שאריות של החיים: מתכונים ממחזרים
המקרר מלא אוכל בן יומיים, לא טרי אבל גם לא כזה שכבר גידל לעצמו זקן? זה הזמן לשנס מותניים ולעשות ממנו ארוחה משודרגת. השף אמיר בטיטו נותן לכם מתכונים משאריות
"לאכול ולסבול בשקט או שאולי נזרוק את השאריות לפח ונקפוץ לסופר?" שאלה.
בלי לחשוב פעמיים עניתי: "בואי נמחזר!"
זו כנראה לא הייתה התשובה לה היא ציפתה כי שקט מוזר השתרר במטבח, אבל לאחר מחשבה היא הודיעה לי: מהיום, ובכל יום ראשון, אני מטילה עליך משימה להכין ארוחת גורמה משאריות".
כידוע, עם אשה לא מתווכחים, וככה יצאנו לדרך. רק הערה: כל המתכונים הם בסיס לשינויים על פי טעמכם והשאריות שיש לכם במקרר.
3 כוסות אורז מבושל מהמקרר
1/2 כוס פירורי לחם
10 עלי בזיליקום קצוצים
1 כף פטרוזיליה
1 כף אורגנו
1/4 כפית אגוז מוסקט
מלח (לפי טעם האורז)
פלפל לבן (לפי טעם האורז)
2-3 ביצים בינוניות
25 קוביות גבינה בגודל 1 ס"מ (צהובה, מלוחה, צפתית או מוצרלה)
1 כוס פירורי לחם
3 עגבניות
1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות
2 שיני שום פרוסות דק
1 לימון
מלח
פלפל לבן
אפשר לקשט עם 1 שמנת חמוצה.
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הלביבות, מלבד הביצים. מוסיפים שתי ביצים ומערבבים לבלילה אחידה ומעט דביקה (אם הבלילה לא מספיק דביקה, מוסיפים עוד ביצה).
2. מכדררים כדורים בגודל של כדור פינג פונג ופוחסים בתוכם קוביית גבינה (סוגרים את הלביבה כך שהגבינה תהיה בתוכה).
3. מגלגלים בפירורי לחם ומכניסים לטיגון בשמן עמוק עד שהכדורים מזהיבים מבחוץ.
4. לרוטב: מגרדים עגבנייה אחת ואת שתי העגבניות הנותרות מקלפים וחותכים לקוביות.
5. מוסיפים את קוביות הפלפל החריף ופרוסות השום.
6. סוחטים מיץ מלימון שלם, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים.
7. מגישים, טובלים ואוכלים (אפשר לשים בצד גם שמנת חמוצה ולטבול גם בה).
החומרים לקציצות:
2/3 כיכר לחם ישן
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 צרור כוסברה קצוצה
2 כפות גרגירי כוסברה
1 כפית שטוחה כמון
1/2 כפית צ'ילי חריף
1/2 כפית פפריקה מתוקה
3 שיני שום כתוש
5 ביצים בינוניות
החומרים לטחינה:
10 כפות טחינה גולמית
15 כפות מים
מיץ מחצי לימון
1 שן שום כתוש.
2 כפות פטרוזיליה קצוצות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה:
1. מרטיבים את הלחם עד שכולו נספג במים. לאחר מכן סוחטים אותו היטב ומפוררים בקערה.
2. מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ללחם ומערבבים היטב.
3. פוחסים קציצות עגולות ומטגנים אותן עד שהקציצות מזהיבות.
4. מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים עד לקבלת משחה אחידה.
5. מוסיפים את התבלינים, הלימון, השום והפטרוזיליה ומערבבים.
6. מגישים את הקציצות עם טחינה ואוכלים, בתאבון.
אופציות לפירות: תפוחים (עם מקל קינמון), אגסים (עם מקל קינמון), תותים, ענבים, משמשים, אפרסקים, שזיפים, מנגו קלוף, עגבניות שרי (עם גבעול נענע ורבע כפית גרידת ג'ינג'ר טרי) או כל פרי אחר, חוץ מפירות הדר.
החומרים:
1/2 ק"ג פירות מנוקים מגבעולים, חרצנים וקליפה (אם היא לא אכילה). חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
3 כפות מיץ לימון
1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
1. שמים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה, דואגים לערבב כל 10 דקות.
2. מנמיכים את האש ומשאירים לעיבוי למשך שעה נוספת.
3. מקררים היטב, מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקום קריר ויבש.
מתכונים: שף-קונדיטור אמיר בטיטו
צילום: ענבל בר-עוז
כלים מבית נעמן
***
הכתבה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'