להיות אייל שני

"המזנון" של השף-משורר מגיש אוכל של ל"ג בעומר ו"מוג'ו" מפתיעה במנות האסייתיות. אלון צרפתי מעדיף את הפיתה שלו נטולת גינונים

אלון צרפתי | 6/3/2011 15:43 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אהבתם את "מאסטר שף"? התמכרתם למאכלים המקוריים של אינה ושל הכבאי ההוא שאף אחד כבר לא זוכר את שמו? הזדהיתם עם אחד השופטים וממש בא לכם להזמין אותו לארוחה אצלכם בשישי? כל זה, מתברר, היה רק פירורי לחם לקראת הראליטי הלוהט הבא: אייל שני נגד אייל שני.
 
אולי באמת הגיע הזמן לחזור לילדות וליהנות מסתם פיתה עם שוקולד השחר? מזנון של אייל שני.
אולי באמת הגיע הזמן לחזור לילדות וליהנות מסתם פיתה עם שוקולד השחר? מזנון של אייל שני. יוסי אלוני

שני - השף שמאמין שלעגבניות יש לב פועם, שמפציץ מחירים תמורת מנות קטנטנות במסעדת הגורמה שלו "הסלון" שהמילה "פלצנות" מזוהה אתו יותר מאשר עם כל שף אחר בישראל - בז לעצמו וכותש את האידאולוגיה שבנתה את מעמדו.

במקום החדש שלו "המזנון" הוא מוכר פיתות מלאות בטחינה, בסטייק ובפרוסת עגבנייה. קראתם נכון: כמו ביום הולדת של הילדים שלכם בכיתה ה', כמו בפיקניק יום העצמאות שאתם עורכים ביער בן שמן, כמו בל"ג בעומר, ממוצע ונטול מרשמלו - שני כאילו אומר "עזבו אתכם מכל השפים האלה שגובים מכם מאות שקלים על ארוחה שעלותה עשרות שקלים, בואו לאכול כאן ארוחה נטולת גינונים, נטולת פלצנות ונטולת שקלים מיותרים (50-20 שקלים לפיתה), כאן אני מציע לכם ארוחה פשוטה וטעימה, שבה לא צריך יותר מפיתה ועגבנייה".

האמת היא שהוא צודק. כולנו הפכנו לפלצנים: אנחנו יוצאים לחגוג ימי הולדת וימי נישואים במסעדות יוקרה - ולא מעט פעמים לא ממש נהנים מהמנות. אולי באמת הגיע הזמן לחזור לילדות וליהנות מסתם פיתה עם שוקולד השחר? אל תיפלו מהכורסה, אבל שני מוכר ב"המזנון" גם פיתה עם ממרח שוקולד השחר! וכן, זה היה סימן קריאה בסוף המשפט המוזר הזה.

"המזנון" מבולגן, התפריט כתוב (בכוונה?) בכתב לא ברור על גבי לוח, המחירים יחסית גבוהים לכמות הבשר הנכנסת לפיתה ואי אפשר בלי מעט פלצנות: כדי למלא את הפיתה נחתכת ממנה חמישית, וזו נמכרת בנפרד (כאן מכנים אותה "שורה") מעניין אם היא נחשבת הוצאה מוכרת בפני מס הכנסה.
יניב מויאל
מצליחה להפתיע. מוג'ו. יניב מויאל
"מוג'ו" שווה ביקור

מאחורי "מוג'ו" לא עומד שף ידוע אלא שלושה צעירים מנתניה, שמכירים זה את זה מגיל 14. את הרעב שלהם להצליח רואים בעיניים. אחרי שהצליחו עם "מוג'ו" בנתניה, הם פתחו לא מזמן את הסניף השני, הפעם בתל אביב, ומצליחים להפתיע.

במסעדה האסייתית מוצעות מנות יפניות, תאילנדיות, וייטנאמיות והודיות עם טוויסטים שובבים ומקוריים, ומזכירים את ימיה הטובים של "מינה טומיי" בלונדון מיניסטור. יותר מכול משתלם לאכול כאן עסקיות: במחיר של מנה עיקרית מקבלים כאן

חינם גם מנת פתיחה אחת מהבאות: סלט סלקולרבי חי, מרק תירס תאילנדי חריף, ספרינג רול או סלט באן באן עם חסה אייסברג ובוטנים ברוטב שומשום.

מהעיקריות אהבנו במיוחד את מנות הדגל ספייסי מוג'ו (48 שקל) - אטריות ביצים, שרימפס, עוף, חזה אווז מעושן, גזר, כרוב, נבטים, כרישה, פטריות שמפיניון ובמבו שוט ברוטב צ'ילי חריף, ואת H.H בורגר (46 שקל) - זוג המבורגרים ברוטב סויה דיז'ון עם חסה עגולה ובצל מקורמל בתוספת תפוצ'יפס במלח. שווה ביקור.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->