זה דווקא קל: מתכון לפטה כבד
שבוע הגורמה של מעריב כבר בעיצומו ואנחנו ממשיכים לנפק לכם מדי יום מנה מנצחת של אחת מהמסעדות המשתתפות בפרויקט והפעם: פטה כבד של ביסטרו אדלה
מנה: פטה כבד.
איך הגעתי למנה: סיפור אמיתי. במהלך טיול בפריז לפני מספר שנים הבחין שף ליאור משה בתור ארוך המשתרך לאורך סמטה שלמה, משהו כמו מאתיים מטר. התור הוביל למרתף ובו שלושה שולחנות ומטבח גלוי לכל. כאשר שאל במה מדובר נענה כי כאן מכינים את ה"לה פטה קלאסיק" הכי טוב בפריז.
סקרנותו גרמה לו לחכות בתור לא פחות משעה וחצי, ולאחר שטעם הבין על מה כולם מדברים. לאחר שהתפעל מהמרקם שטרם ראה כמותו ומהטעם הייחודי שטרם טעם בעבר, החליט לנסות ולבקש את המתכון מהשפית שהכינה אותו. עד היום ליאור לא מספר מה אמר לבעלת המקום כדי שתתן לו את המתכון - אבל מה שחשוב הוא שהוא בידיו, וכעת בידכם.
שף ליאור משה בישל במיטב המסעדות באזור המרכז וכעת נחשב לאחד השפים הבולטים באזור הצפון. בביסטרו אדלה שבאזור תעשייה רמת ישי נערכים ערבי קונספט בהם מוגשות מנות ממטבחים שונים.

פטה כבד עוף של ביסטרו אדלה
רביב שטיין
לה פטה קלאסיק - פטה כבד
החומרים:
קילו כבד עוף
200 גרם בצל מושחם בחמאה
4 ביצים
חלמון מביצה אחת
750 מיליליטר שמנת מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
20-25 CC של וויסקי משובח
20 CC של יין מרסלה
ההכנה:
1. טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון. לאחר מכן מסננים דרך מסננת דקה אל תוך קערה.
2. מניחים למספר דקות ויוצקים לתוך תבנית טרין או תבנית ייעודית לפטה כבד.
3. את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות ואופים במשך שעה וחצי, תוך השרייה באמבט מים חמים (בן מארי).
המסעדה משתתפת בשבוע גורמה ה-17 של אתר rest וקבוצת מעריב, שמתקיים בין התאריכים 11.03.12 ועד ל-22.03.12 בלמעלה מ-100 מסעדות בכל רחבי הארץ: מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר של 79 שקל בלבד
