משמינים מנחת: אירה מסלר מבשלת בשמחה לבני המשפחה
אירה מסלר אוהבת לבשל אוכל ביתי, איכותי וטעים ונהנית להתנסות בטעמים חדשים ובשילובים מעניינים. את המתכונים שלה תמצאו בבלוג "נפגש במטבח"
כינוי בתפוז: ira m
קישור לבלוג: נפגש במטבח
ותק: הבלוג נפתח באוקטובר 2009
איזה מתכונים אפשר למצוא בבלוג שלך?
אני אוהבת לבשל בבית, אוכל מהיר טעים והכי חשוב אהוב על בני ביתי.
מה מקור המתכונים שלך? האם את עורכת ניסויים בבית, מביאה מתכונים של אמא או מחברות?
אין ממש מקור, לרוב אני פותחת את המקרר ואז את המזווה, חושבת רגע, ולאחר מכן מתחילה לרקוח. חשוב לי להתנסות בטעמים חדשים ובשילובים מעניינים. לרוב זה מצליח מאוד, גם בגלל הניסיון עם החומרים וגם בגלל שחשוב לי להשתמש בחומרים איכותיים. עם הזמן תזונה טובה וטרייה הופכת להיות משמעותית בעיניי גם בגלל הבריאות ולא פחות חשוב - האיכות.
מי אוכל את כל מה שאת מבשלת?
מתחילה במעגל האישי, בני הבית. לרוב אני מכינה גם כמויות גדולות ואוהבת לחלוק במה שנותר עם המשפחה היותר מורחבת, שגם הם ישמינו.
יש לך סיפור מעניין/מצחיק/מסוכן שקרה במטבח?
כן, בהחלט! בתחילת דרכי במטבח בבית החדש, כחודש אחרי שעזבתי את בית הורי ועברתי לגור עם החבר שלי והיום בעלי, הזמנו את המשפחה לארוחה. סך הכל היה ערב מוצלח. לקראת סוף הארוחה הכנתי עוגה מאד מושקעת עם מוס שוקולד והכנה שלקחה כיום. כל כך התרגשתי להגיש את העוגה, חילקתי לצלחות, ביקשתי שיטעמו. עובר רגע ועוד רגע ואף אחד לא אומר דבר! אני טועמת את העוגה ומבינה שבמקום סוכר שמתי מלח. מאז הסוכר והמלח אינם מונחים יחדיו. כל אחד מהם קיבל את הארון המכובד והפרטי משלו!

אני ממליצה אך ורק על מתכונים שאהבתי, תנאי בסיסי. כמובן שמדובר על החך האישי שלי ושל משפחתי ועם זאת יש מתכונים מסויימים שהפכו מרכזיים גם בבתים של חברים וקוראים יקרים בבלוג.
איזה מתכון לעולם לא נמצא בבלוג שלך?
מנה שלא אני הכנתי או לא אהבתי.
יש מתכון שאת מתה לנסות או רשומה שאת מתה להעלות, אבל עדיין לא מעזה?
תמיד יש מתכונים חדשים ומעניינים, ברגע שיש לי פנאי אני מתנסה כל הזמן במאכלים אטרקטיביים.
המליצי על בלוג אוכל נוסף שאת שואבת ממנו השראה.
הבלוג של של דליה, "אוכל ודברים טובים", בלוג מקסים עם אוכל מלא נשמה, תענוג גדול.
החומרים:
1/2 חזה עוף
1 כף מיונז קל
1 כף סילאן
1 כפית חרדל גרגרי
1 בצל
7-6 עגבניות שרי
2 שיני שום
1 כף פירורי לחם
1/2 כפית סומסום
מלח ופלפל
שמן זית
ההכנה:
1. מערבבים בקערה יחד 1 כף מיונז קל, 1 כף סילאן, 1 כפית חרדל גרגרי, עם חזה עוף פרוס.
2. מסדרים בתבנית אפייה בשכבה אחת, פורסים בצל כעיגולים ומפזרים בצורה שווה על העוף. לאחר מכן חותכים מספר עגבניות שרי ומניחים מעל, ומפזרים שתי שני שום פרוסות דק.
3. בקערית קטנה מערבבים 1 כף פירורי לחם, 1/2 כפית סומסום וקצת מלח גס ופלפל. מפזרים באופן אחיד ומזליפים בעדינות מעט שמן זית.
4. מכניסים לתנור בחום בינוני (180 מעלות) למשך 35-30 דקות.
להסבר המלא והמפורט לחצו כאן