ככה וככה: על "shu sha בורגר" ו"לבורטוריו די פסטה"

"SHU SHA שף בורגר" מצליחה להתחרות במחירים של "מוזס", פחות בטעמים. ו"לבורטוריו די פסטה" מצליחה עם הפסטות הממולאות שלה, פחות עם חונקי הכמרים

אלון צרפתי | 27/3/2011 15:41 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
קצת נמאס לשמוע בכל פעם מחדש על המבורגרייה חדשה שבעליה טוען: "ההמבורגר שלי הוא הטעים ביותר בעיר" ומבטיח: "אנחנו טוחנים את הבשר לבד לפי מתכון סודי".
 
כמה פשוט ככה טעים. שושה בורגר.
כמה פשוט ככה טעים. שושה בורגר. בועז לביא


 למרות זאת חייבים להודות שהפרסום, אין מה לעשות, עובד: בכל פעם מחדש אנחנו נכנעים, מגיעים לאכול, דווקא מבסוטים מההמבורגר, אבל לא מתעלפים כפי שהובטח לנו, ובסופו של דבר בפעם הבאה כשמתחשק לנו המבורגר אנחנו הולכים שוב ל"מוזס", כי אין, פשוט אין, על ההמבורגר עם האננס שלהם.

הפעם נכנענו להבטחות של "SHU SHA שף בורגר" וקפצנו לבוגרשוב, אחד הרחובות היותר מקסימים בעיר, אם לא ה---. אווירה של דיינר קטנטן, למעלה שולחן ביליארד, למטה כיסאות בר ושלושה שולחנות קטנטנים. מצד אחד לא מנקר עיניים, מנגד לא עממיקו. ככה באמצע.

גם המנות כאן אינן קיצוניות. המבורגרים סטנדרטיים עם תוספות בנאליות. ועם זאת, לעתים לא צריך יותר מדי תחכום - כמה פשוט ככה טעים. ארוחה עסקית עולה כאן 48 שקל - פחות מאשר ב"אגאדיר" וב"מוזס" למשל (וזה כבר מרענן) - והיא כוללת קציצה בגודל 200 גרם, לחמנייה מתקתקה (שאינה נאפית במקום), חסה , עגבנייה ומלפפון חמוץ.

התוספות, כאמור, לא מחדשות הרבה: צ'יפס קנוי שרק מטוגן במקום, טבעות בצל או כדורי פירה מטוגנים - מקוריים רק במעט אבל לפחות פחות בנאליים מהשאר.

בסך הכול, טעים וחביב פה, השירות לבבי והאוכל טרי ומגיע מהר, ואפשר לסכם שהמקום מומלץ לתושבי הרחוב, אך לא ממש שווה לטרוח עבורו בנסיעה ממרחקים.
דרור כץ
לכו על הממולאים. לבורטוריו די פסטה. דרור כץ
ממולאים במעבדה

לקח לנו זמן לחבב את "לבורטוריו די פסטה" בגדול , אם כבר פסטה, רק לא כמנה מהירה. אנחנו בעד ארוחה איטלקית ארוכה ואטית, עם יין בכוסות ורוגע באוויר, כמיטב המסורת המקומית.

למרות הבטחת המעבדה לפסטה "לבחור מהר, לאכול לאט", בפועל קשה להתייחס לפסטה הנמכרת במקום בכבוד הראוי לה. במקום כיסאות יש שרפרפים וספסלים לא נוחים, האוכל מוגש במכלי קרטון עגולים כאילו מדובר בפופקורן, והאווירה שם היא כמו בתחנת אוטובוס.

גם אנחנו אשמים: בכל פעם שנכנענו והגענו לאכול שם פסטה בחרנו במנות שמשמינות פחות - בלי רוטבי שמנת, בלי מילויים, בלי פרמזן. לא פלא שבכל פעם הבטחנו לעצמנו שמיצינו את המקום ושצריך להמשיך הלאה בחיפושינו אחרי פסטה מושקעת יותר במסעדה אחרת.

לא

מצאנו, ונאלצנו לחזור שוב ל"לבורטוריו" הפעם כדי לטעום מנות פסטה ממולאות - ודעתנו השתנתה מהקצה לקצה.

נכון, האווירה הלא נוחה והספסלים המעליבים עדיין היו נגדנו, אבל מיני הרביולי והניוקי היו לגמרי בעדנו, ואחרי שלושה ביסים אפשר לומר שנכנענו. הפסטה הטרייה, שמיוצרת באיטליה ומוקפאת מיד עם הכנתה עד הגעתה למעבדה, כובשת, טעימה ומפתיעה בעושר הטעמים והריחות שהיא מייצרת סביבה.

את הפסטות כאן בוחרים בשלושה צעדים - קודם את סוג הפסטה, אחר כך את הרוטב ואז את התוספות. הכול תלוי בטעמכם האישי ובסטייה הקולינרית שלכם. לכו עם השיגעון הפרטי שלכם, תשתוללו, אבל אל תפלו: ותרו מראש על חונקי הכמרים, על הטליאטלה ועל אחיו המשעממים. לכו רק על הממולאים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->