כשהחיים נותנים לימונים: שני מתכוני לימון

הוא משמש לצרכים רפואיים והיגייניים ומתאים כתוספת לסלט או לעוף, אבל הכי טעים להשתמש בלימון כסיום חמוץ מתוק לארוחה: כקינוח או כמשקה מרענן. שני מתכונים עם לימון

nrg מעריב | 26/3/2011 14:45 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: לימון
מיכל רביבו
פאי לימון עם מרנג. מיכל רביבו
פאי לימון עם מרנג ‭//‬ מסעדת טאפאס בשוק

החומרים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:

לבצק:

1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 ו‭1/4-‬ כוסות קמח
‭1/2‬ כפית מלח
1 כפית אבקת סוכר
120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
‭2-1‬ כפות מים קרים מאוד

לקרם הלימון:

‭1/4‬ כוסות אבקת סוכר
‭2/3‬ כוס קמח מנופה
‭1/4‬ כוס עמילן תירס (קורנפלור)
קורט מלח
1 ו‭1/2-‬ כוסות מים
5 חלמונים
‭1/2‬ כוס מיץ לימון, סחוט טרי
2 כפות קליפת לימון מגוררת
60 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

למרנג:

8 חלבונים
‭1/2‬ כפית תמצית וניל
קורט מלח
6 כפות גדושות אבקת סוכר

ההכנה:

‭.1‬ הבצק: שמים קליפת לימון מגוררת, קמח, מלח, סוכר וקוביות חמאה במעבד מזון. מפעילים בפולסים עד שמתקבל מרקם גרגירי, מעין פירורי בצק.
‭.2‬ בעוד מעבד המזון עובד, מוסיפים מים מבעד לפתח היציקה, כף אחר כף וממשיכים לעבד כעשר שניות.
‭.3‬ מוציאים את פירורי הבצק הרטובים ובעזרת הידיים מגבשים אותם לכדור. עוטפים בניילון נצמד, משטחים למלבן ומקררים שעה לפחות.
‭.4‬ מוציאים את הבצק מהמקרר כרבע שעה לפני הרידוד. מחממים תנור ל‭180-‬ מעלות. מרדדים את הבצק, משטחים בתבנית, מניחים על הבצק רדיד אלומיניום וממלאים בקטניות יבשות )חומוס/שעועית( עד לשולי הבצק. אופים אפייה מלאה, כ‭25-‬ דקות, ומקררים.
‭.5‬ קרם הלימון: מערבבים סוכר, קמח, קורנפלור, מלח ומים בבן מארי, ומבשלים כרבע שעה, עד שהתערובת מסמיכה ונעשית

כמעט שקופה.
‭.6‬ מסירים מהאדים, מוסיפים חלמונים, מחזירים לאדים ומבשלים שש עד שבע דקות נוספות, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת שוב סמיכה וחלקה.
‭.7‬ מסירים שוב מהאדים ומוסיפים מיץ לימון וקליפת לימון. מוסיפים קוביות חמאה וטורפים במטרפה ידנית עד שהחמאה נבלעת היטב. מקררים.
‭.8‬ מחממים תנור ל‭190-‬ מעלות.
‭.9‬ יוצקים את המלית הקרה לתחתית הפאי האפוי.
‭.10‬ המרנג: מקציפים חלבונים עד שהם מכפילים את נפחם. מוסיפים תמצית וניל ומלח וממשיכים להקציף. מוסיפים בהדרגה אבקת סוכר, בערך כף אחת כל דקה.
‭.11‬ מקציפים כשמונה דקות עד שהקצף יציב. עורמים את הקצף על המלית הקרה ואופים כעשר דקות (או עד שהמרנג מזהיב).
12.  מצננים את העוגה ונותנים לה לנוח לפחות שלוש שעות לפני ההגשה, בטמפרטורת החדר.



Getty Images
לימונצ'לו. Getty Images
לימונצ'לו

החומרים:

5 לימונים צהובים
750 מ"ל אלכוהול 95%
1‬ ליטר מים
500 גרם סוכר
עלי נענע

ההכנה:

‭.1‬ מקלפים את הלימונים.
‭.2‬ משרים עם האלכוהול והקליפות למשך שלושה ימים.
‭.3‬ מסננים היטב, מומלץ דרך חיתול בד.
‭.4‬ מרתיחים מים, מוסיפים סוכר וממשיכים לבשל עד שהוא נמס. מקררים היטב את הסירופ ומערבבים עם האלכוהול המסונן. מעבירים לבקבוקים.
‭.5‬ מוסיפים כמה עלי נענע.
‭.6‬ מכניסים למקפיא. מגישים קפוא.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->