ארוחה חמה: פסטיבל שף תאכל נפתח השבוע
הקיץ בא ואיתו פסטיבל "שף תאכל", שיתקיים בעשרות מסעדות ברחבי הארץ ויציע לקהל הרעב מגוון מנות שף משובחות בדיל משתלם. קבלו את רשימת המסעדות המשתתפות וגם מתכון לניוקי בחמאת עגבניות של השף רוני זכות ממסעדת "דון ויטו"
במשך ימי הפסטיבל יציעו עשרות מסעדות ארוחה של מנה ראשונה ומנה עיקרית במחיר של 69 שקל בלבד.
בין המנות הבולטות והשפים המשתתפים השנה בפסטיבל: פסקאדו קון ריזוטו פילה בורי צרוב בסלסה ורדה, מוגש על ריזוטו עגבניות ואניס של השף יואב בלימן ממסעדת 'פרידה קאלו' בתל אביב, פטה כבד עוף עם מרקחת אבטיחים, של השף נתי שפריר ממסעדת 'בלזק' באשדוד, אומצת סינטה ברוטב פטריות כמהין של השף שוקי קדוש ממסעדת 'שוקה' בקריית ביאליק ועוד.
בפסטיבל האחרון אירחו מסעדות הפסטיבל למעלה מחמישים אלף סועדים. "ייסדנו את הפסטיבל לפני שש שנים כמחווה לשבוע המסעדות של ניו יורק אולם מאז פיתחנו נוסחה שהיא ייחודית לישראל מבחינת פריסת המסעדות, המבחר המוצע לאורחים והמחיר האטרקטיבי." אומר ערן זלינגר מנכ"ל הפסטיבל.
"מהדורת הקיץ של 'שף תאכל פסטיבל המסעדות של ישראל' היא הזדמנות לקהל להכיר מסעדות חדשות ולחזור לביקור במסעדות אהובות בתמורה למחיר מתוק-נמוך שהוא המתנה של השפים בישראל לקהל הפסטיבל. הקהל הישראלי אוהב לצאת למסעדות בחודשי הקיץ ואוהב לנסות מנות חדשות וטעמים חדשים וזה בדיוק מה שאנו מציעים לקהל שלנו - מנות טובות וגדולות במחיר טעים ומשתלם".

רשימת המסעדות המשתתפות בפסטיבל:
גוש דן:
בתל אביב יפו: FRAME, אוונגרד, BABA YAGA, דובנוב 8, דרבי בר דגים (כשר),דרבי בר דגים רמת אביב, וויטהול, לוקאס, מקסיקנה, סושידו, סרגוס, פויקה, פסטה מיאה וילסון, פסטה מיאה רמת החייל, פרידה קאלו, ריבר, שלוותה.
ברמת גן/גבעתיים: SORA, מיכאלה (כשר) ריבר.
בבקעת אונו: DON VITO (כשר), המעדנייה של גולדשטיין. מיכאלה (כשר).
בפתח תקווה: אלפרדו (כשר), טריאקי (כשר), מולדן (כשר), ריבר .
בשרון:
בהוד השרון: YAMATOYA, אסיה מוניקה, שפיצל'ה. בהרצליה: אוונגרד, ביסטרו 56 (כשר), בני הדייג , וויטהול. בנתניה: MOJO, ג'קו מאכלי הים. ברעננה: קיאנטי.
בדרום ושפלה:
באשדוד: בלזק, מומה (כשר),
באשקלון: לונה (כשר), פרסקו.
בבאר-שבע: סמילנסקי טאפס בר, קאזה דו ברזיל (כשר).
בבת ים: תאיו.
בראשון לציון: אפסרסו בר, Tapaya, קאזה דו ברזיל, ריבר, שמאלץ.
בגדרה: מולימא.
במושב תימורים: כדיתא (כשר).
ברחובות ונס ציונה: CEZAR, אורו (כשר), אנגוס (כשר), טוקופיה (כשר), פרסקו,ריבר.
באילת: K-2 , בוסטון.
בירושלים:
GABRIELA CUCHINA (כשר), BLACK BAR 'n' BURGER (כשר), המושבה 54 בעמק רפאים (כשר), המושבה 54 שלומציון (כשר), פוקצ'יטה, תמול שלשום (כשר).
במודיעין: תיתורה.
בצפון הארץ:
בקריית ביאליק: שוקה (כשר).
בגלבוע: חוות התבלינים, קימל בגלבוע.

המצרכים (ל-4 סועדים):
1 ק"ג ניוקי
100 גרם חמאה
30 גרם שום כתוש
300 גרם עגבניות שרי חצויות
8 גבעולי אספרגוס טריים חלוטים –חתוכים לרצועות באורך 3 ס"מ
100 מ"ל יין לבן חצי יבש
100 גרם חמאת עגבניות מיובשות (מתכון מצורף)
1 ליטר שמנת מתוקה 42%
2 גרם אגוז מוסקט
150 גרם גבינת פרמזן מגורדת
מלח
פלפל שחור טחון טרי
לחמאת העגבניות:
(טוחנים את כל המרכיבים הבאים במעבד מזון עד קבלת מרקם אחיד ומקררים):
30 גרם עגבניות מיובשות
20 גרם טימין
10 גרם אורגנו
3 שיני שום כתושות
20 גרם מלח
5 גרם פלפל שחור
100 גרם חמאה
ההכנה:
1. הכנת הניוקי: מכניסים את הניוקי לסיר עם מים רותחים ומבשלים עד שהניוקי צפים (ולתת להם לצוף עוד 30 שניות).
2. הכנת הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת חמה, מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את עגבניות השרי והאספרגוס ולאחר אידוי קל מוסיפים את היין ונותנים לנוזלים להצטמצם. מוסיפים את השמנת ומבשלים על אש קטנה כמה דקות. מוסיפים את חמאת העגבניות, מגרדים אגוז מוסקט ומשלימים טעמים עם מלח ופלפל שחור.
3. מכניסים את הניוקי המוכן לרוטב. מעבירים לצלחת עמוקה ומפזרים פרמזן מעל.
באדיבות השף רוני זכות ממסעדת 'דון ויטו' ביהוד.
'שף תאכל פסטיבל המסעדות של ישראל', 17-27 ליולי , פרטים מלאים ופירוט המסעדות והמנות באתר הפסטיבל או בטלפון: 03-6912540.
