מנות רזות וטעימות: המדור של אודטה
וגם: איך להיפטר מהשומן הקרוש במרק. לגזור ולשמור. המדור של אודטה

מרק עוף אמיתי וחם (כן, גם בקיץ, ולא מאבקות-שגורמות לגוף לאגור נוזלים), הוא משביע מצוין. אז מבשלים שלוש שעות על אש קטנה אחרי הרתיחה, סיר חצי מכוסה, שני קילו "גבות עוף" בעשרה ליטר מים עם זר פטרוזיליה וכל העלים של ראש סלרי אמריקאי גדול. "גבות" הן גרונות ועצמות שלד עם מעט שאריות בשר הנותרות אחרי פירוק העוף, והבשר הכי זול שיש (שישה שקלים לקילו בסופר הכי יקר). הם מיועדים לתגבור טעם העוף במרקים ומגיעים מוכשרים כבר, אז אין להוסיף למרק טיפת מלח. כשמצטנן, מקלפים (בעזרת כפפות) את שאריות הבשר מהעצמות, וזורקים לפח את העצמות והירקות. מכניסים למקרר, והשומן קופא להסרה בנוחיות.
עוד גרסה למרק סופר רזה: מבשלים שעה וחצי אחרי הרתיחה שישה חזות עוף בארבעה ליטר מים, ביחד עם צרור פטרוזיליה, כל העלים המרים והארומטיים של סלרי אמריקאי גדול, גזר אחד, בצל אחד. ומעט מלח אטלנטי, כי הבשר מגיע מוכשר, ואין שומן להסרה.
למרק עוף צלול וחם מוסיפים בצלחת חופן רצועות דקות של חסה פושרת, והן מתפקדות על תקן אטריות רזות וטעימות. אין להרתיח את החסה עם המרק, כי היא מוציאה מרירות. חום המרק מרכך אותן למידה הנכונה בלי להפיק מהן את הטעמים המרירים. גיוונים: להרתיח בווק מנה אישית של מרק עוף צלול, ולהכניס לתוכו ברגע האחרון, לדקה, חופן "שערות" דקיקות של כרוב. הכרוב רק מתרכך, והוא טעים ביותר ככה. או לטעם סיני: להרתיח בווק מנה אישית של מרק עוף צלול, ולקשקש בתוכו ביצה שלמה (או שני חלבונים) עד הקרשתה לאניצים. בצלחת מוסיפים לו רק שתי טיפות, כי אין צורך ביותר, שמן שומשום קלוי (קלוי!), כף נבטים וקורט פלפל לבן.
במחבת טפלון גדולה מחממים כפית שמן זית. כשחם, מניחים עליו שני דפי אצות לסושי, שוברים עליהם ביצה, ומוסיפים קצת מלח. מקשקשים אותה קצת במחבת וכשהיא חצי נקרשת, מקפלים עליה את העלים מימין ומשמאל כמו בלינצ'ה רחב, והופכים ומטגנים עד שהיא נקרשת לגמרי. יאמי!
החומרים:
100 גרם בצל סגול (1 קטן) חתוך לפרוסות של שני מ"מ
100 גרם עגבנייה (אחת) חתוכה לחצי, ואז לפלחים של שלושה מ"מ
מעט מלח אטלנטי לטעם
חצי כף חומץ בלסמי משובח
ההכנה:
מערבבים היטב בקערה, ומוסיפים (לא חובה, כי טעים גם ככה) כפית אחת שמן זית משובח. הוא טעים מדהים.
החומרים:
100 גרם פילה דג מוסר ים, קצוץ לקוביות קטנות
שתי כפות מיץ לימון
חצי כפית מלח
2 כפות כוסברה
רבע בצל סגול קטן קצוץ לקוביות קטנות
חצי עגבנייה קטנה ללא הגרעינים, קצוצה לקוביות קטנות
ההכנה:
טועמים ומתקנים מלח. הדג "מתבשל" בתוך מיץ הלימון וסופג את כל טעמי התיבול. בתום ה"בישול" (שעה), מוסיפים חצי כף שמן זית, פלפל שחור או לבן גרוס, וכמה טבעות דקות של פלפל חלפיניו.
מקציפים במיקסר ישר מההתחלה חצי קילו תות שדה (שלם) עם שני חלבוני ביצה, כף מיץ לימון וכמה טיפות סטיוויה עד למתיקות הרצויה, ומקציפים עד שעולה קציפה ממש מוצקה. בערך שבע דקות רצופות הקצפה בפול ווליום. אם אוכלים את הקציפה הזו טרייה, זה מוס קטיפתי. אם מקפיאים - זו גלידה. אם מקפיאים בתבניות שלגונים - זה ארטיק. לא רצוי לשמור במקרר בתור מוס, כי זה מגיר נוזלים תוך זמן די קצר. טדאאאם: 193 קלוריות לכל הכמות העצומה.
פנקייק תפוחים טעים "קלילית" אחת (המקבילה הגדולה והנפלאה מקמח לפריכית אורז) או קריספיות 50 גרם (2 כפיות גדושות) קוטג' 1%, אבקת קינמון בשפע 50 גרם (רבע) תפוח עץ חמצמץ גרנד ענק, חתוך בדסקית פריסה במעבד המזון לפרוסות דק דקות. מורחים את הקוטג' על הקלילית עם תחתית הכפית, בוזקים הרבה קינמון כך שהגבינה הלבנה תהיה כמעט בצבע חום, מניחים למעלה פרוסות שקופות תפוח עץ, ומתקבל מין פנקייק טעים להפליא. שום סוכרזית ושום ממתיק. מתיקות התפוח והקינמון מספיקה. וכל המנה הנדיבה הזו שמכילה חלבון, פרי ופחמימות: 76 קלוריות. ועוד גיוון מדהים: אותו נומער בול, רק שבמקום התפוח, שמים על הקוטג' בצורה דקורטיבית (שייראו כמו פרח עם עלי כותרת חופפים), מאה גרם פרוסות תפוז (תפוז קטן מקולף עם הציפה הלבנה, חתוך בדסקית הפריסה העבה במעבד לפרוסות). שילוב הטעמים הוא חדש ומפתיע. וגם פה שום סוכרזית ושום ממתיק. מתיקות התפוז והקינמון מספיקה. וכל המנה הנדיבה הזו שמכילה חלבון, פרי ופחמימות: 96 קלוריות.
הדרך הכי יעילה להסיר שאריות שומן קרוש (ובלתי קרוש) מעל מרק עוף היא בעזרת טישיו (או מפית נייר פושטית) שמניחים על פני השומן. אחרי שמניחים את המפית על פני הנוזל (היא לא שוקעת) צובטים את הטישיו הזה במרכזו, ופשוט שולפים אותו החוצה לתוך צלחת צמודה. הוא נסגר כמו פרח, וכל פירורי השומן הצהוב הקרוש נצמדים אליו. חוזרים על התהליך כמה פעמים עד שאין פירור צהוב אחד. זהו. המרק נטול הקלוריות שלכם מוכן.
הצעות, רעיונות, בקשות, פטנטים, טיפים? שלחו מייל לאודטה: odetta@maariv.co.il אנא ציינו את מספר הטלפון שלכם