השפית הלבנה: ארבעה מתכוני גבינות של דיטה

השפית דיטה ברונשטיין פתחה לאחרונה את "ברדיטה", בר עם מטבח פתוח בשוק הפשפשים. בקשנו ממנה מתכונים ברוח המנות הקלילות של המסעדה וקיבלנו ארבעה מתכוני גבינות מפתים. תתכבדו

nrg מעריב | 31/3/2011 9:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
רענן כהן
לבנה עם שמן זית, עגבניות וחצילים צלויים. רענן כהן
לבנה עם שמן זית, עגבניות וחצילים צלויים

החומרים:

חציל
עגבניה
לבנה איכותית
שמן זית
אורגנו

ההכנה:

1. פורסים את החציל והעגבנייה לפרוסות עבות, וצולים היטב על הגריל.
2. מסדרים בצלחת

את פרוסות החצילים והעגבניות. מניחים מעליהם כדור לבנה. מתבלים בשמן זית ואורגנו.

רענן כהן
גמבה ממולאת חצילים וגבינות. רענן כהן
גמבה ממולאת חצילים וגבינות

החומרים (ל-5 מנות):

5 גמבות אדומות וגדולות
2 חצילים
2 כפות שמנת עזים או תערובת של גבינות עזים
5 כפות גבינת פטה
1 ביצה
1 חלמון
פלפל שחור גרוס
מלח
1 כף סוכר
5 כפות חמאה

ההכנה:

1. מסירים את ראשי הגמבות ויוצרים כוסות למילוי.
2. שורפים את הגמבות על אש חזקה עד שהקליפה שחורה, אך לא אפורה, הופכים הרבה כדי שלא ייווצרו חורים
3. מסירים מהאש ושוטפים מיד במים קרים בעדינות.
4. שורפים את החצילים על אש או על רשת צלייה עד שהם מתרככים מאוד.
5. מקלפים את החצילים, מעבירים לקערה וקוצצים מעט.
6. מוסיפים לחצילים את גבינת העזים או תערובת הגבינות, הביצה, החלמון, פלפל שחור, מלח וסוכר. מערבבים היטב.
7. מערים את המלית לתוך הגמבות, לא עד הסוף.
8. בתבנית חסינת אש מסדרים את הגמבות ומניחים כף חמאה על כל אחד מהם.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות ולאחר מכן מגבירים ל-200 מעלות וממשיכים לאפות כ- 10 דקות נוספות.
10. מגישים חם.

רענן כהן
כדורי ריזוטו. רענן כהן
ארנצ'יני- כדורי ריזוטו

המצרכים ל-15 יחידות:

לריזוטו:

200 גרם אורז ארבוריו
400 מ"ל ציר ירקות או מים
200 מ"ל שמנת מתוקה 35 אחוז שומן
50 מ"ל יין לבן
50 גרם גבינת פרמזן
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
צי בצל בינוני
3 שיני שום
חמאה

המילוי:
שני כדורי מוצרלה
עגבנייה טריה
3 פילטים של אנשובי
בזיליקום
פלפל שחור

ההכנה:

1. את השום והבצל מטגנים בחמאה על אש נמוכה עד שהם שקופים.
2. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן על אש נמוכה כ-4-5 דקות. במקביל מרתיחים את ציר הירקות והשמנת בסיר תוך כדי ערבוב מדי פעם, משאירים אותם לרתוח על אש נמוכה.
3. מוסיפים את היין לאורז, מצמצמים אותו קצת ומתחילים להוסיף מהציר עם השמנת תוך כדי ערבוב של האורז. בכל פעם מוסיפים מצקת אחת.
4. כשאורז מוכן מוסיפים א הפרמזן ומקררים.

הכנת המילוי:

1. מפוררים בידיים את כדורי המוצרלה, קוצצים פנימה את העגבנייה והאנשובי, מוסיפים בזיליקום ופלפל שחור.
2. יוצרים כדורים בגודל של ביצה מהריזוטו וממלאים אותם בתערובת המוצרלה. מצפים בביצה ובפרורי לחם ומטגנים 6-5 דקות בשמן עמוק.



רענן כהן
בלינצ'ס ריקוטה. רענן כהן
בלינצ'ס ריקוטה

החומרים (ל-30 יחידות):

240 גרם קמח (קצת יותר מכוס)
510 מ"ל חלב (בערך 2 כוסות)
6 ביצים
3 חלמונים בנוסף לביצים
120 גרם סוכר
75 גרם חמאה
מילוי
300 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם סוכר חום
4 בננות
מעט חמאה
כפית רום
מעט תמצית וניל או מעט גרגרי וניל

ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל המצרכים ונותנים לבלילה לנוח כחצי שעה.
2. יוצקים מעט בלילה למחבת משומנת בקוטר 20 ס"מ, מטגנים עד הזהבה, אין צורך להפוך.
3. הכנת המילוי: חותכים את הבננות לקוביות ומקרמלים אותם במחבת יחד עם הסוכר, הרום והחמאה.
4. מוסיפים את הוניל והגבינה ומערבבים עם הבננות.
5. ממלאים את הבלינצ'ס עם התערובת ומקפלים.
6. לפני ההגשה יש לטגן שוב משני הצדדים.  

המתכונים באדיבות השפית דיטה ברונשטיין, ברדיטה, יהודה מרגוזה 8 יפו (במתחם שוק הפשפשים). טל' 03-6838333.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->