על כרעי תרנגולת: מתכון לאוהבי גריסים

לגריסים יש יכולת מדהימה לספוח נוזלים. במתכון מהשפים של מגזין 'נשים' תראו שהגריסים סופחים גם טעמים מופלאים

איטה ורונן פרלמוטר, מגזין 'נשים' | 8/3/2013 8:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כרעי תרנגולת על גריסי פנינה
חומרים (ל- 4 מנות):

4 כרעי תרנגולת צעירה
1 וחצי כוסות גריסי פנינה
רבע כוס שמן קנולה
2 בצלים גדולים קצוצים
4-3 שיני שום קלופות וקצוצות
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
1 כוס יין אדום יבש
1 כף גדושה סילאן
2 כוסות ציר עוף או מים רותחים
כמון, כורכום
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

1. משרים את גריסי הפנינה כארבע שעות במים. מסננים.
2. מתבלים את הכרעיים במלח, פלפל, כמון וכורכום.
3. מחממים שמן בסיר רחב (סיר שניתן אחר כך להכניסו לתנור) מטגנים את הבצלים עד שהם מקבלים גוון זהוב, מוסיפים את שיני השום הקצוצות והעגבניות ומערבבים. מוסיפים את גריסי הפנינה ומתבלים במלח, פלפל, כמון וכורכום.
4. מוסיפים את היין ומערבבים עד שהוא נבלע בגריסים ואחר כך את שאר הנוזלים והסילאן.
5. מניחים את הכרעיים מעל תערובת גריסי הפנינה ומשקעים אותם מעט. סוגרים את הסיר במכסה או מהדקים היטב בעזרת נייר אלומיניום. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות כשעה וחצי. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה או עד שהכרעיים מוכנות ומקבלות גוון שזוף.

***
עוד מתכונים של איטה ורונן פרלמוטר מתפרסמים במגזין 'נשים'

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוף''

פייסבוק