בשר בנהר: ארוחה אסייתית במסעדת "ריבר"

אוכל אסייתי עם טוויסט מקומי, יכול להיות טעים מאוד, אבל אם בסופו של דבר, אתם מוצאים את עצמכם אוכלים שווארמה ברוטב מיסו, המזרח עדיין רחוק

נמרוד דביר | 10/3/2011 16:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
במסגרת טרנד הגיור הקולינרי (ע"ע פלאפל במקדונלדס) קפצנו לבדוק איך עושים תהליך ישראליזציה לאוכל אסייתי. לצורך כך בדקנו את מסעדת "ריבר", המונה שישה סניפים (ועוד שניים של משלוחים) שכולם מבוססים על מטבח אסייתי שעבר התאמה לחיך הישראלי. מה זה אומר, בעצם? חוץ מחומרי הגלם המקומיים, גם המנות גדולות ונראה שהושקעה בהן חשיבה כדי שיתאימו לסועד המקומי.
 
מושו אנטריקוט. שווארמה טעימה מאוד.
מושו אנטריקוט. שווארמה טעימה מאוד. יחצ


בארוחה שלנו, שנערכה בסניף התל אביבי, בחרנו להתמקד במנות הבשר דווקא, שנראו כמו שילוב מושלם בין אסיה וישראל. למנה ראשונה הזמנו "גולד רול", רול סושי עם כבד אווז, אבוקדו ואגוזי פקאן, עטוף בבטטה (40 שקל). מדובר ברול שמן ועסיסי שכולל שמונה חתיכות גדולות עליהן נחה חתיכת בטטה רכה.

בעוד שהמנה טעימה מאוד, כבד האווז, שלשמו התכנסנו, כמעט ולא הורגש. אמנם זיהינו אותו בתוך הסושי, אבל טעמו העדין נבלע בצילם של הבטטה והפקאנים המאוד דומיננטיים. אם היו אומרים לנו שמדובר בסושי של אגוזי פקאן ללא כבד אווז כלל, היינו מאמינים.

גם מנת הפתיחה השנייה היתה ישראלית מאוד: "מושו אנטריקוט", נתחי אנטריקוט ובצל צרובים בווק ברוטב מיסו מתוק וטורטיות פריכות (32 שקל). למעשה, אם מפשיטים את המנה לרמתה הבסיסית ביותר, מדובר בכלל בשווארמה בלאפה.

בצלחת גדולה מקבלים בשר גרוס ועסיסי שמוגש עם בצל מטוגן ולידו טורטיות רכות. את כל העסק הבשרי מניחים בתוך הטורטיה, מגלגלים ואוכלים את הרול בהנאה. מדובר במנה טעימה בצורה קיצונית, של בשר רך ומתקתק בתוך טורטיה פריכה, אך יש לה חסרון אחד  - היא מלכלכת ומטפטפת.

מאחר ולא ניחנו בכישורי גלגול משובחים, היינו צריכים עשרות מפיות כדי לנגב את כל הכתמים מהמכנסיים שלנו. למזלנו, המלצרים הגיעו מצוידים במטליות לחות ועזרו לנו להתמודד עם המשימה.



יחצ
Shiny noodles. לא נפלנו מהרגליים. יחצ

לעיקריות הזמנו את מנת הטורנדו: 250 גרם פילה בקר על האש על מצע חציל מיסו קלוי בתוספת אורז עם ירקות (82 שקל). מדובר בנתח בשר עסיסי שהשתלב יפה עם החציל הקלוי. לא מדובר במנה מיוחדת במיוחד, אבל עבור אדם רעב עם תשוקה לבשר, היא עושה את העבודה

כדי לטעום גם מהיצע הדגים של המסעדה בדקנו את מנת ה-Shiny noodles שכללה אטריות ביצים עם פילה סלמון צרוב בגריל, בצל סגול, זוקיני, סלרי, פלפלים אדומים וכרישה בקרם קוקוס וקארי מוזהב (52 שקל).

למרות שאנחנו חובבי סלמון גדולים, לא נפלנו מהרגליים. התיאור המפתה בתפריט הסתכם בהגשה לא מאוד מושכת במציאות. נתח הסלמון היה מונח בסתמיות על ערימת נודלס שמנונית ונראה

חרוך ויבש. בטעימה הוא היה רך ונימוח יותר ממה שנראה, אבל עדיין לא מדובר בסלמון הכי משובח שאכלנו מימינו. אפשר היה לשפר את המנה בהגשה טובה יותר ובהקפדה על הכנת סלמון מדויקת יותר, שלא תחרוך את הדג.

לקינוח נהנינו ממנת אצבעות שוקולד עם גלידה שכללה שלוש חתיכות שוקולד וכדור גלידה לידם. המנה היתה טעימה, אך סטנדרטית מאוד, כזו שניתן למצוא בהרבה בתי קפה. מצאנו את עצמנו זוללים את הגלידה, וזונחים את השוקולד לנפשו.

לסיכום, הגענו למסעדה אסייתית, אבל נהנינו מארוחה שהרגישה ישראלית למדי. עבור מסעדה שכונתית (עם מחירים בינוניים) קיבלנו תמורה הולמת, אם כי לא מלאת טעמים אוריינטליים כמובטח.

ריבר, אבן גבירול 30, מתחם לונדון מיניסטור, תל אביב.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->