אהבה ראשונה: ביקור בברדיטה ביפו
השפית דיטה בורנשטיין מתחדשת עם בר חדש במתחם שוק הפשפשים ביפו. נמרוד דביר טעם מהארוחה הלילית על הבר והתלהב בעיקר מהנישנושים

הלילי מכולם. ברדיטה. מור סגל
אחרי כמה שנים של שקט יחסי, בעיקר בגלל המחלה הקשה שתקפה אותה, החליטה דיטה לחזור לתחום חיי הלילה ופתחה לאחרונה את "ברדיטה", בר-מסעדה חדש במתחם שוק הפשפשים הטרנדי.
גם המקומות האחרים של דיטה קרצו חזק לתחום האלכוהול והלילה, אך נדמה ש"ברדיטה" הוא הלילי מכולם. חוץ מהעובדה שמקום פועל עד אחרון הלקוחות ולא נסגר בחצות או בשתיים כמו מסעדותיה הקודמות, כאן העיצוב הוא לילה לגמרי: בר גדול במרכז המתחם בו מוכנות המנות לעיני הסועדים, היצע אלכוהול ובקבוקים ענק שנראה לעיני האורחים ואיך אפשר בלי, עיצוב סליזי ואפלולי.
גם המתחם עצמו טרנדי למדי וממוקם ברחוב יהודה מרגוזה ביפו באיזור שוקק חיים. במרחק צעד וחצי ניתן למצוא לא מעט ברים ומקומות בילוי אחרים ויש גם המון חנייה, מה שהופך את המתחם לשווה במיוחד למגיעים מחוץ לעיר.
למרות הכוונות הטובות, לא יכולנו שלא לשים לב לכך שהמקום עוד לא מותאם לגמרי לחיי הלילה. חוץ מהעובדה שהיה ריק יחסית (עניין נסלח בהתחשב בכך שמדובר במקום חדש), התאורה החזקה במקום היתה בדיוק ההיפך מבר אפלולי ולילי. גם השקט שבמקום גרם לבר להרגיש יותר כבית מרקחת ופחות כמקום בילוי סואן.
אם כבר הולכים על בליינות, לא שווה להוריד קצת את עוצמת התאורה ולפצות על החסכון בחשמל בהגברת המוזיקה ברקע?

כדורי ריזוטו ממולאים במוצרלה.
מור סגל
אחרי שהתגברנו על האווירה הממלכתית מדי, החלטנו להכנס למוד לילי עם דגש על הפן הנשנושי. מאחר ודיטה עיצבה את התפריט עם דגש על מנות שיושבות ליד הדרינק, הזמנו כמה מנות קטנות לדגימה.
אין מה לומר, הקסם של דיטה לא פג. כל המנות הראשונות שהזמנו היו מצויינות, נדיבות, טריות ומוכנות עם המון אהבה. חיבבנו במיוחד את האיקרא עם הבצל הקצוץ והעגבניות (28 שקל), שהוכנה עם גרידת לימון וחוסלה לחלוטין כמה דקות אחרי שנחתה על השולחן.

גמבה ממולאת בחצילים וגבינה בולגרית. מור סגל
גם הכבד הקצוץ עם הבצל המטוגן והתאנים (28 שקל) היה טעים בצורה ממכרת וכן הקיופולו, סלט חצילים בולגרי טרי ופשוט (18 שקל). במנות אלה מתגלה שוב גדולתה של דיטה: מדובר במנות לא מאוד מתוחכמות שניתן למצוא בכל מסעדה שמגישה אוכל ביתי, ועדיין, ההשקעה בהכנה והמגע המיוחד של המסעדנית הפכו את המנות לזכירות ומצויינות.
מהראשונות הזמנו גם כדורי ריזוטו ממולאים במוצרלה, בזיליקום ואנשובי עם סלט רוגולה ואיולי (38 שקל) וגמבה ממולאת בחצילים וגבינה בולגרית (38 שקל), שתיהן כמובן מעולות.
אחרי חגיגת המנות הקטנות האלה, למי היה כוח לעיקריות? אבל החלטנו שאם אנחנו כבר כאן, אפשר להרחיב קצת את גבולות היכולת. הזמנו שטרודל מעורב ירושלמי, שהגיע עם טחינה, ביצה ומלפפון חמוץ (46 שקל). מדובר בנפילה המרכזית של הערב.
המנה הזכירה לנו בורקס פינוקים של "ארומה" - גוש בצק סתמי עם מילוי לא מפתה בפנים, טובל בטחינה. לא משהו שממשיך את הרושם החיובי שהשאירו המנות הראשונות.
הזמנו גם חזה עוף ממולא בארטישוק ופטריות כמהין ועטוף בבייקון (46 שקל), שאמנם היה טעים ומיוחד, אבל גם סבל מתחכום יתר.
למרות שהרגשנו מפוצצים, הלכנו על קינוח - בלינצ'ס ריקוטה ופטל (38 שקל), שהגיע בצורת מרובעים ולא מלבנים והיה טעים מאוד.
למרות שהעיקריות והקינוח לא היו אסון מוחלט, אין ספק שהכוח של "ברדיטה" הוא במנות הראשונות הנפלאות, שאף אחת מהן לא פספסה. עם קצת יותר הקפדה על האווירה הלילית (תאורה חשוכה, מוזיקת רקע, קהל יפה-מראה לצורך המינגלינג), אין ספק שדיטה שוב פיצחה את הנוסחה לאירוח מושלם. מנות מוצלחות כבר יש לה.
"ברדיטה", יהודה מרגוזה 8 יפו (במתחם שוק הפשפשים). טל' 03-6838333.