מאפיית אבולעפיה, הסניף הלונדוני
אחרי שפתחה מספר סניפים בארץ, המאפייה המפורסמת מיפו מתרחבת גם לחו"ל ומתכוונת לפתוח סניף בכיכר פיקדילי בבירה הבריטית

סניף אבולעפיה באבן גבירול. בקרוב בכיכר פיקדילי. צילום: אמיר מאירי
"ישבתי עם אבא שלי לפני כחודש וחצי ודיברתי איתו על הרעיון", אמר מחמוד, "שלושה ימים אחרי זה כבר לקחתי טיסה בדקה ה-90 ללונדון והתחלתי לחפש מקום".
הוא מספר כי כמה מחבריו הישראלים המתגוררים בלונדון לקחו אותו לסיור בעיר וכשהגיע לפיקדילי וראה את תנועת התיירים במקום הוא הבין ששם הוא רוצה לפתוח את הסניף הראשון של המאפייה המשפחתית בחו"ל.
"מאפייה ישראלית אוטנטית"
"שם עוד אין לנו שם, זאת לא ישראל, אף אחד לא מכיר אותנו, אבל אנחנו נעבוד על איכות וכבוד", אמר הבחור הצעיר כשההתרגשות נשמעת בקולו. "את הקפיצה הקטנה שלנו לחו"ל כבר עשינו - הסניף באבן גבירול".
הוא מוסיף: "אחי סעיד היה צריך להתאים את המאפייה לאופי של תל אביב. הוא שינה החומרים, דרך הכנת הבצק והכניס לתפריט מוצרים כמו סמבוסק נוטלה, כך שלא חדש לנו הצורך להתאים את עצמנו לשוק אליו אנחנו פונים".
"מהבועה של יפו כבר יצאנו
ואף אחד לא האמין שנצליח בתל אביב, היום אף אחד לא מאמין שנצליח באירופה, אבל אני מאמין ואני משקיע בזה לא מעט כסף", אמר.
לפי התכנון, השלט של המאפייה המפורסמת יהיה באנגלית, אך מתחתיו יהיה כתוב שם המותג גם בעברית וערבית. הסלוגן יהיה: "מאפייה ישראלית אוטנטית". לעומת ישראל, המחירים יהיו גבוהים במקצת, אך לדבריו, לאחר שראה במקומות סמוכים חנויות שמוכרות פלאפל בעשר פאונד, הוא משוכנע כי גם המחירים שלו יהיו אטרקטיביים.