ארוחה אסייתית משגעת: הטור של אודטה

וגם: רעיון נגד ריח גויאבות במקרר. לגזור ולשמור

סופ
אודטה | 29/10/2011 8:49 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אהלן חברים, "ישראל מבשלת", שעולה עוד מעט לאוויר בניצוחם של ישראל אהרוני וגיא לואל, היא הפורמט הטלוויזיוני המקומי של גורדון רמזי הגדול. תוך שעה אחת בלבד ובזמן אמת (!) הם גורמים להמוני אנשים באולפן ומחוצה לו לבשל איתם יחד ארוחה מעלפת ומוקפדת, בת שלוש מנות. אז מתוך הפעם שבה התארחתי שם, הנה לכם המתכונים של אהרוני, שהם פשוט פצצות לגבות. ערכתי אותם בצורה ידידותית למשתמש, כדי שגם מי שתלוי לו "למ"ד" גדול על הזנב, יצליח איתם. הכינו את כל המצרכים מראש, וזה קלי קלוטו.
איור: רחלי שלו
אודטה איור: רחלי שלו
סלט עוף וייטנאמי עם מלפפונים

החומרים:

לעוף הצלוי:

1 כף שמן זית
1 חזה עוף (חצי פרפר) מנוקה משומן, חתוך לרצועות (תחילה לחצי, לרוחבו, ואז את כולו, לרצועות דקות של חצי ס"מ)
רבע כפית שטוחה מלח
שמינית כפית פלפל שחור גרוס דק
2 כפות רוטב סויה
1 כף שטוחה סוכר חום
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

לחוד:

4 כפות גרגירי שומשום קלוי. שתי כפות למנה זו ושתיים למנה הבאה.


הירקות לסלט:

4 מלפפונים קטנים וטריים
3 בצלים ירוקים טריים ושטופים
חצי מיכל נבטים סיניים שלמים (לא חתוכים) טריים ושטופים

הרוטב לסלט:

2 כפות רוטב סויה
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף שטוחה סוכר חום
1 כף שטוחה שורש ג'ינג'ר טרי מגורר דק
חצי פלפל אדום דק חריף טרי (קטע של חמישה ס"מ חתוך לטבעות של 3 מ"מ עם הגרעינים)
2 כפיות שמן שומשום קלוי

ההכנה:

1. קולים תחילה תוך ערבוב מתמיד ארבע כפות גרגירי שומשום על מחבת יבשה. כשהם בצבע בז' בהיר, מכבים את האש, ומעבירים אותם לצלוחית בצד.
2. במחבת שהתרוקנה שמים שמן, וכשהוא חם, מטגנים בו את רצועות העוף, רק עד שהן מלבינות (שתי דקות). מתבלים במלח ופלפל.
3. יוצקים על העוף את הסויה, הסוכר ומיץ הלימון, ומבשלים בערבוב עוד שתי דקות, עד שלא נותרים נוזלים במחבת. מכבים אש ושופכים את העוף לקערת ההגשה.


4. הירקות: חותכים את המלפפונים לחצי, לרוחבם, ואחר כך למקלות של כחצי ס"מ לאורכם (כמו רצועות העוף).
5. חותכים את הבצל הירוק לפיסות אלכסוניות של ארבעה-חמישה ס"מ, ומוסיפים את המלפפונים, הבצל הירוק והנבטים לפיסות העוף שבקערת ההגשה.
6. רוטב הסלט:  מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה, ויוצקים על הסלט. זורים על הסלט את שתי כפות השומשום הקלוי ומערבבים היטב. יאאאאמי.

קוביות סינטה בזיגוג אסייתי וברוקולי

הברוקולי:

מפרקים ראש ברוקולי שלם לפרחים קטנים בקוטר חמישה ס"מ, כולל "גזעים". מכניסים אותו לסיר (עם מים שכבר רותחים!) רק לשלוש-ארבע דקות. לא יותר. הסיר ללא מכסה, כי מכסה מדהה את הצבע הירוק של הברוקולי.

מרימים את התפרחות המבושלות בכף מחוררת, ומניחים אותן מיד בתוך קערת מים עם קוביות קרח. לא לדלג על פעולה חיונית זו, כי היא גם מפסיקה את בישולן בשלב הקראנצ'י, וגם מעצימה את צבען הירוק העז. השטות הקטנה הזו פותחת דלת לעולם חדש של ברוקולי "בטעם מקצועי", כמו במסעדות הטובות. מרימים את הברוקולי מתוך מי הקרח ושומרים בתוך מסננת עם רגליות בכיור.

הבשר הטרי:

800 גרם סינטה מיושנת מנוקה לגמרי משומן, חתוכה למלבנים של שישה על שלושה ס"מ.

מניחים בקערה ומגלגלים ב:

2 כפות שמן זית
רבע כפית מלח
שמינית כפית פלפל גרוס דק דק
1 כף עלי תימין טריים (עלים שלמים ללא הענפים, שתולשים אותם מעל הענפים בצביטה ארוכה, גולשת, הפוכה לכיוון הצמיחה שלהם)

הרוטב לזיגוג הבשר במחבת:

2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שטוחות סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
1 כף שטוחה ג'ינג'ר טרי מגורד
רבע כפית שטוחה פלפל גרוס דק דק

מערבבים הכל בקערה קטנה ושומרים בצד.

חומרים להשלמה:

סיר עם אורז לבן מבושל (כוס אורז, 1 וחצי כוסות מים, חצי כף שמן רגיל, כפית שטוחה מלח)
2 כפות שומשום קלוי (שנותר מהכמות הכפולה שקלינו) שיפוזר במחבת לקראת תום הבישול
2 בצלים ירוקים קצוצים לפיסות אלכסוניות של ס"מ אחד, שיפוזרו מעל המנה המוכנה

ההכנה:

1. מכינים את הברוקולי כמוסבר.
2. מחממים במחבת טפלון שתי כפות שמן זית. כשהמחבת חמה מאוד מכניסים פנימה את מלבני הבשר. צורבים אותם יפה יפה, כדקה מכל צד, עד שהם שחומים מכל הצדדים.
3. כשהבשר שחום, יוצקים למחבת את הרוטב לזיגוגו. בעזרת מלקחיים מסובבים את הבשר כשתי דקות בתוך הרוטב, עד שכל המלבנים מזוגגים יפה בתערובת.
4. זורים על הבשר את מחצית השומשום הקלוי (שנותר לנו), ומדביקים אותו לבשר מכל צדדיו.
5. מכבים את האש, מוסיפים למחבת את כל תפרחות הברוקולי ומערבבים.

הנדסה:

1. מחלקים שווה בשווה את תכולת המחבת בין ארבע צלחות הגשה (או פחות), שבתוכן מחכה כבר מצע אורז לבן.
2. מפזרים מעל כל מנה מדהימה שכזו את הבצל הירוק הקצוץ. ושהכל טעים מדהים כבר סיפרתי? אז הנה, אני מספרת שוב. . . בפעם הבאה נביא את מתכון האננס המזוגג, שלא נכנס מחוסר מקום.


הצעות, בקשות, טיפים? שלחו לאודטה פקס 03-5682892 או מייל odetta@maariv.co.il אנא ציינו את מספר הטלפון שלכם

הסוף לריח הגויאבות

"אוף", כתבה לי חברה, "כל הבית מסריח לי מגויאבות. הכל במקרר קיבל טעם של גויאבות. כוסאומו. לא קונה יותר. בעצם, יש לך רעיון מה עושים?". הנה: מכניסים אותןלקופסת פלסטיק שעל פתחה מונחת שקית ניילון של סנדוויצ'ים. סוגרים הרמטית את מכסה הקופסה על השקית הזו ששוליה מציצים החוצה, ומכניסים את הקופסה האטומה כפול (עם המכסה ועם שקית הניילון) למקרר. ואין יותר את צחנת הצוף האופיינית הזאת שלהם. טדאאאם!


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אודטה

עצות קטנות לחיים גדולים וטיפים שכדאי לזכור

לכל הכתבות של אודטה

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים