הכנת המוס:

1. ממיסים את השוקולד בבאן מרי. מוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים. מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר ומקפלים לתוך תערובת השוקולד.

הרכבת העוגה:

יוצרים את המוס על הבסיס האפוי ומעבירים למקרר למספר שעות (אפשר גם במקפיא).




לירון אלמוג
עוגת גבינה אפויה. לירון אלמוג
עוגת גבינה אפויה

המצרכים להכנת הבצק:

50 גר' חמאה
3 חלמונים
¼ כוס סוכר
175 גר' קמח
1 כפית אבקת אפיה

המצרכים למילוי:

5 ביצים
½1 כוסות סוכר (300 גרם)
1 שקית סוכר וניל
750 גר' גבינה 9%
4 כפות קרונפלור
4 כפות אינסטנט פודינג וניל

המצרכים לציפוי השוקולד:

150 גר' שוקולד מריר
100 גר' שמנת מתוקה

ההכנה:

1. להכין בצק בפוד פרוססור מכל חומרי הבצק, לרדד ולהשטיח בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
   או תבנית מלבנית. לאפות כרבע שעה.
2. להקציף חלבונים ו-1 כוס סוכר.
3. לערבב בקערה חלמונים, ½ כוס סוכר, סוכר וניל, גבינה, קרונפלור ואינסטנט פודינג.
4. לאחד את תערובת הגבינה והחלבונים.
5. לצקת את התערובת על הבצק.
6. לאפות בחום של 160 מעלות כ-35 דקות.
7. להשאיר בתנור להתקרר.
8. להרתיח את השמנת המתוקה להוריד מהאש להוסיף שוקולד למזוג על העוגה. לשמור במקרר.

עוגת שוקולד

המצרכים:

תבנית עגולה קוטר 26 או תבנית 27X33
200 גר' חמאה
1 כוס סוכר
200 גר' שוקולד מריר
5 ביצים
5 כפות קמח תופח

לציפוי השוקולד:

150 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה

ההכנה:

1. להמיס את השוקולד, החמאה והסוכר על אש נמוכה, כשהקרם אחיד, להוריד מהאש.
2. להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב היטב.
3. להוסיף את הקמח ולערבב.
4. לצקת את העיסה לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות (לא לייבש).
5. ההכנת ציפוי השוקולד: להרתיח את השמנת, להוסיף את השוקולד ולהמיס. 
6. לצפות את העוגה ולשמור במקרר.

יסמין ואריה
עוגת שלושה שוקולדים. יסמין ואריה
עוגת שלושה שוקולדים

החומרים למרנג:

8 חלבונים (240 ג')
240 גר' סוכר
240 גר' אבקת סוכר
100 גר' אגוזי לוז קלויים וטחונים

הכנת המרנג:

1. מקצפים חלבונים וסוכר עד שמתקבל קצף יציף ומבריק. להקפיד לא להקציף יותר מדי. אחר כך להוסיף אבקת סוכר ואגוזי לוז בתנועת עטיפה.
2. לזלף שקית זילוף על שלושה ניירות אפייה שעליהם מסומן עיגול בקוטר 26.
3. לאפות בחום 120-100 מעלות כשעתיים, עד שהמרנג מתקשה. להניח למרנג להתקרר.

החומרים לקרמים:
750 גר' שמנת מתוקה
150 גר' שוקולד מריר
150 גר' שוקולד חלב
150 גר' שוקולד לבן

הכנת הקרמים:

1. להרתיח 250 גרם שמנת מתוקה ולהוסיף 150 ג' שוקולד מריר, לערבב עד שמתקבל קרם חלק. לעשות אותו דבר עם שוקולד החלב והשוקולד הלבן.
2. כשמתקרר להכניס למקרר לפחות לילה שלם.

הרכבת העוגה:

1. להקציף עד שמתקבל מוס מכל שלושת הקרמים.
2. להניח את שכבת המרנג עליה ולזלף קרם שוקולד מריר, עליו להניח עוד שכבה של מרנג, להזליף קרם שוקולד חלב, להניח עוד שכבה ועליה שוקולד לבן.
3. לקשט למעלה עם פירורי שוקולד או פירורי אגוזים.
4. אפשר לשמור בהקפאה מספר ימים, מומלץ להפשיר כשלוש שעות לפני האכילה.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->