סנדוויץ' אחד ביום: כריך בקר ועגבניות
סינטה עגל צרוב במחבת, פרוסות עבות של עגבניה, חופן עלי בייבי ושתי ג'בטות. כל מה שאתם צריכים כדי להכין ארוחת צהריים מפנקת ברגע. מתכון של השף אבנר לסקין מתוך הספר "חגיגה ים תיכונית"
2 לחמניות ג'בטה טריות
350 גרם סינטה עגל פרוסה דק (לבקש מהקצב)
3 עגבניות גדולות ובשלות פרוסות לרוחב לפרוסות בעובי של ½ ס"מ
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1 כף שמן זית
חופן על בייבי לסלט
ההכנה:
1. מחממים מחבת ברזל כבדה על להבה גבוהה עד שהיא לוהטת.
2. מניחים על המחבת את פרוסות העגבנייה ל-2 דקות צלייה מכל צד ומעבירים לקערה נפרדת.
3. מוסיפים לקערה מלח, פלפל ושמן זית ומערבבים היטב. מניחים את התערובת בצד לשימוש מאוחר יותר.
4. מנקים את המחבת ומחממים אותה פעם
נוספת על להבה גבוהה עד שהיא לוהטת.
5. מניחים את נתחי הסינטה על המחבת וצולים 3 דקות מכל צד.
6. חותכים את הג'בטה לאורך ומניחים את הבקר הצלוי בתוכה, מעליו את פרוסות העגבנייה ועלי הסלט, ומעליהם יוצקים את רוטב העגבניות שנוצר בקערה. סוגרים את הלחמנייה ומגישים מיד.
המתכון מתוך הספר "חגיגה ים תיכונית" של אבנר לסקין, הוצאת פן ידיעות ספרים, 2011.

כריך בקר.
דניה ויינר