רק תטעמו: מתכוני במיה, ארטישוק וכרוב ניצנים
במיה, כרוב ניצנים וארטישוק - שלושה מאכלים שנויים במחלוקת, במתכונים שאולי ישנו את דעתכם, באדיבות מסעדת "סרגוס"

חומרים:
20 יחידות במיה
2 חצילים
שמן זית לטיגון
10 עגבניות שרי
1 בצל סגול קצוץ
1 חופן עירית קצוצה
1 חופן עלי בזיליקום קצוצים
קורט מלח, פלפל
מעט שמן זית לתיבול
חצי לימון
אופן ההכנה:
1. מכניסים את הבמיה לסיר עם מים חמים, ומבשלים עד שהבמיה אל דנטה (בערך רבע שעה).
2. פורסים את החצילים, וחותכים כל פרוסה לרבעים. מטגנים בשמן הזית במחבת עד
3. חוצים את עגבניות השרי.
4. מערבבים את כל החומרים בקערה ומתבלים במלח, פלפל, לימון ושמן זית. מניחים על צלחת הגשה ומקשטים בעירית ובבזיליקום.

חומרים:
6 לבבות ארטישוק מבושלים וחצויים
8 עגבניות שרי חצויות
חצי כוס פול ירוק מבושל
עלי בייבי
40 גר' גבינת איטליקו (סוג של פרמזן), פרוסה לרצועות דקיקות בקולפן
שמן זית
מיץ לימון
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל הירקות בקערה. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
2. מגישים בקערה עמוקה ומפזרים מעל את גבינת האיטליקו.

חומרים:
3 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות
1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
500 גר' רוטב עגבניות מוכן
200 גר' כרוב ניצנים
30 גר' זיתי קלמטה
בזיליקום קצוץ
400 גר' פסטה טליאטלי
קורט מלח, פלפל ג
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1. חולטים את כרוב הניצנים בסיר עם מים רותחים, עד שהוא נהיה רך.
2. במקביל, מבשלים את פסטת הטליאטלי עד לדרגת אל דנטה.
3. במחבת חמה מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד להזהבה.
4. מוסיפים למחבת את רוטב העגבניות וכרוב הניצנים, ומבשלים כחמש דקות.
5. מוסיפים למחבת את הזיתים, עלי הבזיליקום והפסטה, ומערבבים הכל יחד. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
6. מניחים בצלחת הגשה ומעטרים בגבינת פרמזן.