ספייסי פרידה: פהיטאס שעועית שחורה
אין כמו מנה של פהיטאס שעועית שחורה בתוך טורטיה עסיסית ולצידה מטבלים פיקנטיים. לכבוד שבוע המסעדות של מעריב ואתר rest, נפרסם כאן כל יום מתכון באדיבות אחת המסעדות המשתתפות. הפעם השף יואב בלימן ממסעדת פרידה קאלו עם מתכון קלאסי לארוחת ערב לארבעה
100 גרם שעועית שחורה מושרית ללילה ומסוננת
250 גרם עגבניות תמר מקולפות וקצוצות (קופסת שימורים)
1 בצל לבן, קלוף וקצוץ
5 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום, קצוץ
כף פלפל צ'יפוטלה קצוץ/ פלפל חריף אחר (לא חובה)
200 גרם בשר טחון
כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
ההכנה:
1. בסיר שחומם מראש מניחים מעט שמן, בצל ושום, מטגנים קלות ומוסיפים את הפלפלים.
2. מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו מעט.
3. מוסיפים את השעועית, הפלפל החריף והעגבניות,
אם יש צורך מכסים במעט מים ומבשלים עד שהשעועית רכה, מתבלים ומורידים מהאש.
4. מומלץ ללוות את התבשיל בטורטיות, גוואקמולה, שמנת חמוצה וסלסת עגבניות.
באדיבות יואב בלימן, שף מסעדת פרידה קאלו, לילינבלום 43, תל אביב. טלפון: 057-9442989

פהיטאס שעועית שחורה.
רנן כהן