רעידת אדמה קולינרית: האם הסושי בסכנה?
האירועים האחרונים ביפן עלולים לגרום למחסור במוצרים לסושי כמו רוטב סויה, אצות ווסאבי. השף אהרוני לא מודאג
אחד המפעלים של קיקומן ביפן נפגע, ובחברה חוששים ממחסור באספקה לרחבי העולם. לקיקומן מפעלים גם בארצות הברית, סינגפור, הונג קונג והולנד, אך כל ניהול היבוא מתבצע דרך יפן. מחסור עלול להיווצר גם במוצרים כמו קמפיו (דלעת כבושה יפנית), אושינקו (צנון יפני כבוש), יוזו (הדר יפני) ואינארי (כיסוני
טופו). כל המוצרים האלה מיוצרים כמעט בלעדית ביפן.
ייתכן גם מחסור באצות מזנים מסוימים, כמו אצת קומבו בה משתמשים לרוב בתחמיץ של האורז או מוסיפים למרק המיסו.
השף ישראל אהרוני דווקא לא מודאג. בשיחה עם "מעריב" אתמול אמר כי יש עדיין במלאי מוצרים בכמות גדולה, והמחסור לא יורגש לפחות בטווח של כמה חודשים. "מכל המזרח הרחוק מגיעים מוצרים לסושי, כך שאני לא מניח שיהיה מחסור", אמר אהרוני, "ואם יחסר רוטב סויה של קיקומן, יש רוטב סויה של חברות אחרות".