חגיגה לבנה: מוצרי גבינה חדשים לשבועות
חג השבועות מוכר לכל ילד והורה כחג של גבינות. ומי שכבר התחילו להכין עצמן למועד הן כמובן החברות המתמחות במוצרי החלב. בין שמדובר במילוי לבלינצ'ס ובין שבקישים ומאפים שונים - רשתות השיווק כבר התמלאו בכל טוב
מכירות שוק החלב הסתכמו בשנה החולפת בכ-7.3 מיליארד שקל ורשמו צמיחה של 1.2 מבחינה כמותית ושל 5.2 מבחינה כספית. אחת הקטגוריות המשמעותיות במקררי החלב היא הגבינות הלבנות המגלגלות 1.2 מיליארד שקל בשנה. היקף החדירה החודשי של גבינות לבנות הוא בין הגבוהים בעולם - 64. בחג השבועות הוא אף גבוה יותר ומגיע לכ-75.

הצרכן הישראלי צורך כמעט 1.5 ק "ג של גבינה לבנה בחודש - כמות כפולה מזו של החומוס הנחשב למאכל הלאומי. מסקר מכון המחקר שילוב עולה כי בחג השבועות ההוצאה על גבינות מוכפלת בהשוואה לקנייה שבועית רגילה, והסל גדל ל-100-50 שקל בשבוע של החג.
לקראת החג ישנה פעילות ערה של כל המחלבות במדפי הגבינות: קבוצת שטראוס נכנסת לקטגוריית גבינות השמנת ומשיקה סדרת גבינות שמנת 22 שומן תחת המותג סימפוניה. מדובר בסדרה של 3 מוצרים: סימפוניה גבינת שמנת בטעם טבעי, סימפוניה גבינת שמנת זיתים וסימפוניה גבינת שמנת שום שמיר. מחיר הגבינה: 10.90
לצד גבינות השמנת עתירות השומן משיקה שטראוס גם גבינות סימפוניה במרקם שמנת 5 אחוז, סימפוניה עירית וסימפוניה פלפל קלוי. שטראוס מציעה לכבוד החג גם מארזי גבינות משולבים הכוללים גבינת סקי עם לבנה. טרה משיקה גבינה לבנה עם פסטו וגבינה לבנה עם שום עדין 5 אחוז שומן, ותנובה מגוונת עם גבינת שמנת נפוליאון עם פלפל שחור, עם גבינה לאפייה ועם מלית גבינה לבלינצ'ס. מחלבות גד תשיק גבינת שמנת 30 טבעי, גבינת שמנת ירקות וגבינת שמנת זיתים.
אחד התחומים המצויים בצמיחה משמעותית בשנים האחרונות הוא חלב צאן. מי שהובילה לשינוי בתחום ולפופולריות של גבינות העזים היא מחלבת טרה שרכשה את משק צוריאל, המתמחה במוצרי חלב עזים. כעת מצטרפת גם תנובה לטרנד ומרחיבה את המגוון עם מוצרי חלב כבשים ועזים.
לקראת שבועות תשיק טרה באמצעות משק צוריאל שני טעמים חדשים לגבינת עזים בגליל, גבינת מה עז
9 שומן וגבינת מה עז 20 שומן בתוספת שום שמיר.

נוסף על כך, מחלבת משק צוריאל משיקה מוצרלה מגורדת ובולגרית מגורדת לאפייה, להקרמה ולשילוב בסלטים. גבינות הצאן הקשות של המחלבה, בושרון וקממבר טודור, יימכרו באריזות מיני מותאמות לאירוח.
גם תנובה משיקה סדרת מוצרי חלב צאן עזים וכבשים ובהם גבינה לבנה עזים 5 שומן, גבינת פטה כבשים מסורתית 5 שומן של פיראוס, סדרת יוגורט עזים מלא של פיראוס ומוצרי עזים חדשים של הרדוף: חלב עזים אורגני מלא ב-17 שקל לליטר וגבינת עזים רכה 5 שומן ב-15 שקל לגביע.
עוד מציעה תנובה גבינות קשות ממגוון רחב ב-13 שקל בלבד: פרמזן, פקורינו, קשקבל, צ'דר ומוצרלה.
מחלבות גד תשיק גבינת ריקוטה טרייה במרקם שמנת וגבינת מוצרלה פרסקה. כמו כן, גד תשיק מלית לקיש המורכבת מגבינות ריקוטה ופקורינו ושיפודי גבינת חלומי ב-19.90 שקל ל-2 יחידות.
חברת Marcella, שבבעלות מומחה הגבינות הבינלאומי רן בוק, מייבאת לראשונה גבינת פרמזן אמיתית היישר מאיטליה, בהכשר הרבנות הראשית לישראל. לפני כשנה ובהשקעה של למעלה מ-300 אלף דולר החל תהליך הייצור של הפרמזן הכשרה, ובמהלכו הצליחו להפיק אנזים כשר. לדברי בוק, "השקת גבינת גראנה פאדאנו כשרה (חלב ישראל) היא מהפכה לשומרי הכשרות בארץ ולשפים במסעדות הכשרות ובבתי המלון". את גבינת הפרמזן הכשרה ניתן יהיה להשיג בכל רשתות השיווק והמעדניות.

לקראת החג משיקה שטראוס סדרת יוגורט חדשה תחת המותג דנונה: יוגורט לבן בתוספת פרי בתחתית הגביע. הסדרה - בטעמי תות, אוכמניות וב ננה-אננס - מושקת בגביעים שקופים כדי להדגיש את היוגורט הלבן הטבעי של דנונה.
תנובה משיקה את סדרת דיאט יופלה אקסטרה פרי ב-3 טעמים דיאטטיים חדשים: תות-אננס, אפרסק-פסיפלורה ותפוח-אגס ב-0 שומן. גם יופלה און טופ (On top) משיק מהדורה מוגבלת לחג: גביע יוגורט בטעם עוגת גבינה ועליו פירורי עוגיות.

מסתבר שלא רק המחלבות נערכות לחג, והקונדיטוריות רואות בשבועות פוטנציאל מכירות רב למאפים מלוחים ומתוקים. בתחום זה לא קיימת תחרות מחירים, והמוצרים נמכרים במחיר גבוה לאין שיעור מהאפשרות הביתית.
רשת הקונדיטוריות ובתי הקפה רולדין משיקה לרגל חג השבועות מגוון עוגות ומאפים. ביניהם עוגת פתי-בר של פעם בגרסה עכשווית המשלבת קרם גבינה מועשר בקרם פטיסייר ושמנת מתוקה ב-55 שקל; ועוגת גבינה אפויה וקרמית בשילוב גרגרי וניל ובציפוי גבינת שמנת, המקושטת במקרונים צבעוניים, ב-119 שקל .
קונדיטוריית לחמים מציעה לשבועות עוגת גבינה אפויה קלאסית גבוהה ב-110 שקל ומבחר קישים בגדלים שונים: פטריות מוקפצות, בטטה טימין וגאודה, גבינות צאן, ים תיכוני, בצל וכרישה ב-95-6 שקל; עוגות שמרים: ריקוטה שטרויזל, קרנץ ריקוטה וצימוקים ועוגת שמרים במילוי גבינה ודובדבנים ב-42-36 שקל .
קונדיטוריית ביסקוטי מציעה עוגות וקינוחים המתומחרים לפי גודלם: אישי ב-18 שקל, בינוני ב-85 שקל וגדול ב-138 שקל . בין האפשרויות: קינוח גבינת תות וקדאיף ועוגת גבינה אפויה.
גם הקישים מתומחרים בשיטה דומה: האישי - 19 שקל , הבינוני - 44 שקל , והגדול - 83 שקל . בין סוגי הקישים: קיש פטריות, קיש בצלים בגבינות ויין לבן, קיש ברוקולי וגבינות ועוד.
מאפיית הבוטיק טאטי לחם משיקה תפריט מאפים מיוחד לחג על טהרת הגבינות ותנובת הארץ. בין המאפים: בריוש מסקרפונה, אמנטל ועשבי תיבול ב-29 שקל; לחם דורום עם גבינת אמנטל ופפריקה מעושנת ב-26 שקל; טארט גבינה וקרם לימון ב-68 שקל; ועוגת גבינה אפויה ביתית של טאטי ב-72 שקל .
קונדיטוריית Bakery 29, שכל רווחיה מיועדים לתרומה לחיילים משוחררים, מציגה לשבועות קלאסיקות מהקונדיטוריה האמריקאית והבריטית בסגנון ים תיכוני: עוגת גזר קלאסית מעודנת בציפוי קרם גבינה, סקונס בצל ירוק ופרמז'ן עשיר במיוחד, מאפין בזיליקום פרמז'ן ואמנטל אוורירי ומלטף, עוגיות רוזמרין ופרמז'ן פריכות ובראוניז גבינה ושוקולד.