חזית קרה: מתכוני פסטה קרירים לקיץ

בימי הקיץ הלוהטים אין שום סיבה לאכול פסטה ברוטב עגבניות חם או ברוטב שמנת רותח. השפית תמר כהן צדק עם מתכונים קלילים של פסטות קרות. חלק א'

nrg מעריב | 20/7/2012 6:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תמר כהן צדק. פסטה לקיץ
תמר כהן צדק. פסטה לקיץ ראובן קסטרו
"הרומן שלי עם הפסטה התחיל לפני שנים רבות, כשנסעתי לאיטליה ללמוד וטרינריה בחבל אמיליה רומנה. אחרי שנה של לימודים החלטתי לשנות כיוון ומצאתי את עצמי משוטטת ברחובות ובסמטאות הצבעוניים של בולוניה היפה, בירת המחוז.

>> מדי השפיות החדשים

>> להקת אלקטרה נכנסת למטבח של קוצ'ינה תמר

>> תמר כהן צדק מכינה לזניה

לא עבר זמן רב והתחלתי להתמחות במציאת מקומות קטנים וחבויים של המאמות האיטלקיות. הבטתי בהן שעות, מהופנטת מעבודת היד המסורתית של יצירת הפסטה ובישולה. את מרבית הידע שרכשתי על הפסטות, טריות ומוכנות מראש, אני חייבת לאותן נשים שכבר שנים שומרות באדיקות על המסורת הנפלאה של אחד המאכלים שהפכו לנפוצים ומוכרים בעולם.

אף שבארץ משדכים את הפסטה בעיקר לרטבים חמים, והיא מועדפת על הסועד המקומי בעיקר בחורף, באיטליה נוהגים לאכול אותה כל השנה ומשדכים אותה למגוון רחב של רטבים קרים, ירקות טריים ועשבי תבלין. דווקא הקיץ מיטיב מאוד עם רוב סוגי הפסטה וזה הזמן המושלם להשתמש בה באופן יצירתי, צבעוני ומרענן".

תמר כהן צדק, קוצ'ינה תמר, יולי 2012.
צילום: בועז לביא
סלט פסטה קפרזה צילום: בועז לביא
סלט פסטה קפרזה

החומרים (4 מנות):

1 חבילת פסטה (500 גר')
250 גר' עגבניות שרי חצויות (אפשר לעשות תערובת של עגבניות צהובות ואדומות)


250 גר' כדורי בייבי מוצרלה
עלי אורגנו טריים
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל

ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2. מניחים את הפסטה בקערה, מוסיפים את כל המצרכים ומערבבים.
3. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

צילום: בועז לביא
פסטה קרה של אמא עם אפונה וגזר צילום: בועז לביא
פסטה קרה של אמא (אפונה וגזר)

החומרים (4 מנות):

1 חבילת פסטה (500 גר')
2 ביצים טריות
1 כוס שמן (לא זית)
1 שן שום קצוצה
1 כפית חרדל חלק
מיץ לימון מחצי לימון
מלח
פלפל
2 כוסות קוביות גזר (עדיף טרי חלוט, אפשר להשתמש בקפוא מופשר)
2 כוסות אפונה ירוקה (עדיף טרייה חלוטה, אפשר להשתמש גם בקפואה מופשרת)
2 ביצים קשות חתוכות לקוביות

ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2. מכניסים לבלנדר את הביצים הטריות ומוסיפים בהדרגה את השמן ליצירת מיונז.
3. כשהתערובת מתחילה להסמיך מוסיפים שום, חרדל, מיץ לימון, מלח ופלפל וממשיכים לערבב עוד כמה שניות עד שהמיונז מוכן.
4. מכניסים את הפסטה לקערה ומוסיפים את הגזר, האפונה, הביצים ו-4 כפות מהמיונז שהכנו.
5. מערבבים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

צילום: בועז לביא
קונקיליה זוקיני ושמנת חמוצה צילום: בועז לביא
קונקיליה זוקיני ושמנת חמוצה

החומרים (4 מנות):

1 חבילת פסטה (500 גר')
3 זוקיני ירוקים
2 גביעי שמנת חמוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס נענע קצוצה
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
מיץ לימון מחצי לימון
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
2 שיני שום קצוצות
מלח

ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2. לוקחים את הזוקיני ובסכין מקלפים את הקליפה מהבשר ומשאירים את הגרעינים בצד.
3. גוררים את הזוקיני בפומפייה.
4. מניחים בקערה את הפסטה, הזוקיני המגורר ושאר המצרכים, מערבבים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

צילום: בועז לביא
פרפלה פסטו עם פלפלים קלויים ועגבניות מיובשות צילום: בועז לביא
פרפלה פסטו עם פלפלים קלויים ועגבניות מיובשות

החומרים (4 מנות):

1 חבילת פסטה (500 גר')
100 גר' עגבניות מיובשות קצוצות
צרור בזיליקום קצוץ
1/2 כוס זיתים שחורים פרוסים
2 פלפלים אדומים קלויים מקולפים ופרוסים לרצועות
4 כפות שמן (אפשר להשתמש בשמן של העגבניות המיובשות)
מלח
פלפל

ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2. מניחים את כל המצרכים בקערה, מערבבים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים